okuma octana 40 ve Rapala Maxrap

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında i_levent tarafından paylaşıldı.

1. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    1,5 kg karakulak (minekop)
    Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır atçek yapmaktayım,reeling ama henüz levrekzadelerle tanışma fırsatım olmadı.idk Bende son bir hamle olarak Rapala maxrap serisi sahtelerden edinmeyi düşünmekteyim,hihi forum okumalarımdan birkaç sahte kodu üzerinde yoğunlaştım ama siz değerli forum üyelerinin, özellikle mersin bölgesinde bulunan arkadaşlarımızın fikrini almak istiyorum.:thumb: Ayrıca yine almayı düşündüğüm ve aramızda duygusal bir bağ oluşan:laughing: okuma octana 40 makina hakkında da fikirlerinizi olmak isterim. Atçek kamışım mevcuttur.reeling

2. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Levent kardeşim,
    Maxrap sahtelerin yanında Strıke Pro sahteleri de değerlendirmeni tavsiye ederim.Avcılığı bir çok kez kanıtlanmıştır.Hem de fiyatı çok daha makul.
    Ama kesinlikle Rapala Maxrap serisinin avcılığı ve kalitesi tartışılmaz.
    Benim de kafamda şu an fayu modeli var:)

Makineye gelirsek,Okuma marka makineler yedek parça yönünden çok avantajlı gibi duruyor.Fakat bende Okuma Travertine TR40 kullandım ve misina sarım bilyesi bozuldu daha sonra da farklı arızalar vermeye başladı.
    Bunun üzerine bende Şhimano Exage aldım ve oldukça memnunum.Şu ana dek hiç bir sıkıntı yaşatmadı bana.

Seçimlerinin hayırlı olmasını temenni ederim.

3. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    kardeş verdiğin fikirler için teşekkür ediyorum, strike prolardan kefale benzeyen gümüşe benzeyen birde beyaz olanından var kodları aklımda değil şimdi, onları deniyorum epey zamandır, ama henüz bir tane melanur olduğunu sonradan öğrendiğim:laughing: öncesinde karagöz zannettiğim bir balık ve 3 tane palaska balığı yakaladım,reeling henüz milli olamadım levrek avı olarak,banghead onları yine denemeye devam edeceğim elbette ama dediğin gibi şöyle garantili bi malzeme arıyorum:D ve çok meşhur olan maxrapa yöneliyorum bu noktada, 2 tane almayı düşünüyorum bir tanesi seninde dediğin gibi fayu modeli birde gece için fpgh modeli var onu alayım diyorum...
    Makina konusunda da aslında shimano da cazip gelmeye başladı:confused: bu yönde çok tavsiye oldu, okumanın da cazibesi garantili oluşu, ayrıca makinaya 100 tl gibi bir bütçe ayırabilirim, bakalım artık...

4. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    Okuma Octana 40 -- Okuma safina x 270cm-Okuma Carp Misina-Savagear Sahteler
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Bahsi geçen makineyi kullanıyorum ve şuana kadar memnun kalmadığım hiç bir yönü yok tavsiye ederim. Misina boşaltımı , sarımı ve atımı harika. Çevirme kolu da gayet güzel. Rastgele.

5. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    sağolasın kardeş çok teşekkür ediyorum, kullanıcılar olarak sizin fikriniz çok mühim...

6. 29519

29519

Maxrap candır almak istediğiniz kodlarda gayet verimlideir.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Maxrap 1 metre derinliğini geçen avlaklarda gerçekten çok başarılı. Fayu da güzel renk ama bence Fb alın derim. Gece için yazdığınız kodlu maxrap bende yok ama methini duydum satıcalarda. 11 cm olanı bence daha isabetli olacaktır. (şahsi fikrim) :)

8. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    Eyvallah kardeşim, takip ve takdir ettiğim bu konuda tecrübeli dostlardan birisn, tavsiyeni dikkate alacağım inşallah...

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Eger uzaga atim konusunda max rap düşünüyorsaniz 13 altina inmeyin. Bende 2 tane 11 cm lik var anca icindeki mekanizmanin hareket kabiliyeti, sahte küçük oldugu icin kisitli. 13 cm fb kodlu olan 11 cmlere nazaran daha iyi ancak ruzgarda o da yalpa yapip kendi kendine erimini düşürüyor. 17 cm fayu kodlu olan su ana kadar atış konusunda en iyisi(Ges'ten daha uzaga atabiliyorum) Tek dezavantajı 17 cm olmasi:D bana kalirsa en mantiklisi 15 cm olani. Makine konusuna gelince octana iyi gibi duruyor ancak söylemeden edemeyecegim Trio 40s makinem suanda serviste:(

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    11 cm max rap in yüzüsü daha iyi dir büyük abilerine görehihi atimi 13 cm kadar olamasada,kücüklügüne sayin;) ve sahsi görüsüm 2 ignli sahte 3 igneli sahtelere göre daha avci...

maxrap güzel bir sahte,bende 4 tane var,ama banko gözü ile bakmiyorum o ve diger sahtelerime hihi levrek her zaman sahteye atlamaz,levrek her zaman kefal yemez ve saldirmaz vs vshihi ne lüfere ne diger avcilara benzer...envarter genis olursa iyi olur :)arastira arastira en iyilerini ayirirsin kendine,bölgende calisabilecek sahteleri bulmalisin,adanada is yapan izmirde is yapmiya bilir vs vs,levrek bu, karizma var:cool: hihi

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Sahteciler nasıl da dökülmüş. :D Tabi ki en yetkin bilir kişi Kadir abidir burda. O ne diyorsa doğrudur. :) (Ayrıca hak veriyorum yorumuna)

Çağrıcım uzun atmak için 30 cm'lik maxrapta alınabilir. (Varsa)
    Amaç uzun atmak mı, yakalamak mı?
    Bence silikon olsun sahte olsun en performanslı boy 8 - 11 cm arası. ;)

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu sezon başka sahteler aldıracağım sizehihi mevcut sahtelerimin içinde epey var,lakin adından söz etmiyordum mahsushihi içimde kalmasın dedim:eek: .. yeni sezon popper türü sahteler boy gösterecek:hungry: popper e atlıyan levreği hiç gördünüzmü:) ben çok gördümhihi yok böyle bir çakışhihi kalp rahatsızlığı olanlar kullanmasın diyorumhihi ağzınız aha böyle açık kalır o çakışı görünce:eek: hihi
    hazırlığınızı şimdiden yapın:)

13. 29519

29519

Maxrap ler boy farketmeksizin iyi ve avcı sahtelerdir sadece atış sistemlerinde sorun vardır ve her zaman aynı performansla atış yapamazsınız ama genede vageçilmez bir numaralı sahtem maxraplerdir.
    Renk olarak ise fayu, fb, fs, limon ve beyaz en avcılarıdır diyebilirim. Biraz fazla dalarlar ama o yüzden avlanılan mera nın sığ olmamasına dikkat edin.
    Kıyı balıkçılığında özellikle spin ve surf casting de elbette uzak atım önemlidir daha fazla alan taramak için bir çok firma nın arge çalışmalarına oldukça büyük kaynaklar aktardığını düşünürsek eğer spin avcılıkta uzak atım önemli değildir demek biraz abes kaçar. Levrek balığının nerede ne zaman atlayacağıda hiç belli olmaz belki uzakta belki yakında o yüzden uzak erim her zaman tercih sebebi olmalıdır.
    Kadir beye sahte çeşitliliği konusunda katılmamak elde değil elbetteki bu balık her zaman her sahteye atlamayabilir o yüzden bir çok çeşitte sahte bulundurmakta fayda var ama bunun için 100 tane sahte alıp hepsini aynı anda ava götürüp denemeninde ne kadar zor olacağı aşikar. O yüzden spin avcılığının bir güzel tarafı olan "acaba bu sahte balık alır mı?" sorusu ile yanımıza iş yaptığını bildiğimiz sahteleri ayrıca denemek istediğimiz sahteleri almanın, bunları denemenin ve özellikle denemek amacı ile attığımız sahteler ile balık tutmanında keyfi anlatılamaz.
    Gece avlarında sahte balığa bir aksiyon vermemek ve makineyi oldukça yavaş sarmak av performansı için yeterli olacaktır. Lakin sabah ve akşam suyunda artık güneş yüzünü iyicene göstermeye başladığı zaman sarım hızımızı bir arttırmak ve arada kısa sert vuruşlar yaptırmak bazen durup sahtenin askıda kalmasını sağlamakta sahtenin etkinliğini arttırır.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Decatlondan yarim metre dalarli 11cm kayisi rengi caperlan marka bi sahte aldim ucuz bise ama bi yüzüyo bi yüzüyo :) bu aksam yarim saat at çek yaptim pesine 50cm bi sudak takmis geldi. Atlamadi sudak niyeyse. Gittigi yönün 5metre ilerisine nokta atisi yaptim kanmadi :)

15. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Gadiir buralarda işime yaramasa bile benimde alasım geldi,nasıl anlatmışsın öyle harbien balık birtarafa önce benim dalasım geldi''kalp rahatsızlığı olanlar kullanmasın'':D

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Bende sahte alacak hal kalmadı Kadir abi. :D Güzel bi video belki gaz verebilir :D

Bi popperım var kurbağa suratlı. :D R2sea'nın, bir kere denedim, suratında meymenet yok bunun, bundan gelecek hayır Allah'tan gelsin dediydim.
    Halen çantada durur. Her ava getirip götürüyorum. Maksat evde bekleyip canı sıkılmasın. :D Çok avlanamadığımdan geçen sezon fantazi yapamadım, bu sezon çok bilendim ama. Kısmet bi aksilik olmazsa, levrek izni bile almayı düşünüyorum :D (Çakışı da merak ettim haa:eek: Denemek farz oldu.)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Uzak atım elbetteki önemlidir. Önemli nüans sırf uzak atış yapabilmek için sahte boyunu büyütmek mantıklımıdır?
    Her avlağın durumu şartları farklıdır. Şartlara göre seçim yapmak lazım gelir bence.
    Gördüğüm birşey de şu: Ben avlaklarda benden başka hiç 13 cm sahte kullanan görmedim. Benim gittiğim zamanlarda gördüğüm boylar 8-9-10 cm. (Sahte, silikon)
    Çok başarılı avcıların hazine sandıklarını da gördüm. 10 cm'i pek geçen sahteleri yoktu. Ya bizim buralardaki avcıların alışkanlıkları böyle veya bende yanlış bir kanı oluştu.

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ya tabi meraya ya da şöyle söyleyelim bölgeye göre değişiklikler gösterebiliyor sahte boyutları. Mesela bende 11 santimetreden 17 santimetreye kadar muhtelif markalarda var. TUTTUM MU? Tabiki hayır:laughing: :laughing:

Ama benim yakından tanıdığım bir abimin çantasında 15 ve 17 santimetreden daha ufağı bulunmaz. Levrek bu der terliğin yüzüşü balığa benzesin babasını tanımaz der:laughing:

Hatta uzun zamandır giremediğim bir liman var (uzun zamandır bana yasak sadece) orada el kadar isparileri canlı takıp atarlar levrek yemi olarak:eek: İnanmamıştım gözümle görene kadar.:cool:

Şuanda kulaklarımın içine kadar tuzlu su ile doluyum:laughing: :laughing: Bu dalgada ben istavrit peşinde, dalga benim peşimde, Kadir ağabey de levrek peşindemrsparkle mrsparkle :laughing: :laughing:

19. 29519

29519

Uzağa atmak istiyorsak elbette uzun ve ağır sahtelere yöneleceğiz nispeten küçük sahteler ile uzağa atım ne kadar mümkün olabilir. Ben genelde güzel havalarda 13 cm karşıdan esen rüzgarda 15 cm rüzgarın arkadan esmesi durumunda da 11 cm kullanıyorum
    Bende bu sene avlakta avlandığım arkadaşların tersine genel olarak 13 maxrap kullandım ve onlar ispendek avlarken ben levrek avladım. Sonuçta onlarda zamanla 13 cm maxrap edinmeye başladılar. Sahtenin boyu kadar albeniside önemli.

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Kuvvetli lodos yapan bir zamanda atış yapılacaksa-kendi fikrimdir- minimum 15 maksimum 17 cm max rap erim konusunda daha avantajlı olacaktır