Sevgili dostlar kancalarınızın boş kalmaması dileğiyle. Bilgi almak peşindeyim bu aralar çünkü bir makine daha almayı düşünüyorum ama Okuma Cedros 55 makinelerde ki farklar memnuniyetsizlik yaratıyor. Satış sitelerinde cedros 55in misina klavuzu kalın sağlam ve yüzük başındaki kısım metal görünüyor. Ancak gelen makine ve mağazalarda ki makinelerin, misina klavuzu ince ve dayanıksız gibi ayrıca yüzük başındaki kısım siyah plastik malzeme. Fotoğraflarda da göreceksiniz, farkın sebebini bilen veya fotodaki makineden bulabileceğim bir yer bilen var mıdır?
Seri farklılığından kaynaklanabilir ancak sizi kesinlikle üzmeyecek bir makina tercih etmişsiniz tebrik ederim. Ben 65 liğini kullanıyorum ve tank gibi sağlam, yağ gibi akıp giden bir makina... Plastik parçadan herhangi bir sorun yaşarsanız yarım saat içerisinde Cengiz balıkçılıkta metali ile değiştirirsiniz diye düşünüyorum. Parça garantisi ve kendini kanıtlamış gücü sayesinde vazgeçemeyeceğiniz makinalarınız arasında yerini alacak...
elindeki makina jig için ideal bir makina ancak o plastik sarma halkası kafamı karıştırdı teknede jig yaparken en fazla hareket eden parçası zaten o plastik parça ki elindeki plastik bölümü ilk fırsatta degiştirmeni tavsiye ederim abim
bende okumanın 2 adet makinesi var biri synex diğeri travertine ikisinde de o parça metal ? elden geçmiş bir ürün olabilir mi acaba
Yorumlarınız için teşekkürler. Emre bey seri farkı olabilir ama yurtdışı satışları inceledim ve kullananların paylaşımlarına baktım bütün makineler fotoğrafdaki gibi Türkiye satışlarında ise sadece 55lik kafalarda var bu sorun diğer serilerde yok(65-80). İkinci fotoğrafta misina kılavuzunun sol giriş yerinde boşluk var kılavuzun ince olduğu bariz belli oluyor. Okumanın farklı makinelerini de kullanıyorum ama durum yok salina ve trio da var elimde. Akın abi dediğin gibi olucak mecburen değiştiricem o parçayı. İkinci fotoğrafta kılavuzun diğer parçayla birleştiği sol tarafta boşluk var normalden ince olduğu bariz belli oluyor zaten.