Okuma Raw 65 makina kol yer değişimi...

Konu, 'Makineler' kısmında NOUMAN tarafından paylaşıldı.

1. NOUMAN

NOUMAN MESUT

Arkadaşlar Okuma Raw 65 olta makinamın kolu sol tarafta malumunuz.. Ben bunu sağa almak istiyorum ancak yer değişikliği için bir türlü göbekteki vidalı somunu çıkaramadım. Öncelikle bu makinalar da kolun yerini değiştirebiliyormuyuz? Eğer bu mümkün ise bunu nasıl yapacağım hususunda bilgi verecek üstadlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Saygılar...

2. NOUMAN

NOUMAN MESUT

Kendi soruma kendim cevap vermiş gibi olucam ama... Değerli bir ağabeyimiz yardımı ile sorunu çözdüm arkadaşlar... Bu makinalarda kol nereye takılacaksa oraya özel mili varmış kutu içeriğinde.. Belki ileriki dönemde benzer sorunla karşılaşabilecek arkadaşlarım olabilir.. Onlara da ışık tutması bakımından tarif etmiş olayım. Mili yuvadan çıkarırken hafif bir çekiç vari bir nesne darbesiyle yerinden çıkartıyoruz. (Ben çıkaramamıştım mesela...) Kutu içeriğindeki sözünü ettiğim o mili, kolu hangi yöne takacaksanız o yöne yerleştiriyorsunuz. Zaten millerin üzerinde (R) ve (L) şeklinde sağ - sol ibareleri dikkat çekiyor hemen.. Bu arada hem göbekte bir mil var hem çevirdiğimiz makina kolu içinde.. Onuda atlamayalım.. Daha sonra ilgili tarafa takıp somunlarını sıktıktan ve kolu taktıktan sonra işimiz tamamdır. Kendi adıma makinamızın kolu sağa geçmiş durumda artık. Herkese iyi forumlar.. Saygılarımla...

3. elfbeyi

elfbeyi mehmet kırem

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Bx 210 cm 10-50 atar- Trabucco Achab Squid Stick 180cm
    Favori Makine:
    OKUMA RAW II 65 - Okuma Ceymar-40
    En İyi Avı:
    çipura 980 gr. - 34,5 cm. - sarıağız 2,900gr -53 cm
    bana faydalı oldu, tesekkürler...