Merhabalar, Uzun zamandır almak istediğim Okuma Raw 65 Makineme kavuştum. Sırada jig için kamış almaya geldi. Heyecanımı anlatamam size şuana kadar sahip olduğum en iyi makine tabi kardeşimin kullandığı Okuma salina 10000 makinenin hakkınıda vermek gerekiyor. Artık bu makinelerin hakkını veremek gerekli değil mi...
Okuma Raw çok 65 güzel makina. Ama bence jig makinası değil. Okuma salina ise tam bir jig makinası. Benzerleri DAİWA SALTİGA makina serisinde var 1000-1500TL arasında Sadece jig için kullanacaksanız geç kalmadan iadeyi düşünüp salina 2 alın derim. Ayrıca okuma salina 2 nin devrinin raw 65 ten daha yüksek olmasına rağmen kaldırma gücünün daha yüksek olduğunu zannediyorum. Yine de dediğim gibi güzel makinalar. Hakkını vereceğinizden eminim.
Raw 65 boğazda surf takımla yapılan at-çek avında kullanabileceğiniz çok güzel bir makina. Geçen bir arkadaşımın bu makinayla yaptığı sete hayran olmuştum. Gerçekten güze bir makina.
Ben de Alperen Bey e katılıyorum,eğer amaç jigging ise Salina 2 16000 biçilmiş kaftan, eğer doğru ise 30 kg drag kuvvetinden bahsadiyorlar... Bu arada almış oldun makina da emsal değerdeki birçok makinaya göre güzel, güle güle kullan.
Memnun kalacağından şüphem yok sevgili Ziyaettin. Takriben bir senedir kullandığım bu makaradan hiç şikayetim olmadı.Önemli kalibrede balıklar yakalayabildim.Arada sırada sahil surf avcılıklarımdada kullandım.Salina makaramda aynı başarıyı göstermiştir. Sevgiyle kal
Çok teşekkür ederim. Salina 2 10000 ve 160000 bildiğim kadarıyla sadece kafa farkı var. Salina 16000 henüz Türkiye'ye gelmedi sanırım. Cengiz balıkcılıkla görüştüğümde salina ve raw iki makine birbirine çok yakın makineler bilgisini aldım. Okuma Raw 65 Makine http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/75/OKUMA-RAW Salina 2 10000-160000 Makine http://www.okuma.com.tw/product-view-2.html Buradan daha iyi karşılaştırabiliriz. Tabii yine de alırken iki makine arasında gidip gelmelerim oldu
Teşekkür ederim Vedat bey, Zaten bir nevi sizin övgülerinizden dolayı alındı bu her iki makine (salina 10000 ve Raw 65) Tabi hangisi çok daha iyi henüz bilemiyorum
Sizi tenzih ederim ama duyumlarıma göre bazıları salina 2 yi renklerinden dolayı tercih etmiyormuş salina 2 nin 25 kg civarı raw 65 in 15 kg civarı drag gücünden sözediliyor. Amaç kıyıdan surf takımsa raw daha iyi görünüyor. Amaç jig ie salina 2 üretim amacına daha uygundur. Jig için salina 2 nin koluna dikkat çekmek isterim. Yük bindiği zaman salina 2 nin kolu ve tutamağını avuç içiyle tutup çevirmek çok büyük bir avantaj olur sanırım.
Salina 2 16000 geldiğini bilmiyordum. Yanlız daha 1 hafta olmadı Cengiz balıkcılıktan geleli ne rafta gördüm ne de adı geçti Şubat Mart ayı gibi gelebilir demişlerdi. İlginç bugün sorarım kendilerine Salina mı raw mı karabulutlar dolaşmaya başladı kafamda konuşurum kendileriyle yine tabi üstat Vedat beye sormak gerek... Jig ve surf içinde kullanılacak olursa hangisi tercih edilmelidir.