OKUMA FLAME 60 MAKİNE hakkında ne dersiniz hiçbir yorum bulamadım? pahalımıdır dandikmidir hiçkimseden yorum alamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Hangi disiplin için kullanacağını yazmamışsın ama spin için biraz büyük sayılsada başlangıçta fena sayılmaz yada tekneden yemli avlarda kullanabilirsin.Genel olarak yedek kafası ile birlikte verilen 4.5:1 devrinde 7.5 kg drag gücü ile fena sayılmayan 8+1 bilyalı ve kullanıp memnun olduğum bir makinadır.Eğer kullanacağın av şeklinide belirtirsen farklı alternatifler de tavsiye edebilirim...
Evet doğru, surf için kesinlikle kullanılmaz değil (bu kadar çeşit yokken ne makinalarla av yaptık ) ama uygun bir makina olduğu da söylenilemez ,dediğim gibi spin ve yemli av için kullanabilirsin.Surf için düşünüyorsan Okuma Distance Surf Pro yu tavsiye edebilirim...
Kamış güzel. Fakat surf için bu makine yerine aşağıdakine benzer 60'lık bir surf makinesi tercih etsen daha yerinde olur: http://www.avmarketi.com/asp/product/11673/Okuma-Distance-Surf-Pro-makine
daha ucuz bi makina önerebilirmisin en fazla 90 tl falan kamış olarak ben Lineaeffe oyster cast kamis 4-20 kullanıcam ama makinada hiç emin deiğim 150tl de bağlamak istemiorum bi makinaya
çok saol ben hafif bişi arıyorum var elimde 2 tane takoz beton gibi linea makine var 750 gr linea bia kamış var 600 gr çok agır ben 400 gr geçmicek bir makine tercih ediyorum şuan ağır iş yapıcak var spin içinde var imzamda yazıyor bunu da her yerde avlanmak için genel amaçlı alıcam
Yunusemrekolay konunuda biraz sahiplenmiş gibi oldum ama hazır varken açmıyım dedim linea makina ve kamışların fiyatları uygundur onlardan bak ama dikkaet et 800 900 gr dan daha yukarı çıkma kamış ve makina toplamında yoksa kullanması meziyet den çok eziyet oluyor
Surf makineler genelde ağır abilerdir. Spin makineler gibi sürekli at-çekte kullanılmayacagı için ağırlığı çokta rahatsız edici değildirler. Kaldıki önerdigim makine 570gr ağırlığında ideal bir surf makinesi ağırlığında. Bundan hafifi 40'lık makinalara bakacaksınız. Fakat unutmayın ki surf kamışlar da ağırdır. Örneğini verdiginiz kamışın ağırlığı 462 gr.
teşekkürler avmarketi com da lineaeffe BAIA 4.50 bu kamısın gercek agırlıgı daha az yazıyor buna kanıp aldım zaten bende cok sonra fark edip bildirdim değiştirmişlerdi gercek değerini yazmıslardı ama yinede bazı alanlarda farklı yazıyor olabilir ben sunu öğrendimki alacagın seyi sadece yazılana bakarak değil once siparişi verdiğin yere tlf la yada mail ile direkt sorucan yoksa acayip hatalar çıkıyor ben yaşadım bu lineaeffe BAIA 4.50 kamışın gercek agırlıgına dikkat edin derim ben 4.20 ile arasında oldukça fark var agırlık olarak
Kamış surf için çok güzel,makinada spin için çok güzel.Yani uyumlu bir kombinasyon değil bence.Trio 40 S hafifliği,yüksek devri ve boyuna göre inanılmaz drag gücü ile en son aldığım ve zevkle kullandığım bir makina ama spin için ideal,surf te yukarıda yazdığım gibi Distance Surf Pro yu tavsiye edebilirim...
yine teşekkürler sevgili arkadaşlar ancak ben tam açıklayamadım sanırım spin için de surf içinde şuan kamış ve makinem var imzamda oldugu üzere benim almak istediğim tam anlamı ile ne spin nede surf ikisinin ortasında gerekdiğinde spin ( kombinasyonun hafif olması itibari ile ) gerekdiğinde surf ( kombinasyonun sağlam olması itibari ile ) bu taklımı daha çok istavrit türü küçük balıklar için karagöz çinokop lüfer tarzı yemli balıklar için ve kalkan sazan için kullanmayı düşünüyorum bununla tutucagım zaten en buyuk balık 2-3 kg geçmez sanırım şimdi anlatabildim
Soruyu en üstteki şekilde surf atış için bu kombinasyon nasıl diye sorduğun için o şekilde yanıt verdim.Hem spin hem de surf için ayrı takımların varsa ve dediğin gibi ikisinin ortası hesaplı bir makina arıyorsan,yedek kafa ile verilen flame ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir makinadır.Bu sefer anlayabilmişmiyiz
Bence istediğin özelliklere yakın bir makina, incelemende fayda var. Ryobi ARCTICA 6000 5+1 rulmanlı, 200m/0,37mm Misina kapasitesi, 5,0:1 yüksek devir oranı, önden kalama, Full metal gövde. Karbon malzeme makara. Altın-Siyah renkte. 400gr ağırlıkta. (Drag force da 7,5kg)
teşekkürler maddi anlamda şuan sıkıntım yok yıllarıdır dandik ekipmanların verdiği amatörlüklerimi geride bırakıyorum ve kaliteli ürünler almayı ve daha uzun süreli olarak sevdiğim ekipmanları kullanmayı istiyorum çok iyi fiyatlara alıpda çok sevdiğim bir çok ekipmanım kalitesizliği neticsinde heba oluyor buda beni üzüyor insan kullandıgı şeye alıştımı başkası yaban geliyor tekrar teşekkürler konuda dağıldı benim yüzümden kusura bakmayın