Merhaba Avcı Arkadaşlar olta malzemeleri araştırırken okumanın çıkrık makinası ve oltasına rastladım ikiside çok hoşuma gitti toplam fiyatını peşin fiyatına 12 taksit seçeneğine bölünce ayda 23 milyon ediyor yalnız ben çıkrık makinalar hakkında bilgi sahibi değilim makina olarak http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=15974 kamış olarak http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=17282 bu makinalar için yorumlarınızı bekliyorum ve ikinci sorum çıkrık makinalar tekne avcılığı içinmiş peki bunu kıyıdan rahat bir şekilde kullanma imkanım var mı bir sorun çıkarırmı? üçüncü sorumda bu kamış ve makinaya ayrı bir misina almam gerek mi eğer böyle birşey varsa bunun içinde tavsiye edebileceğiniz misinaları yazarsanız çok yardımcı olursunuz
Koray kardeşim, öncelikle seçmiş olduğun makine bizim burada kıyıdan uzak atışlarda kullandığımız İngiliz SurfCasting tipi makinelerdir. bu makinelerdeki mıknatıslar sayesinde çok kontrollü (uzun bir deneyim gerektirir) atışlar sağlayabiliyorsun. Tabi bu makineyi en fazla 3 parçalı (ideali 2 parçalı) surf kamışlarla kullanman performans verecektir. Teknede de kullanılırmı? Tabiki ama üretim amacı özellikle Surf Casting'dir. Seçmiş olduğun kamış ise tam bir sırtı kamışıdır. Teknede çok rahatlıkla kullanabilirsin. Ama buna uygun farklı bir çıkrık makine düşünmen daha iyi olur.
adaşım sana kıyıdan da tekneden de tahatlıkla kullanabiliceğin benimde kullandığım (başka bir marka ve model) bir modeli tavsiye edecem. http://www.avmarketi.com/asp/product/10573/1737-510-D-A-M-QUICK-CALYBER-BAITCAST-SAG-EL bu sağ el olanı. bir de sol el olanı var spin makaraya alışıksan sen de benim gibi sol el olanını tavsiye ederim özellikle bende ki daiwa samurai de sol el modeli. http://www.avmarketi.com/asp/product/7224/LINEAEFFE-BAIT-CASTING-DE-LUXE-3BB
Koray ben teknede genelde çıkrık tipi makina kullanıyorum yıllar önce alba starın çıkrık makinasını almıştım buna birde albastarın 2305 135 lik kamışına bağladım yemli balık avlarında bunu kullanıyorum daha büyük balık avlarında sırtı ve derin su avları için pelikanın 165 lik çıkrık kamışını makina olarakda banaksın s50 çıkrık makinası var yıllardır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım yine sen bilirsin bilgin olsun kullandığın zaman diğer makinalara göre çok rahat olduğunu göreceksin bereketli avların olsun rastgele
eğer iyi bi surf balıkçısı değilsen sen kıyıdan spin makinalarda kal derim. kıyıdan çıkrık gerçekten güzel ama profesyonel işi. tekneye gelince sırtı ve derin su avları yapmıyosan gene çıkrığa gerek yok bence. ama dersen sırtı ve derin su avı yaparım, fiyat kalite vs değerlendirdiğinde penn 114 H tır ömürlük makina. ama kıyıdan atışta asla kullanamazsın.
yorumlarınız için teşekkürler bu çıkrık kamış ve makinanın iskelede beni zorlayacak tarafı nedir ? en azından tekniğini öğrenene kadar şunuda sormak istiyorum çıkrık makinasını normal surf kamışa takıp kullanabilirmiyim?
Kardeş nasıl ifade edeyim bilmiyorum ama; karışmayayım, söylemiyeyim diyorum ama sana yazık, dayanamadım, aha söylüyorum. İster anla, ister anlama ben insanlık vazifemi yaptım. Amiyane tabirle sen kaşınıyorsun. 2 -3 konudur çıkrık makine merakını takip ediyorum, en az 200-300 TL boş yere bir öğrenci olan senin cebinden çıkmak için mücadele veriyor. O parayla neler alır neler yaparsın. Gerçi tecrübe böyle işte, pahalı bir şey. Senin seçtiğin ve sana önerilen makineler, iskeleden "normal" avda kullanabileceğin ve verim alabileceğin makineler değil. De ki bana; oltama 20 kiloluk kuzu (sarıkuyruk) geldi bir kaç kere, makine çekmedi, illaki böyle bir makine almam gerekiyor... Anlarım. (Al seçtiğin makineyi, ya da Eşref'e kulak ver) De ki teknem var, arkasından 10 kg üstü balığa sırtı çekeceğim... Anlarım. (Ozan'a kulak ver) De ki, ufak balıklarla ama biraz teknik atışlar yaparak oyalanacağım, misinam karıştığında yenisini alacak, esas balık avı amacıyla yedek makine alacak param var, çeşit olsun diye bir makineye ihtiyacım var. Koray'a kulak ver... Ama iskeleden normal balık avı yapacaksan ve çok paran varsa bak shimanonun gemi çekecek güçte normal makineleri var, git ondan al.
tam olarak böyle durum işte. bende yakup hocama katılıyorum bırak paran cebinde kalsın. sana spin bir makina ve ortalama bi kamış yeter. çıkrık işini tekne sahibi olunca bi daha düşün
Bu makineye heves ettim doğru pahalı ,kıyıdanda kullanabileceğimi düşündüm ama yanlış düşündüm heralde yorumunuz için teşekkürler sanırım sizin dediğiniz gibi normal bir makina ve kamış seçmeliyim ama çıkrık kamışları kadar dayanıklı kamışlar bulamadım var tabikide ama 700 800 hatta 1000 lira üstü kamışlar gördüm bunlarda çok pahalı
Sen hangi balığı nereden tutacağını söyle, burada işini en iyi şekilde görecek takımı öneren pek çok kişi çıkacaktır. Anladığım kadarıyla; İskele yada kıyıdan yemli oltayla avlanıyorsun. Hedefin olan balıklar çupra, mercan, ıspari, melenurya, mırmır, bazen levrek... Bazen de sahte yemle at çek yapacaksın... Kendine 360 -390 cm boyunda mesela linea effe S Curve gibi sağlam güçlü bir kamış, 50 lik kafaya sahip iyi markadan bir makine al... Temiz kullan, yere atma, kabında taşı, eve gelince sabunlu suyla sil kurula... Ömür boyu kullan. 10 kiloluk balık denk gelirse korkma, makinenin kalamasını misinanın kırılmayacağı ayara ayarla... yarım saat de sürse o balığı alırsın.
öneriniz için teşekkürler ben Mersinde okuyorum ve bulunduğum yer iskelenin hemen arkası dolayısıyla istediğim zaman iskeleye gitme imkanım var ayrıca bulunduğum yer bir yat limanınında arkasında iskelede aynı yerde dolayısıyla yat ve tekne turuna çıkma imkanımda var ben hem açıkda hemde kıyıda dayanabilecek sağlam bir makina be olta kamışı arıyorum iyice araştırma yaptıktan sonra sizlerinde yorumlarıyla iyi bir makina ve olta kamışına sahip olacağımı düşünüyorum şansım olursa 10 kg üstü bir balık benimde oltama vurabilir
Hem kıyıdan hende tekne için http://www.avmarketi.com/asp/product/7265/SX-2000C-BANAX-MAKINE oldukça iyi maliyetine göre de uygundur. Ama at-çek için performnası spin oltalar kadar mükemmel değildir. Yakup beyin dediği gibi çok para harcama hatta bu bile pahallı aslında banaxın daha ucuz modelleride iş görür. Ha dersen ki ben tekneden akya avı yapacam o zaman teçhizat maliyetin artar. İskelenin durumunu bilmiyorum tabi çok uzun atış yapmayacaksan kısa ve sert bir kamış işini görür. (hem tekne hem kıyı için)