Arkadaşlar bu makineyi kullananların yorumlarını merak ediyorum. Özellikle çekişi nasıl, kolu yormadan 150-200 gramlarla çalışabilirmiyiz? Makinenin genel özellikleri: 65 lik makara, 4.8.1 devir oranında, 5+1 paslanmaz çelik rulman, Çoklu-diskli, Yağlı drag sistemi Hassas makine kesme pirinç pinyon dişlisi Hafif, korozyona dayanıklı çerçeve & sideplates İşlenmiş alüminyum, 2-ton eloksal makara Hidro Blok su geçirmez drag sistemi
İlgili ürün hakkında şöyle bir inceleme yorumu var. ALINTIDIR ; Hobidaşlar..üstadlarım..İsterdim ki her makine sahibi olacak arkadaş, makineyi kullanmadan önce bu aşamaları yerine getirsin..Aramızda diş hekimi olan arkadaş varsa bilir...Çocuklarımız dişlerini döktükten ve kalıcı dişleri çıkmaya başladıktan sonra, dişerin üzerine fissür örtücü bir madde sürerlerse, çocuklarımız bir ömür boyu diş çürüğünde uzak bir hayat sürerler..Bu verdiğim örneğe müteakip yapacağım açıklama ne anlatmak istediğimi daha iyi açıklayacaktır..Makineyi kutusundan çıkardıktan sonra bu işlemi uygularsanız, makinenizi bir ömür sıkıntı yaşamadan kullanırsınız..Hemde hiç açmaya gerek kalmadan ve sadece dışına sus tutup kabasını temizleyerek..Övün kardeşim buna kesinlikle katılacaktır..Hepinize iyi çalışmalar diledikten sonra kısaca bu güzel makinenin hikayesine geçmek istiyorum..OKUMA DEAD EYE 65.. • Çoklu-diskli (Makara kafasındaki kalama diskleri) • EVA kolu topuzu • Sert, dövme alüminyum sap tasarımı • 5BB + 1RB bilyalı rulmanlar • Hızlı-Ayar, anti-ters makaralı rulman (geri dönüşü anında engelleyen sistem) • Hassas makine kesme pirinç pinyon dişlisi (sarı malzemeden oluşan solucan dişlisi) • Hafif, korozyona dayanıklı çerçeve & sideplates • İşlenmiş alüminyum, 2-ton eloksal makara • Hassas Eliptik Gearing sistemi (oval dişli sistemi) • Hydro Blocking (suyu engelleyen tasarım) • RESII: (Bilgisayar ile ayarlanmış Rotor Dengeleme Sistemi) • Korozyona dayanıklı, paslanmaz çelik kılavuz teli Bunlar genelde bulabileceğiniz ancak benimde az az katkıda bulunduğum standart bilgiler..Gelelim bilinmeyenlere..Okuma bu sefer öyle bir tasarım yapmış ki, ben bile şaşırdım..Bu segmentte bu fiyata böylesine ince düşünülerek dizayn edilmiş bir makine beklemiyordum açıkçası..Özellikle söktüğüm vidalar, sarı pirinç malzemeden imal edilmiş, ve açılmış dişli seti de suyu engelleyen bir yapıya sahip..Çok ince nüanslar olmasına rağmen bu ayrıntılar gerçekten çok önemli..Helis dişlisinin üzerinde 4 mm lik bir delik yapılmış..buradan kolaylıkla yağlama yapılabiliyor..bir dikkat çeken yanı ise, makara kafası içerisinde çok fazla disk konulmuş, kalama yaklaşık 630 diş sıkılmadan dönebiliyor..Bu kadar açıklamadan sonra isterseniz makineye Daha detaya inmek isterseniz de; http://www.oltamisina.com/topic/2331-okuma-dead-eye-65-inceleme-bakim/
Arkadaş şaşırdıysa daha makina görmemiş demektir; abartmış bence... Ayrıca ani fren rulman sistemini greslemiş ki pek tavsiye etmem... Dileyen bol bol gresleyebilir; makina geri kaçırınca hata anlaşılır...
:thumb: Doğru dersiniz Haluk bey. :thumb: Ben, sadece daha detaylı bakması ve bilgilenmesi açısından vermiştim. Yoksa, kullandığım ve kullanacağım türden değil.
Bünyamin Bey'in bu incelemesini okumuştum. Fakat başka da kayda değer bir yorum bulamadım. Anlaşılan çok tutulan veya kullanılan bir makine değil. Sizlerin kullanarak çekişinden ve performansından memnun kaldığınız makine tavsiyelerinizi de alabilirim.
Mutlak kullanan vardır. Ama, nedir ? Ne değildir ? Bilmeden olumlu, olumsuz birşeyler yazmak, pek etik olmasa gerek. Ben sadece bildiğimden sorumluyum. Eğer ki bütçenizde bir sıkıntı yoksa; Burada güncellenmemiş eski fiyatlı ürün, http://www.caglarav.com/pinfo.asp?pid=9491 Burada da, şu an ki satış fiyatı olan ürün. http://www.avmarketi.com/asp/product/162843/Shimano-Exage-10000-FC-olta-makinasi http://www.avpazarim.net/_A3-1118-shimano-exage-6000-fc-4xsss1-rulman-makine.htm Son linkteki ürün resmi, daha önce ki FB serisi ürün resmidir. Değiştirmemişler. Sizi yanıltmasın. Yedek aliminyum makaralıdır. ( Makara bedeli olarak 50 lira gibi düşünürseniz, yedek makarası olmayan diğer makinayla fiyat kıyaslamasını, daha sağlıklı yapabilirsiniz.) Bu boyut ürünüde, sizin sorguladığınız ürün boyutuyla eş değer olarak gördüğümden verdim. Bu ürünün 10000 likle tek farkı, makara sarım kapatisedir. Elden direkt alma durumunda da, extradan % 10 daha pazarlık payınız daha vardır. Bu, sizin pazarlık maharetinize bağlı.
Sanırım henüz pek kullanıcısı yok; aslında inceleme de güzel yapılmış; ancak bana göre az abartılı ve benim beğenmediğim bir iki nokta mevcut... Makina toplam ağırlığı da belirtilmemiş ve belki ben gözden kaçırdım... Kalama pullarının keçe yerine karbon olmasını tercih ederdim; ani duruş rulmanında ise çelik yay yerine bu görev plastiğe yüklenmiş; beğenmediğim noktalar bunlar... Gene de iş görür bir makina gibi görülüyor...
Eskiye göre geliştirmişler makineyi. Rulmanları iyileştirmişler,topuz,kolay yağlama için delik de güzel ama tam olarak pratik değil. En önemli kısım o geri dönüş rulmanı olan yeri greslememek gerekirdi.Bazı makinelerde oraya yağ sürmeyin diye ibare vardır,sorun yaşanması muhtemel. He olmuyor mu dersiniz,bende sürdüm zamanında olmuyor evet abartılmazsa.Oraya hiçbirşey sürmemeniz lazım,ince yağda dahil.O fiyata çok bile.
Keçe kalama pulu hiç sağlıklı değil; kararlı çalışmaz ve kilitleyebilir; kullanan pek kimse de yok; genelde karbon pul kullanılıyor; kalama kullananlar için bu kısım önemli; ani duruş rulmanındaki plastik önemli değil o kadar; alt seviye makinaların hepsinde plastik zaten; maliyet açısından ve uzun kullanımda bile sorun oluşturduğunu pek görmedim...