Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150

Konu, 'Kamışlar' kısmında 43595 tarafından paylaşıldı.

1. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Değerli arkadaşlarım eşim için Lineaeffe unicast 3,90 kamış almıştım ki bazı arkadaşlaımın dediği gibi bana da kaba gelgi vede 100-250 gr oluşundan sert geldi beğenedim bir arkadaşımın çok hoşuna gitti ona verdim.
    Değerli ustam Vedat ABAYOĞLU bugün İstanbul da.Kendisine gitmeden bana bir kamış bakmasını rica etmiştim sağolsun Cengizbalıkcılığa gitmiş incelemiş araştırmış beni aradı,bu kamışı almış eşim için. Bu kamış elime geçmeden içim ısındı,sizlerin fikirleri ne olur bilemem.
    Sevgiyle kalın,Rasgele.

2. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    ustam bu kamış yemli avlarda kullanılabilir mi acaba.genelde akçakoca da 75 -100 gram kurşun atıyorum.yeterli mesafeye ulaştırırmı.makine avenger 65 olacak büyük ihtimalle .teşekkürler.

3. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    genelde çinekop ailesi için düşünüyorum.

4. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Sevgili ustam Vedat ABAYOĞLU nette takip edersen balık üstadıdır kendisi bence. Bugün bu kamışı kendisi deneyip beğendi ve aldı bana ki eşim kullanıcak. Kendim lineaeffe fury caster 4,20 kullanıyorum müthiş bir kamış bende 75 veya 100 gr kurşun kullanıyorum çok memnunum. Maddi yönü uygunsa sana fury tavsiye ederim kii bana dua edersin müthiş bir kamış hem uzak atmaya müsait hemde en ufak balık vuruşlarıı hissediyorsun avda kii senin makinanada uyar. Estetik olarak sorarsan kullanmaya kıyamazsın eline aldığında.
    Sevgiyle kal kardeş

5. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    çok iyi takip ediyorum sitedeki herkesi ustam.ben hanımefendinin kullanması için aldım deyince sordum. teşekkür ederim.bütçem 150-180civarları benim

6. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bugün av bayilerini gezerken kudos 4.20 IM8 80-150 kamışı aldım.inceliği hoşuma gitti.ayrıca daha çok ilgimi çeken 125 liraya almış olmam.uygun olduğu için kaçırmadım.tavsiyelerin için teşekkürler

7. furunotr

furunotr Haluk

Eğer aldığınız Amundson Kudos Expert ise bu iş için gayet güzel bir ürün almışsınız; iyi günlerde kullanmanızı dilerim... Yalnız yemli değil; çapari, sıyırtma ve hatta ağırlıklı at-çek de yapılabilir bu ürün ile... 100-125 gr.lar çok verimli olduğu ağırlık; 150 gr.a kadar da verim az birşey düşse bile gayet güzel; 180 zorlamamak kaydı ile atılabilir; ancak ben şahsen 150 üzeri kullanmaz ve bu ürünü üzmezdim...

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    okuma carbonita kamisi bilmiyorum fakat ayni marka ve modelin makinasi tam anlami ile rezalet. ilk avinda 60-70cm bir yayinin ardindan göbek mili makara ile birlikta firladi. magaza imalat hatasidir diyerek sifiri ile degistirdi, yeni makina ikinci avinda 120cmlik bir yayin disli yatagini patlatti. bu sefer yine magazaya götürüldü ve üzerine bir o kadar daha eklenip obus bull satin alindi.

9. furunotr

furunotr Haluk

150-180 atarlı idi sanırım; inceledim ve fena durmuyor; 125-150 gr.lar ile mesela istavrite çapari yapılabilir; yemliye de uyar gibi görünüyor; ancak 150 gr.ı geçmemek lazım; ya da geçilir ise sert atışlar yapılmamalı kanaatimce... Yalnız sapı bir miktar kısa kaçmış; standart sap boyundan kısa yani...

10. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  11. furunotr

furunotr Haluk

Benim bahsettiğim o değil; aldığınız kamış hakkında herhangibir fikir sahibi değilim; bahsettiğim ağırlıklı olarak gümüş-gri renk olan...

Gene de bol balıkla avlarda kullanmanızı dilerim...

12. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Hayırlı olsun iyi avlar. Benim kamışımı yarın Vedat ABAYOĞLU ustam getiriyor ve TRİO 40 s makinama a ip mısina ve 12 tanede sahte getiriyor bana Allah razı olsun ustamdan.

13. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Arkadaşlar kamışım ve sahtelerim geldi. Gercekten kamışı elime aldım mest oldum okadar hoş ve kibar ki insan kullanmaya kıyamıyacak'inşalllah bugün av dada deniyeceğim. Sahtelerimi sorarsanız Allah razı olsun Vedat ustamda çok güzel seçmiş ki çocuk gibi çantamdan çıkarıp onları inceliyorum oynuyorum yaa.
    Tek kelime ile İYİYKİ BALIK AVINI AİLECEK SEVİYORUZ DİYİYORUM.
    Hepinize Rasgele.
    Saygılarımla.

14. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Arkadaşlar kamışım ve sahtelerim geldi. Gercekten kamışı elime aldım mest oldum okadar hoş ve kibar ki insan kullanmaya kıyamıyacak'inşalllah bugün av dada deniyeceğim. Sahtelerimi sorarsanız Allah razı olsun Vedat ustamda çok güzel seçmiş ki çocuk gibi çantamdan çıkarıp onları inceliyorum oynuyorum yaa.
    Tek kelime ile İYİYKİ BALIK AVINI AİLECEK SEVİYORUZ DİYİYORUM.
    Hepinize Rasgele.
    Saygılarımla.

15. alestaolta

alestaolta Abdurrahman Yolcu

Bende Bartın Amasra liman içi ve liman dışında istavrit ve çinekop için bu kamışı kullanabilirmiyim buralarda genellikle 50-80 gr arasında kurşun kullanılıyor

16. alestaolta

Bende Bartın Amasra da kullanmak için almayı düşünüyürum ama çapari yemli ve rapalada kullanabilirmiyim biz buralarda genellikle 50 ila 80 gr kurşun kullanıyoruz fotoraftaki ok işaretli yerlerde kullanmak için evladiyelik bi kamış olurmu sizce

17. alestaolta

18. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Kesinlikle tavsiye ederim al bana dua edersin kardeşim. Hertürlü avda kullanabilirsin çok kibar hoş hafif mükemmel bi kamış.

19. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Ercan abi aynı kamış bende de var. Bu kamışın sazan versiyonu safina-x ile koca minekopları rahatça alındığına kendim şahit oldum.

Bu kamış safina-x'in deniz versiyonu. Daha hassas ve tuzlu su için. Aksiyonu güzel ve keyifli av yapabiliyorsun. Hafif olması da at-çek için sana avantaj sağlıyor.

Makine olarak da Okuma trio 30 var. Hem spin hem de yemli avlarda oldukça güzel sonuçlar aldım. 3 kg. levrekten, 2 kg. minekopa kadar rahatça alabiliyorsun. Özellikle de bu makineye örgü misina sardım. Vuruşları bu sayede çok net hissedebiliyorsun.

Güzel bir kombinasyon olmuş. Malum sezon da Çanakkale sahilleri için tam yemli av için uygun.Umarım keyifli avlar yaparsın.

Sevgiler,

20. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Abdurahman bey merhaba,
    Öncelikle bu evladiyelik bir kamış değil. Ancak orta halli, bütçeyi sarsmayacak, belirttiğiniz avlarda sizi üzmeyecek, uzun süre kullanabileceğiniz bir kamış. Kullandığınız ağırlıklar 90gr. altında olmamalı. Hafif ve ince yapısı da bir avantaj. Hem beklemeli hem de at-çek avlarda kullanabilirsiniz.

Not: Esasında evladiyelik kamış olayı biraz da kamışınızın bakımına vereceğiniz öneme göre değişen bir durum. Bu yüzden ukalalık etmek istemem ancak alırsanız da pişman olacağınızı düşünmüyorum.