Okuma safina X-Telespin (300cm) + Okuma Octana OT-55 set

Konu, 'Takım Çantası' kısmında YASİN BOZKURT tarafından paylaşıldı.

1. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    Okuma Octana 40 -- Okuma safina x 270cm-Okuma Carp Misina-Savagear Sahteler
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
  2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Kamış uzun, makina büyük bence .Tercih meselesi tabiki ancak ben 2,40 lık bir kamış ve 30 luk bir makinayı daha uygun buluyorum.

3. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Cemil bey uzunluk ve makina büyüklüğü bence önemli değil. Kamış ve makinanın toplam ağırlığı 600 gram. At çek avlarda yormaz. Önemli olan makinanın ve kamışın kullanışlı olması.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    30-60gr atarli kamis sahte ile at-çek için biraz kalin sanki. 10-30gr 2.70 daha uygun bence. Makinayi 40lik tercih ederim.

5. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Boyları hakkında tekrar düşünebiliriz ancak aynı modeli kullanan arkadaşlar makina ve kamışın kullanımı nasıl uyumu nasıl bilgi verirlerse boyunu hallederiz.

6. cemil sarihan

Makina da kamışta kullanışlı ...Okuma ürünleri kaliteli ve kullanışlıdır boyutlarla ilgili bir değişiklik düşünmüyorsanız sorun yok bence ,gayet iyi bir ikili olmuş...

7. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Spin takımı olduğundan ağırlıkları gayet makul seviyede ama aklıma sürekli kamışın atarı takılıyor. 30-60gr atar ile ufak sahteleri kullanmak zor olmaz inş.

8. cemil sarihan

30-60 biraz yüksek bir atar,sürekli ağır kaşık atmayacaksanız 10-40 atarlı bir kamış yada 10-30 atarlı bir kamış düşünülebilir.

9. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    2.70 olan kamışta aynı atara sahip ne yazıkki. Parçalı kamışlarda hiç hoşuma gitmiyor kürdan gibiler.

10. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Birde Ankara Ulus'u alt üst ettim bu ürünleri satan bir bayii bulamadım. Bi çoğunun elinde ya tırık markalar var ya üst düzey makinalar var. Ankarada bu ürünleri bulabileceğim bir yer varmı acaba arkadaşlar ?

11. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    Dışkapıda Çankırı Caddesinin sonunda Dışkapı köprüsüne çıkmadan hemen solda Avmarket var. Büyük bi tabelası var sarı renk. Görürsünüz hemen. Orada tüm markaların birçok modelini bulabilirsiniz.

İnternet adresi: www.avburada.com

12. göksel

göksel göksel özkan

arkadaşlar,bahsi geçen kamışı görseniz, bu kamış 5- 25 gr atarlı dersiniz, bende 2.70 olanı var,40 gr denemeye korkuyorum., en uç parçası iğne kadar., çok hassas., bence gayet uyumlu olmuş.

13. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390, Okuma Salina Seaspin 240 - 10/40
    Favori Makine:
    DAM Quick SLR Surf 560 FD, Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Böyle dedikten sonra aslında yorum yapmaya da çok gerek yok.

Ancak ben yine de fikrimi belirteyim. Turna için genelde kaşık kullanıldığından 10-40 atarlı bir kamış ve max 270 bir kamış seçmek isabetli olur. Seçtiğin kamışın atarı yüksek kaçmış.

Makineyi de max 40'lık almak gerek. Ne kadar hafif o kadar iyi. Tercihen catana 4000 ya da Trio 40S olabilir.

Hangisini tercih edersen et, hayırlı olsun, güle güle kullan...

14. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    bencede kamışın min atarı 10 gr olamalı.
    tabii eğer niyetiniz spin avı yapmak ise.
    makinada 40lık idealdir.
    ben denizde bu işi yapıyorum bir arkadaşıma bunun böyle olması gerektiğini anlatamadım o da makina ağırlığı önemli değil benim için farketmez kamışımda uygun falan dedi.ama bir avda ortalığı levrek basmış iken onun gözü önünde 3 parça trofe aldık 5 kg üzeri.oda sahteleri taşlara vurup kırmıştı. :)

15. j0ker

j0ker Süleyman

Bende at-çek takımı aldım daha yeni , tavsiyem hafif ürünler almanızdır.Bir makine için 420 gr çok fazla benim aldığım takım makine ve kamış toplam ağırlık 415gr.

16. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Kamıştan memnunmusunuz kullanımı atışı felan nasıl acaba ? Evet 300cm liğide hafif olduğunu biliyorum en uç noktasınında çok ince olduğunu biliyorum ama sorun yarattımı acaba ? 300cm olanıylada çok rahat at çek yapıldığını duydum hafif spin kamış olduğundan doğrumu. teşekkür ederim.

17. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Arkadaşlar yeri gelicek 50-60gr. sahtede kullanıcaz beklemeli avdada kullanıcaz canlı salıcaz. Hafif kaşıklara bi misket kurşun bağlayarak halledebiliriz yanlışmı düşünüyorum ?

18. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Aynı kamışı bir ay önce aldım güzel hafif ,fakat ucu çok ince.Teleskobik spinler hep öyle oluyor zaten.Turna için bence de parçalı yani daha sağlam bir kamış al.Makine de büyük, zevk vermez.Makinen 40lık olsun.
    Kamışla 30 gram kurşun attım en fazla.Fakat ben bu kamışı taşıma kolaylığından dolayı mecburen aldım.Yoksa hiç almazdım.Çünkü güven vermiyor.Hiç bir telespine güvenmiyorum.
    Ayrıca Dışkapı köprüsünün ayağında Çankırı caddesinde Altıntaş Av marketi var.Müşterilerine ücretsiz otoparkı da var.Araçla gidersen sorun yaşamazsın.
    Avburada diye internet siteleri var.Bugün benim sahte siparişlerim geldi oradan.Çalışanları da uzman kişiler seni doğru yönlendirirler.Bu çok önemli.
    İyi akşamlar Yasin...

19. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynı modellerin kamış 2.70, makinada 40lık olanlarını önerirmisiniz. Makina hakkında ne dersiniz. Tekrar teşekkürler.

20. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    makinanın devri düşük kaşık veya rapalada 5 den yukarı olması iyi olur kamışda avlak yerine göre değişir eger agaçlık calı cırpı varsa sorun yaşarsın açık alanda ise uzun mesafelerde iyi ama nokta atışı yapamazsın arkadaşlar birde turna gibi bir balıkda kamışınızın çeker değeride önemli yoksa balıgı kıyılatmada hüsrana ugrarsınız dikkat ederseniz tatlı su kamışların çeker değerleri yüksek olur