Okuma - Bluehawk BH-765

Konu, 'Makineler' kısmında Roxy tarafından paylaşıldı.

1. Roxy

Roxy Tarik

Selam,

Okuma - Bluehawk BH-765 makina ve Shimano Nexave CX Tele Surf 4,20mt 200gr atarlı kamış için Power pro örgü misina almayı düşünüyorum fakat kaç mm almalıyım?

Power pro 15mm 100gr ağırlığı atabilirmi? Bizim bölgede ağırlıklı olarak istavrit, sardalya çinekop belki palamuta da atarım. Kıyıdan genelde burada 40*-50 gr ağırlık kullanılıyor fakat benim kamış için sanırım bu ağırlıklarda hafif kalır gibi.

Tecrübeleriniz benim için dersdir.

2. korayandroid

korayandroid Koray

Şöyle diyeyim. İpe yeni başlayacaksınız. Örgünün ucuna kalın şok misinası ilave edin 8 metre kadar. Olurda takılma falan olursa atış esnasında kamışı kırma, etraftakilere zarar verme ihtimalinizi azaltırsınız. Direk ip ile atmak kazaya davetiye çıkarmaktır özellikle ipe yeni geçecekler için. İlla ip ile atacam diyorsanız ucuna kalın ip de takabilirsiniz gönül rahatlığıyla atmak için. Ha illa dediğiniz gibi olsun derseniz power pro kullananlardan yorumları beklemek lazım. Birde atış için parmaklık alın. Alamıyorsanız deriden kesip diktirin cırt cırtlı olsun, ben mesela deri mont yapan yere gittim adam bedavaya yaparım dedi yine verdik 3-5 birşeyler :)