Okuma Hydro Block Sistemi, Bilgisi Olanlar..

Konu, 'Makineler' kısmında koate tarafından paylaşıldı.

1. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Selamlar,

Geçen hafta Okuma Octana ot-30 makine aldım, webde bakınırken hydro block sistemi özelliğini gördüm

Okuma kullanıcılarına bir sorum var, bu sistem gerçekten işe yarıyor mu?

Ben kasık çizmesi kullandığım için bazen dikkatsizlikten makine suya şöyle bir girip çıkıyor :eek: Shimano nexave makinemi bu yüzden harcadım:D
    malum, makine içerisine su almayacak ise benim çok işime yarayacak.

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Teorik olarak ise yaradigi soyleniyor. En azindan firmanin kendisi oyle oldugunu iddia ediyor:

Hydro Block
    The Hydro Block design features a rubber gasket mounted in the top of a spinning reel spool. This rubber seal blocks water and foreign materials from entering the drag system. The Hydro Block system ensures that your drag washers always perform at optimal levels.

Kaynak: http://www.okuma.com.au/Okumahome/technology.aspx

Yine de cok guvenmeden once bu ozellige sahip bir makinayi kullanan arkadaslarin tecrubesine danismak uygun olur bence.

3. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    ben okuma kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla sadece kafadaki kalama diskleri içine su girmesini engelleyen bi lastik conta var bu olsa gerek bu sayede disk aralarındaki keçelere su gelmesinin engelleyerek keçelerinin yağı bozulmadan kalama performansını korumayı sağlıyor.

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    diyorki; makaranın üstüne bir lastik conta taktık, bu lastik conta kalama disklerinin arasına su ve yabancı madde girmesini önler ve kalamanız her zaman optimum seviyede çalışır :)

"The Hydro Block design features a rubber gasket mounted in the top of a spinning reel spool. This rubber seal blocks water and foreign materials from entering the drag system. The Hydro Block system ensures that your drag washers always perform at optimal levels."

aman buna güvenipte makinayı suya sokmayın, sadece kalamanın üzerine su gelse bile düzgün çalışsın diye konulmuş bir kauçuk contadan bahsetmek ister bu sistem. diğer aksamlar zarar gördükten sonra kalama düzgün çalışsa bile neye yarar :)

5. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler, iş gezisi nedeniyle halen eve dönmüş değilim makineyi elime alıp da tam olarak inceleme şansım olmadı. Sadece kalama keçelerini koruması bile bir avantaj, ama tüm mekanizmaya su almaması gerçekten güzel olurdu...

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    %100 su alamam gibi bir durum olmaya bilir, dış etkenlerden zarar görmeye bilir ama suyun içine dalıp 5/10 saniye gibir süre kaldığını düşünürsek su alabileceğini düşünüyorum.