bu makinayı kullanan kim var ,acep harika at çek yapılır wtd icinde yüksek devir söylentisi kulaktan kulağa dolanıyor. bu 7+1 6.0.1 devri gerçekten iyimiş. avmarketinde 197 TL , daha ucuz nerden bulabiliriz bilen duyan gözüne ilişen varsa . bir söylesin alıp kullanan varsada yorumlarsa sevinirim , almayı düsünüyorum. http://www.avmarketi.com/asp/product/165799/Okuma-RTX-40 40 lık değilde 30 luk olsa bile yeterli akdeniz kıyıları icin.
Bugün Cengiz Balıkçılık'ta inceledim makinayı. Hafif, sağlam ve çok rahat dönüyor makina. Okuma'nın yeni teknoloji ürünü.
150 160 lira olsa alınırda abi 197 lira cokmuş sağlam makina belli drag bile var indirimle yakalarsam alıcam 1-2 aya kadar
Bende shimano aernos 2500 üme yedek bir makina bakıyordum. Sizin düşündüğünüz makinayı gördüm benimde hoşuma gitti. İnceleyeceğim uygun fiyatlı bulursam bende alabilirim ama açıkçası spin makinalarda okuma biraz soru işareti gibi duruyor. Genel atçek makinamda okuma flame 40. İstavrit gibi hafif avlarda bi sorun yaşatmadı ama söz konusu levrek olunca düşündüğünüz makinada tereddüt yaşadım diyebilirim.
Makinayı bugün Cengiz Balıkçı'lıkta gördüm; elime alıp şöyle bir inceledim ilk gözüme çarpan oldukça hafif olması; tartınca 240 gr. civarında geldiğini gördüm... Kullanma imkanım tabii ki olmadı; ancak öngörüye göre herhangibir kusur bulamadım... Yalnız makina 6,0 değil; 5,0 devirli; sanırım net üzerinde bir hata v.s. olduğundan 6,0 yazılmış... Kullanan olur ise makina hakkındaki deneyimlerini o şekilde öğrenebiliriz...
neden sorun yasatırki levrek de ? levrek avındada is yapar bu makina ? örgü misina nasıl olur acep bu makaraya siz 40 lıgınamı baktınız ? 240 gram dediginiz 40lık makaramıydı. devirini belki yanlıs yazmıslardır netten arastırırım maddiyatımı ayarlıyıp gözüm kapalı alırım ben bu makarayı WTD icin alcam sırf
Sanırım 40'lık tabir edilen ölçüde idi ve evet 240 gram; hafif materyallerden üretilmiş; ancak WTD için uygun olup olmadığını bilemiyorum; devri 5,0 veya 5,2 falan...Tüm net üzerinden yanlışlıktan dolayı 6,0 olarak girilmiş; imkanınız var ise Cengiz Balıkçı'lıkta inceleyin... Sanırım ip için uygundur ancak kullanmadığım için bu yorum pek gerçekçi olmaz...
malesef cengiz balıkcılıga ulasamam anca telefonla sorarım oda saglıklı olmaz. devri yüksek olan makara sartmıs wtd icin , karar veremedim daha zaten araştıyorum teşekkürler. spin makinam shimano alivio arka kalama kolunu bozdum zaten tam sıkılmıyor sıksam acılmıyor ayarı kactı bir kere, bir kere alıcam artık güzel birşey daima kullanıcam.
Doğru; Antalya'da imişsiniz... Evet makina 5,0 devir ve 40'lık 240 gr. geliyor; ben şöyle bir elime alıp inceledim ve beğendim; ancak tabii ki bu bir kriter değil; denemek gerek; ayrıca spin konusunda da öyle pek tecrübem yok doğrusu; eğer kullanan arkadaşlar var ise onların tespitleri daha gerçekçi olacaktır diye düşünüyorum... Gene de güzel bir makina...
Abi okuma trio 40s i denesen rtx e göre devri yüksek 6 larda sanırım ben 55lik kafasını kullanıyorum gerçekten memnun oldugum bir makine
okuma cedros pro jig kamıs aldım vazgectım . makina almaktan ilerde 10000 kafa bir makina alırım gecerim, jig setim tamamlanır. trio s 55 arkadasımda var güzel makina ama bana göre değil.
Abi biraz geç oldu ama ben kullanıyorum. Eğer hafif bir spin makinesi düşünüyosan kesin almalısın bence yani ben çok memnunum hiç zorlamadı beni sağolsun.
okuma rtx 40 piyasaya ilk ciktiginda aldim uzun sure kullandim.tek kelimeyle mukemmelbi makina.shimano catana 2.40 cm 20-50 gr kamisimla turna avinda kullandim son derece memnun kaldim.ben aldigimda 228 tl idi ve hakkini kesinlikle veriyor.alacak arkadaslara tavsiye ederim.exage 2500 e esdeger seviyede ama tercih derseniz rtx tercih ederim.
O makinenin, bu makine olacağına dair çok ciddi kaygılarım var. Öyle bir makine istiyorsanız, mesela Daiwa alacaksınız. Ama alırkende şöyle en azından 4 basamaklı bir meblağı ortaya koyacaksınız. O zaman şansınız son derece yüksek olur ama, gene garanti olmaz.