Arkadaşlar,aramızda bu kamış hakkında bilgisi olan, kullanan varmı acaba ? Ufak çapta bir araştırma yaptım, olumsuz eleştiri göremedim pek. Kısmetse almayı düşünüyorum, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer. Atarına ve ebatlarına göre oldukça hafif görünüyor. http://www.avmarketi.com/asp/product/16718/Okuma-Cedros-Tele-surf-kamis-450cm-150-250g
Emir bey kullanmadan yorum yapmayın bence. Uğraş bey, arkadaşım 450 3parçalısını aldın geçen hafta. forumda kullanıcı adı VPN 3 parçalı için konuşuyorum, kamış çok sert ama hassas, ağır kurşun atarlı ve istavritte bile balığı hissedebiliyorsunuz. VPN (Kenan) yorum yapar zaten Rapala + ağır kurşun ve ağır kurşun + çapari düşünüyorsanız kesinlikle alın. ama hafif kurşunlar bu kamışa göre değil.
Arkadaşım ben geçen hafta Cedros Tele Surf 420 - 100-200 gr atarlı aldım benimki 300 gr ve IM9 Carbon seninki 380 gr yinede bir çok kamışa göre çok hafif. Bu hafta sonu çoğunlukla Babam kullandı sabah 6 dan akşam 4 e kadar iki dakika bırakmadı 100 gr kurşun üzerine çıkma gereği duymadığımız için denemedik, Tek bir istavritin vuruşunu bile çok rahat hissedebiliyorsunuz.... Kullanan birisi olarak ben çok memnun kaldım. Bu arada 420 - 450 ve başka markanın 390 kapalı boyu hemen hemen aynıydı. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada Makinada kesinlikle büyük tavsiye ederim benimki Okuma Avanger A65....
Ben 3 parçalısını almıştım pek memnun kalmadım, belkide teleskopiklere alıştığımdan mı bilemiyorum. Ama hafif bir kamış 170 gr üstünü atmada tavsiye etmiyorum.
İnce takımı ağır kurşunla çok rahat kullanırsınız.. 0,20 Beden çapari - 130 140 gr. kurşuna kadar çıkılabiliyor.. (üstünü denemedim) Ancak atış yaparken kamçı gibi savurmayın.. Kendi yaylanması yeterli oluyor.. Kol yorgunluğu yapmıyor.. Önemli bir artısı da bu.. Fiyatı pahallanmış.. Ben aldığımda Av Marketi fiyatı 240 TL. civarıydı..
Sağolsun Ceyhun önerdi 4. kamışım oldu. fakat bu kamış shimano nexave gibi ağır değil. hafif bu çok güzel ayrıca vuruşları güzel alıyorsunuz. uzağa atma konuşundada başarılı. düşünmeyin alın derim.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bu internet sitelerinde malesef, piyasa tabiriyle "giden mal" lara karşı garip bir fiyat politikası var. Popülerleşen mamüllerin fiyatı hemen artıyor.
Bu kamışı alalı yaklaşık 2 ay oldu, Harika bir kamış diyebilirim.verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor düşünmeden al derim, yanlız iki ayda fiyatı biraz artmış. Cengiz balıkçılığı arayıp görüş belki biraz indirim yapabilirler.
lokasyonunuz istanbul yaziyor. internetten yazilan fiyata siparis vermektense ithalatci firmadan almaniz daha cazip ve ekonomik olabilir diye dusunuyorum. cidden zarif duruyor kamis.
Ben 1 ay önce 4.20 sini aldım.Çok memnunum benim için önce sağlamlık gelir zaten im9 carbon materyali var.İkincisi gerçekten inanılmaz hafif kesinlikle yormuyor.Ben tavsiye ederim.
kur farkı önemli etken.. ama -giden malllara- yapılan zamlar da bir gerçek.. en güzel yine piyasayı dolaşmak.
Evet bende almayı düşünüyorum....su an iki kamısım var biri extreme 4,40 digeride turnafresti yanılmıyosam...ama bu kamısa hayran kaldım sadece sıkıntım parcalının teleskobıge gore daha iyi olmasıymıs...satan arkadas öyle söledi....ama hiç parcalı kullanmadım....alısabılırmıyım.artısı eksisi kafamı karıstırıyor...
Emir Bey, Okuma kullanıyorum. Emin olun farklı markaların kaliteli 7-8 kamışını kırdım. (100-150gr kurşunlarla) kullanmadan bir otomobile yorum yapmak gibi ya da izlemediğiniz bir maça yorum yapmak gibi sizin yaptığınız.
http://hemenav.com/Teleskopik-Kamislar/OKUMA-CEDROS-TELE-SURF-420cm-100-200gr-OLTA-KAMISI.aspx Yukarıdaki siteyle de iletişime geçilebilir. Dediğim gibi 300 çok Kötü kamış demiyorum yanlış anlaşılmasın ama üzerinde 150 250 gr atar değeri olan bir kamışı en iyi 100 150 gramda performans vermesi biraz düşündürücü. Daha ucuz 3 parça salina modelinden de çok memnun arkadaşlarım var. Bu modelde de imkan varsa parçalı tercih edilmeli.