Okuma, Lineaeffe, Kumyang, Trabucco, Abu Garcia

Konu, 'Makineler' kısmında HAMSYLOS tarafından paylaşıldı.

1. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    SELAMLAR ARKADAŞLAR;
    Kullandığım makinalar ve özelliklerini elimden geldiğince sizinle paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olabilirim. Sizinde görüşlerinizi merakla bekliyorum.
    OKUMA ESPİNA= Üstteki makina. 80'lik, 8 bilye, 4.8:1 turlu, büyük boy makina. Yayın ve iri sazan avında kullanıyorum. Makina çok kuvvetli iri balık peşinde olan arkadaşlarıma tavsiye ederim.
    KUMYANG PARAGON= Soldan ilk makina. 70'lik, 6 bilye, 4.2:1 turlu, büyük boy makina. Elime yeni geçtiği için tavsiye veremeyeceğim. Sizide yanıltmak istemem. Fakat benzer modelini kullanıyordum. Çok memnundum. Aldığım arkadaş aralarında bir fark bulunmadığını, hatta bundan daha memnun kalabileceğimi söyledi. Ayrıca çift kalama, üstten ve alttan. Artı bir özellik. Ben daha kullanmadım ama aldığım arkadaş sazan avında oldukça işlevi var dedi. Kullanımını anlattı ama ben hatırlayamıyorum.
    LİNEAEFFE SARİKA= Soldan 2. makina. 40'lık,4 bilye, 4.6:1 turlu, orta boy makina. Turna ve sudak avında kullanıyorum. Balıkları çekerken hiç problem yaşatmıyor. Ayrıca çift kafa oluşuda farklı kalınlıklarda misina sarabilmek için artı puan getiriyor. Turna ve sudak avında makina arayan arkadaşlara tavsiye ederim.
    TRABUCCO ASTER= Soldan 3. makina. 40'lık, tek bilye, 5.2:1 turlu, orta boy makina. Deniz ve tatlı su avında, yayın ve sazan gibi büyük balıklar harici her türlü avda rahatlıkla kullanıyorum. Yani en azından ben kullanmadım, belki onlarıda çekebilir. Örnek vermek gerekirse; 3 palamutu ( 38 cm, 42cm, 43cm) tek çaparide rahatlıkla çekti. 50 cm üstü turna ve sudaklara ise sörf yaptırıyor. Bakmayın tek bilye oluşuna, harika bir makina. Kısacası en sevdiğim makinam. Üzerindede trabucco 0.30 mm misina var. ondanda çok memnunum.
    ABU GARCIA CARDINAL= Son makina. 20'lik, 4 bilye, 5.1:1 turlu, küçük boy makina. Deniz ve tatlı su avında kullanıyorum. Özellikle sarıkanat ve lüfer için çok kullanışlı bir makina. Alabalık avındada oldukça iş görür. Ben turna ve sudaktada randıman alıyorum. Tavsiye ederim. Zaten piyasada fiyat uygunluğu ve kullanım açısından oldukça aranan bir makina.
    PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
    SAĞLICAKLA, EYVALLAH...