Başlıkta ki kamışı almak istiyorum iyi durumda görerek almak isterim. Tartışma konusu olmasın lütfen vermek istediğim para 140 tl. İşine gelen varsa özelden mesaj atabilir.
Wtd için çok iyi diyorlar. Bende elime alıp kullanma fırsatı olmayınca bari beğenmem diye bu şekilde alayım dedim.
wtd aksiyonunu aslında bizler gözümüzde fazla büyütürüz... neden mi??? genel kanı 10-40gr ve sert kamış derler yok illede nizami zig zag yapaak yok yüsek devirli olaak filan bence gereksik külfet bunlar. bak ben spinn e ilk başladığımda bu gazla 10-40gr atarlı deyim yerindeyse sopa gibi bi kamış aldım.sert olaak ya neyse makine de makul devirde hallettik filan derken ben başladım sessiz meralarda kendi kendime wtd yapmaya. öğrenecem ya sonra yapmaya uygulamaya başarmaya başladım... Üç beş ıskarmozu da kandırdım hatta sonra küçük sahtelerin daha etkili olacağını düşünmeye başladım sonra kamışımın sertliği küçük sahtelere uygun olmadığını erimde sorun yaşamakta olduğumu anladım. Öyle bir kamış aldımki neredeyse lrf yapılaak kadar esnek ince kibar bi kamış. boyu 2.70 atarı 5-20gr sonra kamışla balığa gittim yahu dedim dur şunla bi su üstü yapayım.rover98 gr12 bağladım bi koydum teeee fezaya gitti. hmmmm fena değilmiş hadi bi de aksiyon vermeye çalışayım bakalım nası bi manzara çıkacak ortaya... aman yarabbim odane bu incecik belden esneyen kamış o rover98 e adeta oryantal yaptırıyo... üstelik makinaymış devirmiş filan fasa fiso bilmem anlata bildimmi.:thumb:
Deneyim bilgi ve paylaşım için çok teşekkür ederim metin hocam. Bende v system 240 10-40 ile yapıyorum. shimano Beastmaster Sebass 240 7-35 bunla da yapıyorum. Çokta güzel oluyor oryantal da oluyor ama balık yakalayamadım. Kamış öyle bir kamış olsun ki hep şu üstü yapayım bir balık yakalayayim istiyorum çünkü dalan sahte daha çok kullanıyorum Sendeki Shimano Catana Vibra idi sanırım.
arkadaşlar bende tecrübelerimi yazayım. birçok av disiplininde denge ve ağırlık önem arzetsede, wtd amaçlı kullanılacak kamışta bu olay büyük önem kazanır. Ne kadar hafif olursa o kadar faydalı nekadar dengeli olursa kullanıcının aksiyon vermesi o kadar kolaylaşır. Kamışın esnek yada sert olması kullanıcının sahteyi nasıl fırlattığına göre farklılık gösterir. Çok esnek kamış kullanmanızı tavsiye etmem, sonuç itibariyle 1kg ve üzeri balıkları kamış yardımı ile yönetiyorsunuz. helios 240 candır
Var bende 2.40 Üst kısım sıfır (kırılan parçanın yerine sıfırı geldi ve hiç kullanılmadı) Alt parçada da hiçbir sıkıntı yok. 140 çok az, çık biraz daha anlaşalım
Bende Okuma V-system 2.70 teleskopik olanını kullanıyorum. Yeni aldım. Dehşet ötesi bir kamış. Ve ayrıca hafifliğiyle de hiç yormuyor.
Geçmiş dönem Sulh Turgay Karaaslan bi organizasyonda dünyaca ünlü bi spinn avcısı getirdi(adamın ismini unuttum ama ellerinden engelli) o adam da benim dediğim gibi söylüyordu. bendeki kamış shimano catana super sensitive 2.70cm 5-20gr. ne yazıkki artık bu boy bu atarda gelmiyor.