Merhaba arkadaşlar geçen sene aldığım albastar bosphorus surf kamışımı uzunluk ve ağırlık sıkıntısından dolayı bu aralar değiştirmek istiyorum. okuma compressa 3.90 100-200 atarlı kamışı almak istiyorum.yoksa biraz daha çitayı yükseltik shimano alivio mu kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Compressa nın 420 lik modelini kullanıyorum memnunum çok hafif bir kamış kesinlikle yormuyor, istavriti sayarak çekiyorum, öneririm ama imkanınız varsa tabikide shimano.
Merhaba tevfik abi benim içinde shimano ağır basıyor fakat shimano okumaya göre biraz daha ağır alivio hemen hemen kullandığım kamışta aynı ağırlıkta okumaya o yüzden daha sıcak baktım
Şuna bakmadan birşey alma bence. http://www.spotbalik.com.tr/YENI-Su...tarli-ve-sadece-250gr-agirlikta,PR-24466.html
Levent abi tavsiyen için teşekkürler gerçekten hafiflik olarak mükemmel siz kullanıyormusunuz ? şimdi lineaeffe mi okumamı
Çıtayı arttırabilirseniz salina veya cedrosta alabilirsiniz illa shimanoya gerek yok bence. Shimanonun ucuz ürünlerinin diğer markaların ürünlerinden pek farkı olmadığını düşünüyorum, pahalı modelleri kusursuz tabi ki ama daiwa vs gibi markaların da pahalı modelleri kusursuz. Bence bu shimanoyu bu kadar abartmak doğru değil artık. Lineafee de iyi görünüyor fakat pek ayrıntılı özellik yazmamışlar. Karbon kalitesi, yüzüklerin paslanır paslanmaz olması, aksiyonu gibi önemli ayrıntılar var. Belki kendi sitesinde veya başka bir sitede özellikler ile ilgili ayrıntılı bilgi vardır.
Bunu çok seveceksin, parmak kadar gümüşü hissedersin. cengizden daha hesaplı olarak alabilirsin !.. http://www.spotbalik.com.tr/LINEAEFFE-SPIRIT-SURF-KAMIS-390M,PR-10883.html
Hayır henüz kullanmıyorum ama en kısa zamanda bu kamışı alıcam.Hafiflik çok önemli bir etken. Yukarıda sonder in tavsiye ettiği 3.90 lık sprit surfü kullanıyorum.İlla 3.90 lık bir kamış alacaksan sprit surf ideal bir kamış,her avda çok rahat kullanırsın.Fiyatıda cazip.En güzel avlarımı bu kamışla yapıyorum. Ancak zaman zaman 4.20 lik kamışada ihtiyaç oluyor.lineaffe mill i de okuma yı da geçen hafta karşılaştırdım.Kendi adıma lineaffe mill te karar kıldım.okuma,lineafe mill e göre biraz daha ağır.Bizzat terazide kendim tarttım.
Anladığım kadarıyla kamış seçiminde sizin için önemli olan hafif olması. Hatta ağırlıklarını karşılatırmışsınız. Benim için ise önemli olan üzerinde yazan değerlerde kurşunu nasıl attığı ya da atamadığı. Yani kamış 100 150 gram daha ağır olsun ama üzerinde 200 gr. atar yazıyorsa 200 gramla korkmadan asılayım 250 gram ağırlığında bir kamış üzerine 220 gram atar yapıştırılması çok iddialı olmuş.
Aynen katılıyorum. Shimano'dan vazgeçip Okuma düşünüyorsanız, Cedros serisi iyi,, tabi biraz pahalı. Okumanın en iyi kamış serisi Cedros kalite açısından Shimano Alivo ile aynıdır hemen hemen. Ben Cedros'u kullanmadım fakat, balığın açıkta olup herkesin 1 2 tane zor tuttuğu zamanlarda, Cedros kullanıp çapariyi dolduran abilerime denk geldim. Kamış önemli
Bugün öğlen karaköye spot balıkçılığa gittim ve lineaeffe mill ve okuma salinayı inceledim. sonuç olarakta lineaeffe açıkçası o parayı hakketmiyor bence okuma salina teleskopikte sorunluymuş fiatına göre elde güven vermedi açıkçası bana ben tercihimi parçalı salina 4.20 100-200 atar surften yana yaptım gayet ii ve fiatıda 100 tl teleskopik 160 tl ciddi bi farkı kapalı boyda hemen hemen aynı umarım memnun kalırım. Yaptığınız yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın
Fiyatı pahalı bir kamış değil Surf Mill; ancak tabii size ne fiyat verildi bilemiyorum... Salina Teleskobik olanın da herhangibir sorunu yok; size öyle lansedilmiş olabilir; ancak tabii 3 parça olan daha dayanıklı ve daha ağır işler için kullanılabilir bir kamış; fakat teleskobik olanın hafiflik, keyif ve hassasiyetini vermiyecektir doğru orantılı olarak...