Okuma Safina Pro Yardım

Konu, 'Makineler' kısmında Nixdorf tarafından paylaşıldı.

1. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Merhaba arkadaşlar. Kışa hazırlık olsun diye (biraz da meraktan) spin makinemin temizliğini, bakımını yapayım dedim ve makinemin içini (ilk kez) açtım. Temizliği, yağlaması tamam ama makineyi topladığım zaman kol yarım tur dönüp sonra takılıyor. Tekrar açıp baktım, 1 nolu parçayı yerine yerleştirdiğimde makinenin alt tarafında olan (üstünde kırmızı nokta olan) dişli ile uyumlu yerleştiremediğim için takıldığını farkettim. Alt taraftaki üstünde kırmızı nokta olan dişli yuvarlak değil, elips şeklinde, resimde belli olmuyor.
    Şöyle yap, böyle yap ta yeni makine almaktan kurtul deyip makinemi kurtarmama yardımcı olacak kişilere teşekkürlerimi baştan sunar, hayır dualarımı eksik etmeyeceğimi garanti ederim :)
    (Ver 5 lira oltacıda toplat diyecek arkadaşlara ön bilgi, bulunduğum yerde bunu yapacak birileri yok)

Son düzenleme: 16 Aralık 2013
  2. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Shimano Dialuna XR 2.90 cm 8-42gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Aynı makinadan bende de var, daha önce sökmüştüm.Tam net hatırlamıyorum ama yine de bişeyler yazayım belki işinize yarar. Resimdeki kırmızı okun ucundaki yuvaya rulmanı yerleştirip 1 nolu dişliyi(resimde gözükmeyen alt kısmında da bir dişli var yanılmıyorsam) yazılar üste gelecek şekilde yerleştireceksiniz.

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok sağol Alper. Dediklerini yaptım ama dediğin 1 nolu dişli tam eksen üstünde değil. Gösterebilsem daha iyi anlatacağım ama yazarak pek mümkün olmuyor :(
    Tam eksende olmadığı için alt taraftaki eliptik dişli ile tam oturmuyor...
    Bir de yağlamada sıvı gres (würth) kullandım dişliler artık daha da yavaş dönüyor. Acaba dikiş makinesi yağınamı dönsem yine :)

4. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Şİmdi makinayı tekrar söküp baktım 1 nolu dişlinin alt kısmındaki dişli de eliptik şekilde,montaj yaparken dişlileri birbirine temas edecek şekilde takmayı deneseniz

5. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Taktıktan sonra dişliyi elinizle döndürün eğer dönmüyorsa çıkarıp farklı bir pozisyonda takıp tekrar deneyin.

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alper sana da gece gece iş çıkardım ya...
    Çok sağol. Makineyi topladım ama söktüğümden daha kötü durumda :(
    Takılma falan olmuyor ama dişlileri tam oturtamadığım için mi yoksa sıvı grestenmi bilmiyorum ama makine eskisinden çok daha ağır dönüyor artık :(
    Artık gittiği yere kadar kullanırım, sonrasında sizlerden tavsiyeler toplamaya başlayacağım yeni makine için :)

7. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Önemli değil, severim böyle işleri :) Sök,topla,boz :D

Yavaş dönme nedenini bilmiyorum belki sıvı gresten olabilir keşke o konuda da yardımcı olabilsem :(

8. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    dişlilerin tam ekseninde oturmamasından kaynaklanıyo 1 nolu dişlinin altındaki kırmızı nokta 2nolu dişlinin kenarındaki kırmızı nokta tam üst üste gelip takılması lazım bir dişli kayık olsa bile zorlanma yaşarsınız.ayrıca gres yağınıda on nolu yağla inceltirseniz eski durumunu alacaktır diye düşünüyorum kolay gelsin.resimler alıntıdır raw makinadan bir kaç örnektir.kırmızı noktalar aşağıdaki gibi bellidir.[​IMG][​IMG]

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    böyle denedinmi uğraşırken:confused:

makinanın kafasına giden..kıvrımlı sarı mil var..( ortada)

o biraz yukarda duruyor sanki..arada 1 2ml kadar boşluk var...
    makinayı döndürmeye çalış..o boşluğu al...bahsettiğim sarı mil aşağı inecek...

birde böyle dene derim..şayet denemediysen..

10. sabriyazici

sabriyazici sabri

selamlar diyerek başlıyayım :)
    Öncelikle 2 dişlinin üzerindeki kırmızı boya ile işaretli yerleri üst üste getirin ve makineyi toplamadan el ile çevirin tur atıyorsa prob yok ama tur atmıyorsa tekrar sök tak yapmanıza gerek yok
    Şimdi diyelim tur atmıyor ozaman üsteki dişliyi bi kenara koyun alttaki elips şeklindeki dişlinin iki yakasının en dar olan bölümünü makina kolunun boşluğuna gelcek şekilde yerleştirin
    Sonra kenarda duran ana dişlinin alttaki yuvaya geçen dişlinin karşılıklı iki kenarının en uzun tarafı en alttaki sabit dişlinin dar tarafına gelecek şekilde yerleştirin sonra el ile kontrolunu sağlayın
    eğer yine olmazsa dişlileri tam çıkarmadan 1 veya 2 diş sağa veya sola yerleştirip tekrar deneyin kesin olucaktır geçmiş olsun iyi avlarda kullanın

11. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Kırmızı noktaları üst üste getirince oldu gibi. Makineyi topladıktan sonra kolu çevirirken herhangi bir takılma olmuyor. Ama eskiye oranla daha sert dönüyor kol. Sanırım sıvı gresten oldu :(
    H.sonu ava gitmeden önce 10 numara yağla inceltip tekrar deneyeceğim artık. Yine olmazsa size sevdanın yolları, bana yeni makine arayışları :)
    İlginiz, yardımseverliğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

12. furunotr

furunotr Haluk

Burada gerekli bilgi ve fotoğraflar verilmiş zaten; dişliler eliptik olduğu için sentesinde takılmalı; yoksa örnekte olduğu gibi kol bir yerde takılır kalır...

Fotoğraflarda ne şekilde takılması gerektiği açıkça görülebiliyor...

13. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1501800_10151778807207823_1692685576_n.jpg

Sabriyazıcı'nın makinesi öncesi ve sonrası geçen hafta dağıttık makineyi aynı sorunu bir çok kez yaşadık ama en sonunda hallettik.Dişlilerin üzerinde ki kırmızı noktalar tam olarak üst üstte gelmediği sürece sorun devam edecek bir kaç kez söküp takman gerekebilir.

Aynı sorun benim avenger 55'te de var minik yayı kaybetmekten korktuğum için öyle bıraktım makineyi.Kolay gelsin sana