bu sene aldığım okuma compressa 100 200 gr atarlı kamışım 3. avımda 125 gr kurşunla kırıldı.sağolsun cengiz balıkçılık hemen ücretsiz yaptılar ama ben kamıştan soğudum.boğaz için yine hafif ama güçlü bi kamış almak istiyorum 175 gra kadar korkusuzca atacağım.bu iki ürün arasında kaldım http://www.balikmarketim.com/?urun-47608-Okuma-Salina-420-cm-Surf-Kamisi==100-200-gr-.html http://www.mcavmarketi.com/Urun/LINEAEFFE-SPIDER-SURF-420CM-220GR-SURF-pmu6491.html tabi bakıldığında ciddi bi fiyat farkı var ama eğer spidersurf modelini daha korkusuz kullanacaksam onu alırım.son başıma gelen olaydan sonra okuma nın kamışlarına karşı tedbirli yaklaşıyorum ama makinalarına diyecek yok valla memnunum.neyse tavsiyeleri beklerim
ikisi de çok iyi kamıştır, güçlü ve hafif, ama spider surfer fayda/maliyet açısından bakıldığında tercih sebebi bence.. ben lineaeffenin kamışlarına güvenirim, 1 sene spirit surf modelini kullandım, kamışın atarı 50-150 gr, 150 gramı korkmadan attım defalarca bana mısın demedi, yani kamışı limitlerini zorlayarak kullandım, hala taş gibi..
bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama shimano nexave bx surf 170 gr atarlısını tavsiye ederim. 2 yıldır kullanıyorum diğer kamışlarım en az birer kere kırılmıştır. bu kamışta hiç bişey olmadı. ayrıca hafiftir 370 gr.
2 adet kamışım bulunmakta http://www.avmarketi.com/asp/product/18393/Okuma-Salina-42800-3-parca-surf-kamis-420cm-100-200g 3 parça ile teloskopik arasında farklar 3 parça kapalı boyu daha uzun ve daha ağır gelmekte. Kamışın kapalı boyu bana uzun geldi. Ve oldukça sert bir kamış. Fakat kullanlar çok memnun . http://www.avmarketi.com/asp/product/9605/Lineaeffe-extreme-compezitione-kamis-4-20 Bu kamışı sürekli kullanmaktayım. Esnek ve birazdaha hafif. En yüksek kullandığım 200 gr . Var gücümle yüklenerek atmaktayım ve problem çıkmadı. Sanırım esnek kamış sevmekte olduğum için Okuma salina 3 parçaya bir türllü alışamadım. Şimdi ise 3 parçamı satıp yerine Bu kamışı düşünmekteydim. http://www.mcavmarketi.com/Urun/LINEAEFFE-SPIDER-SURF-420CM-220GR-SURF-pmu6491.html
Ben iki ay önce Okuma Salina 420 Telesurf kamış aldım. İki kere uç kısmı kırıldı. Aldığım yer her ikisinde de değiştirdi ancak ben de kamışa çok güvenemiyorum şimdi. Sadece istavrit avında hafifliği nedeniyle tercih ediyorum.
Merhaba, Okuma Salina 4.20'yi (ki bir kere deneme imkanım oldu fena bir kamış değil) de listenize aldığınız için, fiyat olarak 250-300 TL arasına çıkabileceğinizi düşünerek, ben de casper73 arkadaşım gibi size Shimano Nexave önereceğim. 4-5 ay önce Shimano Nexave CX 4.20 200 gr. kamış aldım. Sürekli olarak 170-185 ya da 200 gr kurşun ile ve de abanarak atıyorum. Hatta attığım uzaklığı gören birkaç kişi "bu kamış 4.50 mi?" diye sormak için yanıma geldi... Kamış tek kelimeyle çok çok iyi; tabii ki bu fiyat seviyesine göre... İnceliğine göre gerçekten çok sağlam, kırılmak zaten söz konusu bile değil. Ayrıca kamışın eğilme, esneme ve dengesi uzak atışlar için çok uygun. Ancak dikkatinizi çekerim ben "CX" olanını kullanıyorum. Muhtemelen casper73 arkadaşımda 2 yıldır kullandığına göre "BX" vardır ama anladığım kadarıyla o da gayet iyi bir kamışmış. Benim kullandığım modelin linki burada: http://www.incecizgi.net/SHIMANO-NEXAVE-CX-TELESKOPIK-SURF-420CM-200GR_49938.html#0 Bilgin olsun...
Ben şahsen Lineaeffeyi tercih ederim okumaya nazaran, gerçekten lineaeffenin kamışları oldukça güçlü ve dayanıklı kamışlar.. Bende Im Casting 4.20 modelini kullanıyorum 250 gr kadar atarı var.. bana göre oldukça güçlü bir kamış, 175 - 180 gr çalışıyorum boğazda yüksek akıntıda, çokta memnunum, atış ve kullanım sırasında güven veriyor ve uygun bir makineyle kurşunu uzak mesafelere göndermenizde hiç zor değil, üstelik ben genellikle atış sırasında abanmamda ve boğazda birçok kişide benim kullandığım bu kamıştan görüyorum..
lineeffe 4.50 mt kamışım yerden 50 cm yüksekte 100 gr kurşunla ortadan kabak gibi yarılmıştı şaştım kaldım. demekki bi şekilde sertçe vurmuşum bir yere diye teselli ettim kendimi ama nasıl kırıldı hala anlamış değilim yoksa çok memnunum kamışımdan
Yıllarca eski fiber kamışlara gramajına falan bakmadan taktım kurşunu salladım.Üzerine basılmadan bir tek kamış kırmadım.Bu carbon kamışlar çıktığından beri iki kamış kırdım.Her atışta yenemediğim bir gerginlik içinde kullanıyorum.İncelik ve hafifliğinden de vazgeçemediğimden dolayı kullanmaya devam ediyorum. Sonunda paraya kıyıp 500 tl üstü kamışlardan alacağım ama onlarında kırılacağı inancımdan sıyrılamıyorum.Kırılırsa paramla rezil olma duygusunu yaşarım ve bu duygudan nefret ediyorum...
öncelikle ilginiz için teşekkürler.şimdi cengiz balıkçılıkla görüştüm spider surf modelini 150 gr akadar rahat kullanabilirsiniz ama 150 den sonra at çeklerde kamış atar ama deformasyona uğrar dedi onun yerine unicast vip serisi önerdiler ağırlığı 440 gr kadar ama üzerinde 170 gr atar yazdığı halde 200 gra kadar rahat atışlar yapabileceğimi söylediler şi,mdi onu incelemeye aldım ama yinede spider surf öncelikli olacak gibi
hiç zannetmiyorum.. üzerinde 220 gr yazan bir lineaeffe kamışı 150 gr ile sınırlamak ciddi haksızlık.. ben aynı markanın spirit surf modeli ile 1 yıla yakın hep 125-150 gr arası çalıştım, üstelik 150 gr kamışın azami atar değeri olduğu halde.. ne bir deformasyon, ne de kırılma gibi bir durumla hiç karşılaşmadım.. bence kamışa haksızlık etmişler.. üzerinde 170 gr yazan başka bir kamış ile de 200 atabilirsin demeleri ise ekstra ilginç geldi.. bakalım daha neler duyacağız..
Lineaeffe'de şu kısım böyle olabilirdi ya da bu malzeme şu şekilde olsaydı diyebileceğiniz bir çok ürün var ama hiçbir lineaeffe için çürük çarık diyebileceğinizi sanmıyorum.. Okuma kötümüdür, değildir tabii ki ama belli ürünlerini seçerken özellikle sağlamlık ve kullanım alanına göre iyi araştırma yapmak gerekir..
ben o kamışı almayı düşünüyordum neden öyle sizce kafama takıldı yazdığınız.boyum 190 bazı yerlerde salina 3 parçanın uzun boylular için uygun olmadığını okudum bu doğrumudur.ağır kurşun çalışacağım bazen salina 3 parça alsam istavritte sağır kalırmı acaba kamış
Lineaeffe'ler sağlam ürünlerdir doğru ancak 170 atarlı bir kamışın o ağırlıklara çıkacağını düşünmüyorum.. Salina 3 parçayı ben 1,86 boyumla rahatça kullanabiliyorum, 1,90'ın üstünde 1 arkadaşımızda daha var.. Onda da bir sıkıntı görmedim şu ana kadar.. Salina 3 parça biraz sert ve kalın uçlu bir ürün, 150 gr. altında atışlarda yaylanması kolay olmuyor.. 175 200 arası ağırlıklarda atışta esneklik sağlanabiliyor.. Benim esas kullanım amacım ağır kurşunla rapala avcılığı diyorsanız güzel bir seçenektir.. İstavrit için kullanılmaz diye birşey yok, zamanında birçoğumuz kalas gibi kamışlarla istavrit yakaladık ancak ben istavritte de kullanayım diye kamış alacak olsam salina 3 parça almam.. Sizin yerinizde olsam gider Lineaeffe Spider Surf'ü incelerim.. Yapı olarak ince ve sağlamdır ayrıca atış esnasında ağır kurşunla çok aşırı yüklenmeye gerek duymazsınız.. 100 gr. civarı ağırlıklarda da hafiflik olarak daha keyifli bir istavrit avı yapacağınızı söyleyebilirim.. Salina 3 parçanın esas sağır kalacağı durum yemli lüfer sarıkanat avcılığıdır.. Havanın özellikle estiği şartlarda vuruşu hissetme açısından sıkıntı çıkarabileceği gibi 125 gr. civarı ağırlıklarda kullanımda kamışın ucunu gerginleştirirken de yine benzer problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz..
Karbon kamışlar kısmına kadar aynı şeyleri yapmışız demek ki... 500 TL.üzeri kamışlar öyle kolayına kırılmaz... Ya yere düşürmeniz, ya çizilmesi; ya da darbe alması lazım; yani her halükarda fiber kamışlara göre hassastırlar... Ancak atışlarda kırılmazlar; oldukça hafif ve dengeli olurlar... Seçiminizi de avlanma biçimi ve kendi boyunuza göre yaparsanız tadından yenmez... Bu tip kamışlarda Shimano ve Italcanna ürünlerini kullanıyoruz; hem ülkemizde bulunabiliyorlar; hem öyle ya da böyle azbiraz sıkıntılı olsa da parçalarını temin edebilme imkanı mevcut... Önemli Not: O 8,5 kg. kırlangıcı fiber kamışla kaldırma imkanınız var; ancak karbon kamışlarla kaldırmanızı pek de önermem...