Dün akşam Cengiz Balıkçılık'a uğradım spin makine araştırması yapmak için. Gözüme çarpan Okuma Safina Pro sPa-40 veya 25'lik kafa; bir de Okuma Avenger Av-40 veya 25'lik kafa idi. Bu iki makine arasından hangisini tavsiye edersiniz? 25'lik veya 40'lık kafadan hangisini önerebilirsiniz? At-çek rapala ve kaşık ile avlanmayı düşünüyorum lüfer ailesi için. Yardımlarınızı bekliyorum..
Av 40 lüfere 25 lil küçük kalabilir bende 45 lik var her şeye geliyor yedek makina olarak duruyor arada yemli atıyorum
Teşekkür ediyorum abim, yemli için makinem var şu anda ama dediğinizi dikkate alıp Av-40'ı 1.sırada tutuyorum. Nasip olursa yakın zamanda temin edeceğim
Vereceğim bilgi işine yararmı bilmem ama bende Safina Pro Spa 65 var, Surf kamışta takılı. Boğaz'da veya Marmara da çapari, Yemli veya rapala arkası kurşun hepsine geliyor. 175gr + çaparide 5-6 çino varken çekiyor (ama biraz zorluyo - yinede dişliler iflas etmiyor). Çok hor kullandım ama çok şükür daha tık demedi. Spin kamışta ise Avenger 40 var, misina kolay akıp gidiyor. Çok fazla kullanmadım ama oda safina kadar sağlam duruyor.
İşime yaramaz olur mu ustam, yarar tabi. Safina Pro Spa iş görür diyorsunuz yani... Zaten Safina'ya daha yakınım, aralarında 25-30 lira fark da olsa öğrenci bütçesi Zaten öyle trofe peşinde koşmayacağım, malum İstanbul'da çok extrem bir durum olmadıkça trofe zor gibi. Parayı denkleştirip Safina'yı alacağım o halde, çok teşekkür ederim katkılarınız için
İnceliğin için çok çok teşekkür ederim abim tekrardan. Makine konusunda internetten değil de, yerine gidip dokunarak(pazarlıkla ) almayı tercih ederim. Safina pro spa-25'in internet fiyatı 75 lira civarı. Bunu pazarlıkla ve balikavi.net'in namıyla (geçen gün Cengiz Balıkçılık'ta çalışan abiye bu forumdan geldiğimi söyledim, pazarlıklı fiyatın daha da altına verebileceğini ima edercesine bir gülüş attı ) almayı düşünüyorum nasipse. Okuma istememin en büyük nedeni ömür boyu garantili olması. Elbette ömürlük bir makine olmayacak alacağım, ama balıkçılığı ilerletene kadar beni idare etsin yeter. Bunun dışında bu fiyat ve civarında makine öneriniz var ise muhakkak onları da dikkate alacağım. Saygılarımla abim.