selamlar, okuma salina 2 kullanan var mı? acaba almayı düşünüyorum nasıl bir makinadır.Boğazda ağır kurşun ile rapala ve kanal çaparisinde kullanacağım Yorumlarınızı bekliyorum
Vallahi bu aralar bu makinanın reklamını o kadar ok yaptım ki beni bilmeyen reklamı için para alıyor sanabilir Öncelikle kullanmadım ama elime alıp iyicene bir inceledim. Kullandığım modeli bir önceki salina sa 65 modelidir ki çok memnunum. Her iki seri makinalar da shimanolara taş çıkartacak modellerdir. Makina güç ve dayanıklılık için yapılmış. Eline alınca bunu hissediyorsun. Ne boyası ne de dişlisinin bozulmayacağı belli. Hani bazen elimize yıllanmış eski makinalar geçer de hala taş gibidir işte bu makina 20 sene sonra birinin eline geçtiğinde adamlar ne makina yapmış dedirtecek bir alete benziyor. 25 kg çekme gücü varmış. Bendeki salina sa 65 in gücü 15 kg dı. Bu 25 kg güç ile dev akyalar falan zorlanmadan çekilir yani. Ama senin kullanım yerin boğaz. Bu makina biraz ağır gelecektir. 670gr. Çekerken kurşun 2 kiloluk yosuna da takılsa yüksek devrine rağmen zorlanmadan kasmadan çekersin. Yeter ki kamışı kırma. Ama uzun süre ağır makinaları atıp çekmek biraz sırt ağrısı yapıyor Sorun olmaz dersen hemen al... En son baktığımda piyasada salina 2 nin tek modeli olan 10.000 lik diye geçen 65 lik kafa ile satılıyordu. Küçük modelleri henüz gelmemişti. Var mı gelecekmi bilmiyorum. Küçük kafalardan aynı kasa olarak rengi modeli vs herşeyi aynı olan okuma cedros 55 çıkmış http://www.armer.com.tr/OKUMA-CEDROS-55-5-BILYALI-MAKINE-pid-14244.html Bu makina senin işini daha iyi görecektir diye düşünüyorum. Çünkü çok daha hafif ve yine güçlü. 470gr civarıydı sanırım. Ama yine de kullandığım salina sa 65 de senin için düşünülcek bir tercih olabilir. Daha uygun fiyatlı arıyorsan tabiki. Yine de karar senin .
merhaba serkan bey yüksek devir tam tersi güçsüzdür. jig makineleri yüksek devirli yapılır çünkü balığı kamış ile çekersiniz yüksek devirli makina ile misinadaki boşluğu hemen toplarsınız. 5.7 devirli stradic bir palamutu çektikten sonra işi bitti yorumunuz için teşekkürler..
Furkan daha 19 yaşındasın gözlerin radar gibi zihnin cin gibi olmalı. ama sanırım tam anlamadın. Nerede yüksek devir güçlüdür demişim? Bak ne demişim? yüksek devrine rağmen zorlanmadan kasmadan çekersin Yüksek devrine rağmen zorlanmadan çekersin ifadesi, yüksek devirli makine güçlüdür anlamımı çıkartır yoksa oradaki rağmen anlatıma olumsuzluk eki mi kazandırr. Biraz dikkat et. Üniversite sınavına gireceksin belkide girdin. Bunlar anlatım bozuklukları kısmında önem kazanan ifadelerdir Yüksek devir elbette gücü azaltır. Ama bu makinede yüksek devire rağmen 25 kg çekme gücü var diyorum. Bu bilgiyi ithalatçısı Cengiz balıkçılıktan bizzat almıştım. Ayrıca devri yüksek derken 4.8.1 Aşırı yüksek değil. yanlış anlaşılmasın. Ama bu güce göre yüksek demek istedim.
ben sa 65 kullanıyorum 3 yıldır üsküdarda ve boğazın muhtelif yerlerinde rapala avında kullanıyorum ve beni hiç yarı yolda bırakmadı. sanırım yıldıraydada salina 2 var oda çok memnundu.