Herkese selamlar; Bu makineleri kullananların ya da bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var. Bogazda 175 - 200 gr civarı kurşunla rapala, çapari vs. avlarda ve beklemeli yemli avlarda kullanıcam. Alacağım makinedeki en büyük özellik beni hiç yormayacak olması Özellikle 200 gr kurşun kullandığım avlarda akıntıyla beraber oltayı 8-10 kere atıp topladıktan sonra bilekte derman kalmıyor gerçekten reeling ! Teknik özellik olarak; Okuma Cedros 5:7:1 devirli, 10 kg draglı. Salina II 16000 4:8:1 devirli, 15 kg draglı. Deviri yüksek olan mı, dragı yüksek olan mı karar veremedim. Deviri düşük olanın elbetteki daha güçlü olabileceğini biliyorum. Ama devri yüksek olan hızlı sarımından dolayı daha cazip geliyor. Özellikle kullanıcı yorumlarını merak ediyorum. Yorumda bulunacak arkadaşlara ve ustalara teşekkürler...
Bende buna benzer bir konu açmıştım geçenlerde.. tecrübeli arkadaşların tavsiyesi üzerine penn affnity de karar verip aldım şimdiden hayırlı olsun
Bu tür olaylarda Drag olayına takılma bence Jig yapmayacaksan tabi Çekiş gücü daha önemli bence. Yorulmadan çekecek makine diyorsunuz; Cedros devir olayından dolayı seni Rapala avcılığında sizi çok yoracaktır. Salina modelinin 10000 liğini zamanında kullandım seni üzmez ama öyle rahat sarımıda yoktur kaldı ki siz 16000'liğini söylüyorsunuz çok ağır kaçacaktır at çek'e 10 değil 5 atıştan sonra dinlenmeye geçersiniz Benim size tavsiyem Raw 55 olacaktır hem hafif hemde istediğiniz gibi güçlü bir makinedir tek handikapı 77 cm civarı sarmasıdır. Çok makine elimden geçti onun sarım rahatlığını çok makinede bulamadım fiyat performans olarak tek geçerim.