Selam arkadaşlar Gölde genelde sazan avı için(surf amaçlı) kışın kıyıdan dip oltası yazında şamandıralı olta ile avlanmak için bu makineyi düşünüyorum sizce nasıl, ayrıca tavsiye edeceğiniz okuma-şhimano yada DAM ın uygun bir kamışını(tercihen teleskopik parçalı da olabilir) kombine etmeyi düşünüyorum iki tane daha takımım var bu son olması niyetiyle iyice araştırıp karar vermek istedim Ustaların tavsiyesini bekliyorum şimdiden teşekkürler...
Okuma PL865'i 3 sene önce bir arkadaşımıza almıştık.. Canlı gözlemlerimden birkaçı; Akıntılı boğaz şartlarında 200 gr. kurşun dahil çekeri çok güçlü.. Sahte ile 32 33 cm. lüferi çok rahat çekebiliyor.. Biraz ağır bir makina olması dezavantaj gibi görünebilir ancak beklemeli av için de kullanacaksanız tavsiye ederim..
evet güçlü bir makina yalnız tek sorunu bence kolun plastik olması! makinayı aldıktan sonra cengiz balıkçılıktan makinaya uygun metal bir kol satın alın.
teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacağım makine tamamda şimdi sırada uygun kamış bulmak var kamış konusundada yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..
yazınızı biraz geç gördüm. iki senedir zevkle kullandığım bir makina genelde tatlı su avlarında sazancı arkadaşlar kullanıyor ben denizde beklemeli avlarımda kullanıyorum çevirme kolunun plastik olduğu söylenmiş şimdi ki modeller plastikmi bilmiyorum bendeki metal ayrıca OKUMA EPIX PRO EPR-65 modelini de öneririm fiyat olarak biraz daha pahalı.