Okuma Raw II alayımmı ?

Konu, 'Makineler' kısmında muratveben tarafından paylaşıldı.

1. muratveben

muratveben murat dilek

Herkeze merhabalar arkadaşlar, yıllardır kullandığım Okuma Safina Pro SPa-55 makinam maalesef artık emekliye ayrıldı, kullandığım kamışım Lineaeffe Xr Boat 180cm 100-200gr atarlı, çoğunlukla genelde tekneyle balık avına gidiyoruz, mercan karagöz, kupes vs. ne denk gelirse nasip artık o gün. Şimdi daha önceki makinamdan daha iyi güzel bir makine almak istiyorum, maksimum 300 tl civarı bir bütçe ayırdım alacağım makinaya ve şimdilik sadece araştırıyorum en geç bir haftaya kadar almam gerek, çok büyük makinaları sevmiyorum 500 gr üstü yada 80 lik kafa filan yani anlayacağınız hantal makinaları kullanmaktan hoşlanmıyorum, beğenmiyorum, 55 lik yada en fazla 60 lık olabilir, Okuma Raw 2 55'lik tavsiye edermisiniz , kullanan arkadaşlar varsa bir sorunu varmı, yardımcı olurmusunuz arkadaşlar , şimdiden herkeze teşekkür ederim.

2. speed0972

speed0972 Kadir

Banax GT EXTREME 4000 ve 5000 Model Araştırması..

BANAX GT XTREME 4000

İyi günler dileğimle...

Benim avlarımda sizinkine benziyor..Bu makinayı konusunda uzman kişilerin tavsiyeleri sonucu yaklaşık Bir hafta önce aldım..Makinanın fotoğraflarınıda kendim çektim..Yalnız kullanmaya fırsatım olmadı...Makinanın yapısı , çekerken yormaması açısından sarma kolu ve görüntüsü insana güven veriyor (Tank Misali)...Bu konuyu yeni araştırdığım için bu kadar doküman var hazır olduğu içinde paylaşıyorum.. Kendilerinin bu konudaki yorumlarını bilgilenmeniz için aşağıya ekliyorum....Tercih sizin...

Rastgele dostlar...

Banax GT EXTREME 4000 Özellikleri

Banax GT XTREME olta makinesi sınıfının en güçlüsü. 25kg üstünde çekiş gücü. Paslanmaz çelik ana gövde. Paslanmaz çelik ve krozyona dirençli 7 bilyalı rulmanlar ve paslanmaz çelik ana mil. Özellikle hem tekneden avlarınızda hemde kıyıdan beklemeli avlarınızda güvenle kullanabileceğiniz sağlamlıkta kaliteli olta makinesi'dir.

0,35/330m - 0,45/220m - 0,50/170m misina kapasitesi

4.7:1 devir oranı

620gr ağırlığında

7 bilyalı rulmanlar (paslanmaz çelik ve krozyona dirençli)

Paslanmaz çelik ana mil

60'lık Kafa

25 KG’nin üstünde çekiş gücü

Makineyle işlenmiş misina atma yatağı

Paslanmaz çelik ana gövde

Alüminyum kasa

Alüminyum miller

Alüminyum kaplama

Ekstra kilitli dişli boşluğu (anti-reverse)

Kuvvetli ve dayanıklı metal yapı

Makine ile işlenmiş sarı metal motor dişlisi

Kuvvetli ve işlenmiş alüminyum kol

Makinenin kolunda EVA TOP şeklinde tutacak

Banax Resmi site adresi...

http://www.banaxfishing.co.nz/banax_spinning_gt_extreme.htm

Bünyamin Kanatlı Anlatımı (Alıntıdır)

Banax GT EXTREME 5000

Anodize alüminyum gövdedemek (anotlanmış):
    Kullanılan metalin elektrik enerjisi verilerek güçlendirilmesi demek..Yani kullanılan malzeme işleme halindeyken sürekli (+) elektrik verilerek negatif yükleri çekip birbirine yaklaştırarak malzemeyi sıkılaştırmak demektir..Bu sayede oluşan malzemenin dökümü yapıldığında kalıpta boşluk kalmayacak şekilde işlenmiş olur..Buda makinenin darbelere daha dayanıklı hale gelmesini sağlar..

Sarı metal miller;
    Çevirme kolu,rulman set yatağı,küçük bimerler,Helis dişlisi, ıstavroz dişlisi, Kam(şaft) mili gibi malzemelerin dökümden değil, paslanmayan ve korozyona (çürüme) dayanıklı metallerden imal edilmesi demektir..

Döküm İşlemi;

Bu arada işleme ile döküm arasında büyük bir fark vardır..Döküm yani bir maddenin bir kalıp içerisine eritilerek kullanıma hazır hale getirilmesidir...Bir malzemenin işlenmesi demek, döküme hazır hale getirilmiş malzemenin farklı yöntemler uygulanarak kuvvet ve direnç kazandırılması demektir..Mesela suda soğurma, tekrar eritme işlemi, bu dökülecek maddenin sıkılaşmasını sağlar..Bu en basit işleme yöntemidir..

Gelelim makineye..

Bu makine fiyatına bakılmadan tercih edilen bir makinedir..Ancak şunu belirtmek isterim ki, senin bu makine ile jig disiplinini istediğin gibi icra etmen biraz zordur..Sebebine gelince..Solucan dişlisinin boşlukları Helis dişlisini çevirirken, kolun çevirdiği ıstavroz dişlisi bilya ile sonsuz dönüş sağlıyor..Bunu sağlarken helis ile ıstavroz arasında ektra bir mil kullanılmamış..Buda senin istediğin sürekli drag olayını vermeyecek..Her yerde 19 kg drag gücünden bahsedilmiş..Ancak bu toplam yükmü yoksa dişli üzerine binen sabit yükmü diye ayrıntı verilmemiş..Buda pazarlamanın bir usülüdür..

Makine kötü demiyorum..Ancak seni tatmin edermi orasını denemeden anlaman mümkün değil..Eğerki banax istiyorsan bahsettiğim eksikliklerin giderildiği bir modeli var..!!

Banax GT EXTREME 4000..
    Bu makinede kullanılan dişlilerin arasına gelecek ani yükü azaltmaya yarayan bir adet kol denge yük mili eklenmiş..Bilyaların üzerine senrkromeç e benzeyen bir değiştirici konulmuş..Zannedersin ki bu extreme modelinin içerisinde şanzuman var Ektreme makinenin helis dişlisi iki seviye olarak tasarlanmış..ağır balık misinanın ucundayken kolu çevirmeye başlayınca, kalamadan önce devreye bu ikinci seviye diş aralığı devreye giriyor..Yokuş çıkarken ara takviye vitesi kullanmak gibi düşün..Bunu makinenin içerisindeki kam milinden hariç eklenmiş diğer mil sağlıyor..Bu parça kısa olduğu için Aslında mil denmez ama, görevi power drag ı devreye almak..25 kg drag gücü var denip bunu sağlayan ender makinelerden biridir..

3. muratveben

muratveben murat dilek

Tesekkur ederim , çok güzel ve her ayrıntıyı açıklıyıcı bir yazı olmuş , sağolun , yorumunuzu değerlendircem.