Merhaba OKUMA CEDROS 420 100-200gr bu kamış hakkında bilgisi olan ve kullanan arkadaşlardan bilgi almak isterim .Şuan litafe extrem kullanıyorum ve ikinci bir kamış almak istiyorum okumanın bu kamışını tavsiye edermisiniz Uploaded with ImageShack.us Okuma Cedros 420 hayran olacağınız özelliklere sahip.Ürünün ağırlığı sadece 300 gr.Fuji halkalar ve fuji makine takma bölümü ile donatılan kamış ,ince ve zarif yapısı,hassasiyeti ve yüksek malzeme kalitesi ile kullanıcısına balık tutarken sınıfında hiçbir kamıştan alamayacağınız keyifli avlar sunuyor. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ 4O TONS IM 9 CARBON MALZEME PASLANMAZ FUJİ HALKALAR FUJİ MAKİNE TAKMA YATAĞI ÜRÜN AĞIRLIĞI 300 GR. AKSİYON 100-200 Cedros surf kamışlar bütün avlanma anlarınızda yorulmadan atıp çekebileceğiniz hafiflikte ve incelikte dizayn edildi.Ürün en ideal performansını 75-125 arası kurşunlarla veriyor. En zayıf balık vuruşlarını bile hissettirebilecek hassasiyete sahip.Malzeme kalitesi 1.sınıf.
Hedeflediginiz av sekline uygunsa neden olmasın Tolga kardesim. Okuma da, kalitesini kanıtlamıs bir marka olarak piyasada ki yerini almıstır. Hersey gonlunce olsun. Tevfik.
Okuma telesurf kamışın Lineaffe Extremle kıyaslanmasında artıları vardır. Yapsının daha ince olması bu avantajlarından birisidir.
Vedat abi tabiki benimkisi bir kıyaslama değil daha çok bilmediğim ve üklemizede geleli çok olmayan bir kamış ve sizin bu konudaki tecrübenizde malum sizin ve diğer arkadaşların ilgisi ve yardımı için ayrıca teşekkür ederim
1,5 Aydır 4,50 m kullanıyorum.. ilk gün atarken kontrol etmesi zor gibi geldi ancak alışınca çok rahat oluyor.. 150 gr. kurşunu 100 gr. lık gibi atabiliyorsunuz.. Kamışın ince ve hafif oluşu kolu yormadığı gibi en büyük artısı uzağa atış yaparken oluyor.. Atış yaparken aşırı güç sarfetmeye hiç gerek yok.. Mesafe olarak gözle görülür şekilde fark ediyor.. Uygun makina seçimiyle beraber çok daha randımanlı av veriyor.. Ben okuma avenger 65 kullanıyorum.. İstavrit veya sardalya gibi balıkları çapariyle çekerken yavaş sarıldığı takdirde balığı dökmüyor.. He Salina 10000, Distance Surf veya Daiwa serisinden daha sağlam bir makina kullanacaksanız yanında ekmek kadayıfı gibi gidecektir.. Sonuç olarak Cedros Telesurf serisi kıyı balıkçılığında cidden büyük fark yaratıyor..
=Okuma telesurf kamışları kullandım. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.Bir ay kadar evvel gerçekleştyirdiğimiz avda 17 parça balık aldık.Bunlar çupra ve Sargozdu. Sevgiler
100-200 atarlı kamışın en ideal performansını 75-125 arası kurşunlarla, 150-250 atarlı kamışın en ideal performansını 100-150 gr kurşunlarla vermesi biraz garip. 200 atarlının 150-170 arası, 250 atarlının 170-200 arası en iyi performansı vermesi gerekir kanımca.
200 gr max atarı olan bir kamış en iyi performansı 75 - 125 gr arası kurşunlar ile veriyor ne demektir yaw. Gözümden kaçmış komikmiş harbiden. Max atarı 200 gr olan bir kamışın en iyi atar değeri bencede 160 gr dan başlamalı.
Kaliteli bir kamışın hangi değerler arasında atış yapabileceği hakkında fikir edinmek için şu tablodan yararlanılabilir... http://www.italcanna.com/eng/prodotti.asp?pagina=Prodotti&fam=Surf Casting
Kamışların kendini gösterebileceği ağırlıkları gösteriyor,yani bu tablodaki ağırlıkları kullanmaz iseniz,italcanna kamışların farkını anlayamazsınız. Mesela Kombat,75 gr kurşun kullanacaksam eğer kombat bana uygun bir kamış değil. Rastgelsin.
Örneğin ilk baştaki Terranova modeli... 90 ila 220 gram aralığındaki ağırlıkları verimli bir şekilde atabiliyor imiş... Ya da Shimano'nun maksimum 200 gram atarlı kamışlarından bir modelde 180 gram ağırlığı en verimli şekilde atabileceği; diğer bir 200 gramlık bir modelde ise 150 ve 170 gramlık ağırlıkları en verimli şekilde atabileceği kamış üzerinde yazmakta...
Sözkonusu olan belirttiğim kamışlar ise atış stili ile ilgisi yok; o değerler kamışın en iyi atabileceği değerler; elbet bu aralıkları veya değerleri kalitesi daha düşük olan ürünlerde boşu boşuna aramayın... Esas konuya dönecek olursak Cedros kamışı o belirtilmiş değerlerde kullanırsanız gayet güzel bir ürün; ancak alternatifsiz değil...
Arkadaşlar hepinizin ilgi ve alakasına teşekkürederim ben konuyu açtıktan sonra geçen cumartesi kamışı gittim ve aldım haftasonuda 2 gün kullandım makine olarakta salina 55 taktım kamış gayet hafif ve kullanışlı limitini bilerek uygun kullanıldığı taktirde verim alınıcak güzel bir kamış ama mükemmel değil fakat fiyat performans oranı gayet iyi .