okuma salina II 10000 veya okuma cedros 65 s

Konu, 'Makineler' kısmında memetb3 tarafından paylaşıldı.

1. memetb3

memetb3 Mehmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    Merhabalar balıkçı dostlar. Tekneden yemli avlarda ve fırsat buldukça jig avlarında veya sırtı avlarında kullanmak üzere okuma salina II 10000 veya okuma cedros 65 s almayı düşünüyorum salina az bir miktar daha pahalı. Bunları kullanmış olan arkadaşlar hangisini tavsiye ederler. Bunların yanında kullanmak üzere okuma similan 30-50 lb 185 cm kamış almayı düşünüyorum. Bu kamışla ilgili pek bir yorum duymadım kullanmış olan varsa tavsiye edermi. Bunlar bütçemin elverdiği maksimum malzemeler. Tavsiyede bulunurken dikkat ederseniz sevinirim:)

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Mehmet bey salina II 10000 lik makinayı cedros projig kamışla kombine kullanıyorum çok memnunum. Cedros makinayı kullanmadım ama alırken onuda inceleme fırsatım oldu daha çok jig avı için yspılmış bir makine devri yüksek yemli ve beklemeli av oranınız yüksekse salinayı tavsiye ederim. Bu devir işini önemsemiyordum ama aldığım daiwa saltist makina yemli levrek avında beni oldukça zorladı bu sebeple jig makinaları ile yemli avdan uzak duruyorum. Bu arada tavsiye olarak kabul ederseniz okuma serisinden raw modelini şiddetle öneririm fiyat farkıda yok gibi bence raw modelinide incelemeden karar vermeyin rast gelsin

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Açtığım trança resimleri konumda tuttuğum balıkların hepsini Okuma Raw ve Salina markaları ile tuttum.

Similan oldukca tutulan bir kamıştır.

Şu ara piyasada varmı bilmiyorum,bir ara tükenmişti.

Ben olsam Cedros speed jig kamışını tercih ederdim,yeni parti gelmişti sanırım ellerinde vardır.

Eylülde başlayacağını ummuduğum Saroz avlarımdada büyük oranda Salina,Raw,Cedros kamış ve makaralarımı kullanacağım.

Tavsiye ederim.

Sevgiler

Not;Bu arada yeni gelen Projig kamışların dahada güzel olduklarını duydum.Tek parçalı kamışlardır bunlar Similan ise iki parçadır

4. memetb3

memetb3 Mehmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    Cevaplarınız için çok teşekkürler. Salina 10000 alacağım heralde. Raw'un görüntüsü bana hitap etmedi. Salina gözüme çok güzel göründü iştah önemli bir faktör olabilir. Yemli ava Cedros'u tavsiye etmediğinizden eliyorum Cedros'u. Vedat amcacım cevap yazman beni gururlandırdı. Salinayla yaptığın avları görünce aklıma düştü hemen zaten :) Cedros pro jig bana biraz pahalı geldiği için tercih etmedim. Similan'ı 100 liraya alabileceğm.
    Shimano engetsu bottom ship jig kullanmışlığınız varmıdır acaba? Malzemeci çok övdü.İlk aldığım jig bu olucak heralde. Alıp deniyicem işallah olumlu rapor yazabilirm.

5. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Bende alırken estetik görüntüsü beni cezbetmişti haklısınız ama yeni çıkan raw II de baya estetik olmuş. Bahsettiğiniz jigi kullanmadım ama gördüm baya iş yapabilecek birşeye benziyor

6. memetb3

memetb3 Mehmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    havalar müsait olursa eylülün14-15i gibi deniyicem shimano engetsu'yu bakalım sonuç verecekmi. İnşallah güzel bir rapor yazarım:) Gerçi hiç denemediğimiz bir şey başarı ihtimalimiz düşük ama belki acemi şansı olur.