Selamlar, Geçen hafta Okuma Octana ot-30 makine aldım, webde bakınırken hydro block sistemi özelliğini gördüm Okuma kullanıcılarına bir sorum var, bu sistem gerçekten işe yarıyor mu? Ben kasık çizmesi kullandığım için bazen dikkatsizlikten makine suya şöyle bir girip çıkıyor Shimano nexave makinemi bu yüzden harcadım malum, makine içerisine su almayacak ise benim çok işime yarayacak.
Teorik olarak ise yaradigi soyleniyor. En azindan firmanin kendisi oyle oldugunu iddia ediyor: Hydro Block The Hydro Block design features a rubber gasket mounted in the top of a spinning reel spool. This rubber seal blocks water and foreign materials from entering the drag system. The Hydro Block system ensures that your drag washers always perform at optimal levels. Kaynak: http://www.okuma.com.au/Okumahome/technology.aspx Yine de cok guvenmeden once bu ozellige sahip bir makinayi kullanan arkadaslarin tecrubesine danismak uygun olur bence.
ben okuma kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla sadece kafadaki kalama diskleri içine su girmesini engelleyen bi lastik conta var bu olsa gerek bu sayede disk aralarındaki keçelere su gelmesinin engelleyerek keçelerinin yağı bozulmadan kalama performansını korumayı sağlıyor.
diyorki; makaranın üstüne bir lastik conta taktık, bu lastik conta kalama disklerinin arasına su ve yabancı madde girmesini önler ve kalamanız her zaman optimum seviyede çalışır "The Hydro Block design features a rubber gasket mounted in the top of a spinning reel spool. This rubber seal blocks water and foreign materials from entering the drag system. The Hydro Block system ensures that your drag washers always perform at optimal levels." aman buna güvenipte makinayı suya sokmayın, sadece kalamanın üzerine su gelse bile düzgün çalışsın diye konulmuş bir kauçuk contadan bahsetmek ister bu sistem. diğer aksamlar zarar gördükten sonra kalama düzgün çalışsa bile neye yarar
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler, iş gezisi nedeniyle halen eve dönmüş değilim makineyi elime alıp da tam olarak inceleme şansım olmadı. Sadece kalama keçelerini koruması bile bir avantaj, ama tüm mekanizmaya su almaması gerçekten güzel olurdu...
%100 su alamam gibi bir durum olmaya bilir, dış etkenlerden zarar görmeye bilir ama suyun içine dalıp 5/10 saniye gibir süre kaldığını düşünürsek su alabileceğini düşünüyorum.