Okuma salina, cedros ve trio; Karar Veremedim.

Konu, 'Makineler' kısmında emrahsekin tarafından paylaşıldı.

1. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Herkese selamlar bol bereketli avlar. Yeni bir takım kurucam ancak makinede kararsız kaldım. Şu an kullandığım makine okuma trio 55 karar veremezsen aynısından almayı düşünüyorum ancak baktığım diğer makineler:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/11138/OKUMA-CEDROS-55-MAKINE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/6954/OKUMA-SALINA-SA55-MAKINE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13518/Okuma-Trio-55-makine
    Trio 55i kullandığım için biliyorum ancak diğer iki makine hakkında bilgim yol kullanan varsa bilgi vermenize sevinirim. CEDROS tuzlu için özel ürütilmiş olması kafama yatıyor ancak devir oranı çok yüksek balık çekerken nasıl olur bilemem. Şimdiden teşekkürler.

2. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    At cek avı icin trio40s kullanıyorum çok memnunum

3. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ferit abi triodan bende memnunum güzel makine ama aynısı olsun istemiyorum farklı seçeneklerde olsun. Diğer makineleri kullanmadığım için arada kaldım nasıldır diye.

4. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    okuma raw 55 tavsiye ederim.çok sağlam bir makina .

5. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    O makineye de bakmıştım ama birde kamış alacağım için fiyat bayağı yükseliyor. cedros balık marketim.com da 180lira arada 100lira oynuyor oda kamış parası ryobi kamatsu 345 alacağım kamış olarak.

6. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Emrah balıkmarketim in siteden degilde yüzyüze alısveriş yapma imkanin keşke olsa izmir de daha ucuza alabilirdin ozaman

7. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ferit abi keşke öyle birşey olsa Bursa'da doğru düzgün malzeme getiren yok. Birkaç yer var onlarda sanki malın ithalatçısı gibi dolara dayalı çalışıyor adam, dolar yükseldikçe fiyat çıkıyor ama inince aşağı çekmiyorlar. Verdikleri cevapta klasik VALLA KURTARMIYOR ABİ oluyor.Peşin paradansa kartla almayı düşünüyorum nette çoğu site peşine taksit yapıyor diye. Burdan taksitle almaya kalksam fiyatını ikiye katlıyorlar hepten.

8. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Trio40

Ben aynı makinenin (Trio) 40'lık makinesini üsküdarda mırmır, kefal için kullandım-kullanıyorum. 1,1.5kg'lık mırmır, kefal yakaladım. Çevremdeki arkadaşların koca 55-60'lık makineleri ile yaptığını hiç zorlanmadan gayet rahat bu makine ile yaptım onların şaşkın bakışları arasında balığı da çektim aldım. Öncelikle bunu belirteyim.

Aynı makinenin 55'liğini geçen bir arkadaş yanımda kullandı. Bende merakla denedim ve şaşırdım. Benim 40'lıktan daha yavaş bir makine. Sanıyorum benim makinedeki 5.0.1 devir oranı farkı oluşturuyor. Diğer Trio 55'de devir oranı daha düşük. Devir oranı yükselince mi makine hızlanıyor düşünce mi bilmiyorum. Ama benim Trio 40 çok 55'lik modelinden daha hızlı. Elime alıp test etme fırsatım olmadı ama çapari ve daha genel bir kullanım için Cedros 55'i almayı ( http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41508&page=8 ) düşünüyorum. Ama bu makinede de tip yok be kardeş :) . Resmen pavyon kasa cıvır cıvır :). Trio modeli daha karizmatik bir tasarıma sahip. Trio 40 çaparide yavaş kalıyor. Güç tamam da hızda lazım.

9. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi triodan bende memnunum 7-8aydır kullanıyorum. Aynı makineden birtane daha olsun istemedim birde tatlısu avına gitmiyorum o yüzden tuzlu için özel üretilmiş makine olmasını istiyorum. Trio 40ın devri 5.0:1 ama 55lik modelin 4.5:1, çapari için yüksek devirli bişey istiyorsan trio 40S var aynı makinenin yüksek devirlisi. Kafamı karıştıran büyük makineler genelde düşük devirli oluyor CEDROS ise 6.2:1 gibi yüksek devre sahip balık çekerken ektisi nasıl olur merak ediyorum. Erol abi siyah her zaman karizma elbet ama içimizde renklensin biraz dimi hihi

10. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    emrah eğer 3 makina arasında kaldıysan salinayı al derim ben 40 lığını kullanıyorum çok memnunum cedros güzel makina ancak salina II modeli ile aynı dizaynda bende almayı düşünmüştüm çok estetik bir makina fakat cedrosla salina II yi aynı anda fiziken inceleme fırsatım oldu inan eline alır almaz malzeme çok fark ediyor salina iyidir. bu arada imkanın varsa yalovada benim sürekli alışveriş yaptığım bayide trioda salinada salina II ve cedrosta var fiyatları sana bildirebilirim istersen sende gelip fizikende incelersin yakın nasılsa

Son düzenleme: 8 Eylül 2011
  11. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Engin abi aynen üçü arasında kaldım. Dediğin gibi abi salina ve cedros özellik olarak neredeyse aynı ama elime alıp ayrıntılı olarak bakamadım makinelere.Cedros tuzlu su için özel üretim diye aklıma yatmıştı sadece. Senin için zahmet olmazsa abi fiyat öğrenirsen çok iyi olur,fiyat uygun gelirse hem alışverişe hemde çayını içmeye geliriz artık :) . Arada geliyorum zaten oraya pazar yerinin arkasında bir iki malzemeciden yem almıştım(biri ege balıktı galiba)

12. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    tamam emrah her zaman bejlerim ne demek zaten yarın uğrayacaktım yem için sorar sana mesaj atarım. tuzlu su üretimine kafanı çok takma makinaların çoğu öyle ama salinada özel bir keçe var mesela makinanın içi su almaz sen yinede iyi düşün etkilemek istemem ama inan cedrosu eline bir alsan hemen havası sönüyor kullanılan malzeme salinayla o kadar farklıki

13. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    merhaba.

cedros deniz avı için üretilmiş yanlız dikey avlanma yani jig ile avlanma amaçlı .devri yüksek misina sarımı hızlı olması amaçla. bu nedenle istavrit palamut çinekop avı için çokda uygun değil.

trio 55 gibi salina 55 aynı özelliklere sahip.
    salina tuzlu suya dayanıklı ve bilye sayısı düşük ama sağlamdır. bende 65 liği var.
    55 lik salina denizde av için sitavrit çinekop gibi balıklara uygundur.
    unutmayın devir yüksek büyük kafa makinalar hızlı sarar ama oltada balık oldumu ağırlık hisseder ve yorulursunuz.
    düşük devir makinalar yavaş sarar ama aheste aheste 3-4 palamutu bile çekersiniz.
    bu 2. viteste arabayı kaldırmaya benzer.

14. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kararım salinadan yana oldu hemde yüzyüze olmasa telefonda yapılan pazarlık sonucu internet fiyatından çok daha makul fiyata geldi. Engin abi makine dediğin gibi kullanılan malzeme olarak gerçekten kaliteli birde işlevine bakalım ilk fırsattı bekliyorum. Cümleten rastgele.....
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=846897#post846897

15. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    hayırlı olsun güzel seçim olmuş.

16. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler birde trofe av yapmak nasip olsa yeni makine diye keyiften dört köşe olucam :)