35'lik ortaboy makine. 4.5/1 devir oranı. 0,35 mm misinadan 260 mt sarım. Önden kalama. Metal makara ve metal yedek makara. 11 bilyalı. Eos dişli sistemi. Yedek kol pimi. 492 gram ağırlık. Arkadaşlar 4.20m boylarında teleskopik surf kamışlarım var. Dam ve shimano Bu makinayı almak istiyorum. Genelde kıyıdan uzağa at çek ve yine kıyıdan uzağa beklemeli (lüfer, eşkina vb.) avlanıyorum. Makinanın fazla büyük olmasını istemiyorum. En fazla 40 lık misina kullanırım genelde 35 lik. Makara 40 lık misinadan maksimum 200-240m almalı. Zaten bu kadar uzağa sallamakta mümkün değil benim açımdan. En fazla 100 metre civarı atabiliyorum.(kesin olarak ölçmedim öyledir diye tahmin ediyorum) Yüzde 90 bu şekilde kullanacağım ama kırk günde bir tekneyle jigging felan yapmaya gidersek kısa kamışlarımdan birine takarak o günlükte beni idare etsin istiyorum. OKUMA RAW RA-1155 beğendim ama beğendiğim bu model gibi yüksek devirli küçük kafalı makinalar mı yoksa büyük kafalı düşük devirli makinalarmı bana daha uygun emin değilim. Ama küçük olması benim için tercih sebebi, hafif olması da önemli bir özellik, sağlam ve kaliteli bir ürün olmasını da tercih ederim, fiyat 1000 lirayı aşmadıkça önemli değil. Siz bu istediğim özelliklerde hangi marka ve model önerirsiniz.
Aleti hiç görmedim. Ama fiyatına bakılınca okumanın üst sınıf ürünlerinden olduğu anlaşılıyor. Makinenin kalitesinin shimano ayarlarına yakın olduğundan eminim. Ancak makineye bakınca 35 lik kafaya 492 gr makine çok ağır geldi. Bu ağırlıkta kaliteli 60lık surg makineler var ve fiyatları daha uygun. Hafif olması önemli bir özellik demişsiiz ama bu makine bence 35 lik makineler içinde ağırlıkta dereceye girebilir. Okumanın üst sınıf ürünlerinde sevdiğim ürün olarak salina serisidir. Hem fiyatları da çok daha uygun. Çok güçlü ve kullanışlıdır. Makineyi elinize alınca farkı anlamak mümkün. http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=5629 Salina sa40, 40 lık kafa makinedir ama sadece 320 gr. dır. Bu küçük gelirse sa 55 bile 436 gr dır. Şiddetle öneririm. Yeni çıkan SALİNA2 serisinde http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=2604 bu makineyi çok merak ediyorum. Ama henüz çok taze. Gerçi bu ürünleri tazeyken almak lazım ilk çıkanlar tutulmak için çok sağlam oluyor da sonrakiler kaliteyi bozuyor. Bu her işte böyle zaten. Son organizasyonumuzda Ryobi Ecuisma 8000vi makinenin ilk çıkanıyla son çıkanı yan yana koyduk. Sanki sonraki ilk çıkanın kötü bir taklidi gibi duruyordu. Surf kamışta herzaman büyük kafalı makina iyidir. Küçük kafaların dezavantajları çoktur. Misinayı daha çabuk bozar gamı daha çok yapar daha çabuk dişli kırar ağır kurşunda yada balıkta daha çok yorar daha çok sürtünüp yakına düşürür vs vs. Büyük kafalar surf kamışlarda zaten hemen herkesin tercih nedeni.
Al abicim al,adam gibi bir makina al,biz alamıyoruz sen al 250 lira fena sayılmaz.......Param olsa hemen alırım.........
Güzel ve sağlam makinedir ama bence surf için devri düşük ve hafif olan başka bir makine seçin. Uzaktan çekerken balıklar dökülmesin. Özellikleri : http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=567
Bugün öğleden sonra Cengiz balıkçılığa uğradım. Makineyi inceleme imkan buldum. Makine 35 lik değil 55 lik. Boyutlarından da belli zaten. Büyük makine. Orada bir yanlışlık var yada okumann farklı bir değerlendirme sistemi var. Satıcı da 35 lik değil 55 lik dedi. Zaten 1155 deki 55 kafayı gösteriyormuş. Satıcı bu makineyi çok övdü. Ama bence bu kadar para verilmez. Okuma salina 55 lik makineden farkı yok. Hatta salina 55 çok daha güçlü. Salina serisi kolu çevirirken shimano kullanıyormuşsunuz gibi bir izlenim uyandırıyor. Ama raw1155 de bu kaliteyi hissedemedim. Tabiki bir makinenin asıl testi yük bindiği anda belli olur. Satıcıda kol çevirmekle her makine iyidir. Ama salinayı kullandım o nedenle tavsiye ederim. Üstelik salina 55 lik 430 gr. Raw 1155 den daha hafif. Yaklaşık 100TL cebinizde kalır. Yukarıda dediğim salina 2 bile Raw 1155 den daha güçlü ve kaliteli diyebilirim. Ama şimdilik salina 2 de sadece 65 lik var. 650gr civarlarında ağır bir makina. Ama söyledikleri gibi ağır yük çekimli için yapılmış makine olduğu her halinden belli. Yakında salina 2 serisinin 55 lik kafalısı gelecekmiş. Ben onu bekliyorum. Kısacası Raw 1155 işinizi görür. Endişe etmeyin. Ama Salina SA55 ondan daha iyi daha hafif ve daha ucuz...
Başta serkan arkadaşım olmak üzere tüm yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Evet alıntı yaptığım sitede 35 lik denmiş ama ben zaten 55 lik olduğunu biliyordum. Alıntı yaptığım sitede bir yanlışlık yapılmış bende farketmden kopyalamışım. Hafif derken full metal olmasınıa rağmen kendi ebatındaki diğer makinelerden hafif demek istemiştim. Serkan "Salina serisi kolu çevirirken shimano kullanıyormuşsunuz gibi bir izlenim uyandırıyor" demişsin. Yani tepe noktası shimano mu? Eğer öyleyse iznemim uyandıracak bir şey değilde onu alayım. Çok saçma gelecek ama estetik kaygıları her zaman ön planda olan bir insanım. Telefon seçiminden araba seçimine kadar, dış görünüş, renk gibi şeyler benim için hep önemli olmuştur. Tabi bana estetik geleni ararken teknik özellik olarakta en iyilerinden olsun isterim. Çoğu zaman ikisini aynı üründe bulmakta da zorlanırım. Sıkıntılar hep bu yüzden oluyor. Shimano ların tipleri bana güzel gelmiyor. Sarı ve siyah renklerini makinalarda hiç sevmiyorum. Gümüş, metalik mavi, parlak gri, soğuk çelik gibi renkleri seviyorum. Açıkcası okumanın bu modelinide bu yüzden tercih ettim. Hem görünüş hemde özellik olarak bana uyan ilk bakışta o geldi. Hala da aramaktayım. Daha iyi ve güzel görünen bir şey bulursam onu tercih edeceğim. Galiba cengiz balıkçılığa uğrayıp canlı gözlede bir görmem gerekecek. Tam olarak adresi nedir. Yasaksa pm de atabilirsin.
Recai Bey, ben yukarıda bahsi geçen salinayı da ra 1155 ide kullanıyorum bence ikisi de çok rahat ve kaliteli makinalar, ayrıca ömür boyu garantili, tavsiye ederim. Rastgele
Anlaşılan senin için görsellik de çok önemli. Ama sein sevdiğin tarzda düz gri makineler en kötü çin mallarının 10TL lik makinaların üstünde gördüğüm renkler oluyor çoğunlukla O nedenle o tür soluk renkler bende kalitesiz izlenimi uyandırıyor. Çoğunluk içinde öyledir sanırım? Görselliği bir kenara bırakırsak kalite için konuşursak shimano bambaşka bir alet. Önce fiyatını duyunca 800-900 tl lerde hatta 1500tllerde bile makinalar var. Bu para bir oltaya verilmez diyor insan. Ama makinayı eline alınca keşke fazladan param olsa da bu makinayı alsam diyorsun. Yada kredi kartı taksitlemi alsam aydan aya 100 100 ödesemmi diyorsun. Hani diyorum ya shimano kullanıyormuşsun gibi bir izlenim. Shimanoyu al çevirme kolunu yan bırak kolun kendi ağırlığıyla aşağı iner yada üfleyerek kolu çevirebilirsin. Yada kolu hızla bir çevir makine durmak bilmez. Ama diğer makinelerde bu his olmuyor en basitinden. Tabi tek özellik bu değil bir çok özelliği kalitesini hisssettiriyor. Yani hani şimdi bütün yeni arabalar güzel opeli renosu woswogeni pejosu vs. Bindinmi güvenli kaliteli. Ama mercedese binince ya bu araba bir başka diyorsun ya. Shimano işte o araba Ama zevkler tartışılmayacağı için craysleri bmw si var audisi var vs vs Diğer kaliteli markalara örnek MC ürünlerine bakmanı öneririm. Hep farklı tarzı ve kalitesi ile üstelik senin sevdiğin renklerdeki çeşitleriyle farklı bir imajı vardır. http://www.avmarketi.com/asp/product/11978/MITCHELL-ARMADA-6500-MAKINE Al sana makine, hem yüksek devir, hem 65 lik büyük kafa, sadece 415 gr Sağlamlığa sağlam istediğin renk. kaliteli görünüm uygun fiyat, Ama shimano kalitesinde değil elbette. Okumayla benzer ama hiçbirisi shimano olamaz. En iyilerinden olsun istiyorsan adres belli
Balıkçı adresleri reklam olmaz. Zaten Cengiz balıkçılık forumun sponsorlarından. Sayfanın en üstünde reklamı var tıklarsan bilgileri alırsın. Shimano Üsküdar Ergin balıkçılıkta sanırım. Cengiz için Üsküdara gelirsen başka bayilerde var burada. Örneğin MC de Albastar bayisinde var. O da Ergin balıkçılıkla komşu sayılır. Yani Üsküdarda hemen hepsi iç içe. İstoça kadar gitmeye gerek yok bence. Fiyatlar da istoça göre aynı sayılır. Sadece pazarlık yapmayı unutma Misinayı Erhin balıkçılıktan AWA shima öneririm.