Okuma Cedros 4.20 100-200 almayı düşünüyorum fiyatı 250 tl civarı.. daha iyi bir önerisi olan varmı ? yardım ederseniz sevinirim
bu kamışı bende inceledim. kullanma fırsatı bulmadım. kamışla ilgili olarak av sırasında yaptığımız sohbetlerde edindiğim bilgiler şu şekilde. 200 gram atıyor ama fazla esniyor uyguladığın kuvvetin bir kısmı boşa gidiyor. ideal erim ağırlığı 130-150 gram civarında diye biliyorum. bu kamışla ilgili olarak, hafif, istavrit vs tutabileceğin, beklemeli avlarda bile kullanabileceğin zaman zamanda ağır kurşun kullanabileceğin multi özelliklere sahip bir kamış diyebiliriiz. eğer daha çok istavrit ve beklemeli avlarda kullanmayı düşünüyorsanız 100-200gr daha çok rapala tarzında avlanmayı düşünüyor ve daha ağır kurşunlar kullanıyorsanız 150-250 ideal olacaktır. yukarıda yazdıklarımın hepsi benim aradığım şeyler bu konuyuda yakından takip ediğ diğer kullanıcılarında yorumlarını merak ediyorum. bu kamışta beni cezbeden çok şey var, kalem gibi ince yapısı, hafifliği önde gelen şeyler, özellikle 450cm olanı ayrı bir yakışıklı.
incelediğim ve forumdan aldığım tavsiyelerde alternatif olarak 330 gram civarında 410cm uzunluğunda lineaffe spider surf yada lineaffe surf milde alabilirsiniz. ama okuma cedrosun erimi daha fazla diye biliyorum.
Hakan abi ilgi ve alakan için teşekkür ederim aslında kıyıdan rapala,istavrit içinde kullanmak daha geniş bir yelpaze sunacağından tabiki tercihim olacaktır.bu açıdan yorumunu göz önünden bulunduracağım.linaeffe spideride değerlendirdim ancak diğer modele bakmadım şimd onuda biraz araştırıcam.çok teşekkür ederim.
benim tavsiyelerim en hafif kamışlardan yana oldu yoksa 500-600 gram aralığında sayısız kamış var. bütçeyide belirtmişsiniz çok daha iyi kamışlar var. özellikle 300-400 gram aralığında benim bildiğim 3 kamış var. onlarıda belirttim. bence sende bu konuyu dikkate alarak 1.tercihin ağırlık olsun.
Evet ağırlık benimde 1.tercihim çünkü bi başladımmı 8 saat bazen Boğaz'da çalışıyorum linaeffe kalitesi hakkında pek bilgim yok açıkçası
Bende 450 parçalı cedros var , 200gr 'a kadar atışlarda beni mahçup etmedi. Daha fazlasını da atmadım zaten , 150-200 gr arası iyi performans verdiğini söyleyebilirim.