Okuma Safina Noir 55 Süper bir makine

Konu, 'Makineler' kısmında delici09 tarafından paylaşıldı.

1. delici09

delici09 Kaan

arkadaşlar makinayı daha geçen gun internetten aldım.Makina ilk elime geldiğinde aldığım diğer makinalardan farklarını direk hissettim.Makinada oyle bir sessizlik var ki hayran kaldım balık çekerken olsun normal donerken.Orta fiyatlı bir makine almayı düşünenler var ise hiç kaçırmasın.Zaten Okuma markası tüm parçalarına sınırsız garanti ve ücretsiz yedek parça veriyor.Kutusunda zaten makinadaki parçaların listesi var.
    4:5:1 devrinde ve 0.30 mm misinadan 380 mt sarıyor daha ne isterim ki.
    Alacaklara iyi günlerde kullanmasını diliyorum Herkese iyi bayramlar iyi avlar
    Sağlıcakla ....reeling reeling OKUMA KALİTESİ BAŞKA

2. king_barracuda

king_barracuda

aldığınız ürünlerin insanın içine sinmesi çok farklıdır. iyi günlerde kullanın .

3. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    hayırlı olsun.
    ancak biraz kullanın bence. 2-3 ay sonra sesler gelmeye başlar.
    elimdeki tüm okumaları sattım.

4. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Merhaba,
    bende aydınlıyım makineniz hayırlı olsun kuşadasındamı avlanıyorsunuz hangi balıkları çektiniz bu aysonu kuşadasında olacağım çıkan balıkları merak ettim şimdi:)

5. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    okuma sfn-25 kullandım yada kullanmaya çalıştım. tüm bakımlarını yapmama rağmen 2 ay sonra acayip sesler gelmeye başladı. Yoğun bir av gününden sonra bakım yapması zor geldi. 1 hafta sonra elime aldığımda gelen sesleri tahmin edemezsiniz.

6. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    okuma makinalarda acayip seslerin nedeni rulmanlar...!!!

selam arkadaşlar bnm makinada da (okuma trio 30s) aynı sorunlar oldu. ilk 3 ay sorunsuzdu. sadece bir kez denizde suya düşürdüm anlık bir şekilde. makinenin içine su girmemiştir diye tahmin ediyordum fakat 1 gün sonra gacur gucur sesler geliyordu. makineyi kontrol ettim ve misina kılavuz rulmanının bozuk olduğunu gördüm. aslında bu şekilde bozulacağını tahmin etmezdim, çünkü rulmanlar paslanmazdı. bu olayı paslanmaz rulmanların sertliklerinin düşük oluşuna bağlıyorum. başka bir açıklama bulamadım. paslanmaz rulmanı, normal bir rulman ile 5tl ye değiştirdim ve sıvı gres ile bol bol yağladım. şu an hiçbir sorun yok, ilk günkü kadar sessiz çalışıyor. fakat bu seferde misina kılvuz telinin yay baskısı biraz azaldı. ani atım sarımda; misina, kılavuza tam oturamıyabiliyor. başka sorun yok çok şükür. (ip misinayı denedim çok gam yaptı. monodan başka misina kullanamıyorum)

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    İp misinanin gam yapmasina takildim:confused:
    Bu arada makina cok uzun omurlu degil. İp misina tavsiye etmiyorum bu makina ile. Sebebine gelince; su an arkadasimin elinde, ip misina ile kesilmis bir safina klavuzu var :)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Problem rulmandan ziyade rulman yataklari. Kullanilan grafit kalitesi suyun ve günesin etkisi ile genlesme veya kasma yapiyor. bu tip alt seviye ürünlerde bol rulman bol dert ve keder anlamina geliyor. Elimdeki 3 adet 12ser senelik tek rulmanli 65lik sertlendirilmis plastik kasa okuma sifir problemle çalismaktalar.

9. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    trionun misina sarımı hoşuma gitmedi düzgün saramıyor. belki sarım ile alakalı olabilir gam yapmasının sebebi. bnm shımano alivo bile triodan kat kat gzl misina sarıyor. o misina kılavuzunun kesilmeside normal olmayabilir mi acaba. yani rulmanlarda problem varsa duraksamadan dolayı sürtünmeden kesilmişde olabilir.

10. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sana katılıyorum roy abi. bol rulman bol dert bencede. toz pislik rulmanların dönmesini engelliyor. sürekli bakım istiyor. ayrıca rulmanları inceledim. o kadar da kaliteli rulmanlar kullnılmıyor(makine teknikeriyim :D )... shimano gibi kaliteli markaların kıyasla daha az rulman kullanmasının sebebi de bu olabilir. lakin bu tip kaliteli markalarda rulman sayısı arttıkça makinedeki sızdırmazlık düzeyide artıyor... ve kalite kendini burda belli ediyor. yeterli rulman sayısından hariç extra rulmanlarda, rulman başına 100 150tl fiyat artışı hatta kimi modellerde çok daha pahalı olabiliyor.

11. delici09

delici09 Kaan

kuşadasında suan kefal ile gopez yogunlukta birde imkanınız varsa maddi olarak kuşadasından kalkan darboğaza giden tekneler var googledan kuşadası balık avı die aratirsaniz bulabilirsiniz.Kiloluk mercanlar var antenli :D reeling reeling