arkadaşlar okuma avenger av 65a yada 80a ya sahibim tam emin değilim ve bu makina icin ne düşünüyorsunuz?? rapala icin uygunmudur ?? cevaplarınızı acilen bekliyorum ... ======================================================-
Rapaladan kastın Spin ya da at-çek ise ağırlığından dolayı uygun değil, ama 100-200 gr arası kurşundan sonra 1.5 metre misinaya çinekop yada palamut içinse uygundur, idealdir. Güle güle kullanacaksınız, iyi makinadır.
rapala işin doğrusu çinekop yada türevleri balık bolsa kamışın veyahut makinanın ağırlığı hemen farkedilmiyor,insan oheves ve heyecanla atıp çektiğini bilmiyor,yediğini bilmeyen deliler gibi attıkça atıyor ama sonrası 1 hafta kol felci,tabi işin şakası okuma avenger güzel bir makina ancak biraz ağır dert etme yeterki balık olsun
Beklemeli avlar için ideal bir makina fakat çoğunlukta Çin malı , ağırlığından dolayı atçek avlarda iyi kas çalışması yaparsın.
valla bende iyi diye aldığım okuma v sistem 65a var memnun kalmadım.Abanarak atışlarımda hep kapanma yaptı ve rapalalarım denize uçup gitti.bilginize.
Bence satıcıyla bir görüş derim, 10 senedir kullandığım bir makina ve beni hiçbir zaman yarıyolda bırakmadı. Sörf de, beklemeli avlarda ve tekne de hala yedek (kurtarıcı) olarak çantamda durur.
Konu ile alakası yok ama bu forumda okuma makineler için ömür boyu garantiden söz ediliyor. Makinelerin alt kısımlarında 5 yıl garantiden söz edilmekte. Hangisi doğru ? Yoksa okuma kalitemi düşeriyor?
5 yıl işte, ömrü o kadar şaka şaka. Ben ilk okumamı alalı gerçekten 10 sene oldu ve hala garanti kapsamında. 10 yılda 2 kere bakıma girdi o da adı üstünde bakım. Bozamadım anlayacağınız. Satıcınıza tekrar danışınız ya da Türkiye ye getiren firmayla irtibata geçiniz. Cevap aynı olacaktır.
Makina sarma telini doğru noktada ve tam olarak açıyormusunuz? Eğer bunu düzgün bir şekilde yapabiliyorsanız klik diye bir ses duymanız lazım... Yok eğer bu sesi duyuyorsanız ve tel kapanıyor ise teli kumanda eden yayda deformasyon vardır; ithalatçısına gösterin hallederler...