Okuma Salina SA 2 16000 ORJİNAL Mİ ?

Konu, 'Makineler' kısmında Silivri-Silivri tarafından paylaşıldı.

1. Silivri-Silivri

Silivri-Silivri Aykut

En İyi Avı:
    Bakalım bu cuma belli olacak...
    Selam arkadaşlar,
    Okuma Salina SA 2 16000 almayı düşünüyorum fakat geçen konuştuğum bir av bayisi arkadaşım bu makinaların orjinallerinin Türkiye ye gelmediğini gelenlerinde çok pahallı olduğunu söyledi. Gelenlerin genelde çin malı olduğunu kesinlikle orjinal olmadığından anlattı. Benimde kafam karıştı 300-400 Tl veripte orjinal olmayan bir OKUMA almak çok moral bozucu olur. Şimdi soracağım şu alacağım bir Okuma Salina SA 2 16000 in orjinal olup olmadığını nasıl anlarım. Bunun bir belirtisi varmı acaba. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Ayrıca bu makinanın orjinalini güvenle alabileceğim bir adres varmı acaba. Tekrar teşekkür ederim.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    O bayinin elinde, kesinlikle o ürün yoktur da öyle demiştir inan.:confused: :confused:

İstersen yine git ve başka makinalara bak ve sor, '' Bu ne malı '' diye ?:confused: :confused: Samimi değilmiş.:confused: :confused:

Sadece Shimanolar Japon ve Malezya'dır. Kamışları, yine Çin'dir.:D

Burada Çin malını değilde, Çin'de ürün yapan firmaların kalitesinin yorumlanması daha sağlıklı olacaktır.

Şu an, piyasada ki ürünlerin hemen hemen çok büyük bölümü, Çin menşeilidir zaten.

Ha, o makina nasıldır ? dersen :confused: :confused:

Kullanmadım, bilmiyorum.:D :D:p

3. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Tevfik abinin dediği gibi elinde yoktur muhtemelen.

Çanakkalede öyle satıcılar varki adam Kumyanga dünyanın en iyi makinesi diyor :)

Cengiz Balıkçılık Türkiye distribütörüdür, onları ararsanız net sağlıklı bilgi verirler size.

4. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Aykut bey Üsküdar'da ki Cengiz balıkçılık Okuma'nın Türkiye distribütörü oraya gidip gerekli bütün bilgiyi öğreneblirsiniz... ÜStelik Çinde üretilen her malın emitasyon çakma malzeme olacağı anlamına gelmez.. Sadece balıkçılık malzemelerinde değil dünyadaki birçok ürünün fabrikası Çin'e veya uzakdoğu ülkelerine taşınıyor veya bulunuyor işçi ve hammadde ucuzluğundan dolayı.. Burda önemli olan üretilen o malzemenin işçiliğinin ve üretiminin kaliteli olup olmadığı ki size tavsiye ettiğim Cengiz balıkçılık sattığı malzemelerin herzaman arkasında durmasıyla nam salmış bir işletme :thumb:

5. ozkan79

ozkan79 özkan

Esnaf ağzı işte.

Ağzı olan konuşuyor.

6. imece

imece Erdinç İme

Favori Kamış:
    lineaeffe tournament
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    En İyi Avı:
    Henüz gerçekleşmedi.
  7. Silivri-Silivri

Silivri-Silivri Aykut

En İyi Avı:
    Bakalım bu cuma belli olacak...
    Evet az önce aradım ve konuştum. Türkiye distribütörü onlarmış OKUMA nın. İçim rahatladı. Artık oradan alacağız anlaşılan.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

8. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    AYKUT nerede, hangi avlar için kullanacaksın ???

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bin defa yazdik forumda, dedik ki Cin`de uretilmis her mal taklit mal degildir, taklit olanlar da var piyasada ama dunya capinda piyasaya hakim olan Shimano, Daiwa, Penn, Abu Garcia, Mitchell, Shakespeare gibi daha bircok marka maliyeti dusurmek icin Cin`de yaptiriyor urununu, kalitesinden odun verir, vermez, o malin segmentine, konfigurasyonuna gore degisir. Bunlar taklit mal degildir, Cin`de uretilmis orijinal maldir ve gonul ferahligiyla alinip kullanilir. Okuma Salina da onlardan biridir.

Ayri bir kategori olarak bir de Turkiye`de bazi sahtekarlarin orijinal markali urunleri alip Cin`e goturup orada sahtesini urettirdikleri gercegi var. Bir de utanmadan sahte malin uzerine orijinal marka ismi, logosu bastirip Turkiye`de piyasaya surdukleri soyleniyor. Ben karsilasmadim ama bunu cok duyuyorum son zamanlarda.

Sahtekarlikta dunya birincisiyiz malum, balikcilik sektoru de bundan nasibini aliyor dogal olarak.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    kumyangın bazı makineleri cidden dünyanın en iyi makinesi liginde oynayabilir.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    tevfik abi gene şişirme operasyonuna devam. simanovun çinde 4 tane fabrikası var, adamlar terlik üretmiyor orda elbette.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :confused: :confused: :confused: :confused:

Ya tam okumamışsınız, ya da...................:confused: :confused:

Bak ne demişim ?

Sadece Shimanolar Japon ve Malezya'dır. Kamışları, yine Çin'dir.

Tabii bilebildiğim kadarıyla bu şekilde.:confused: :confused:

Bildikleriniz olan ilavelerinizi de, lütfen siz tamamlayın.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    shimanon çin malı makinesi, parçası vs var zaten

daiwanında japon, thailand vs. olanı da var.

velakin bu hiç bir şeyi değiştirmez ki.

14. furunotr

furunotr Haluk

Benim bildiğim Shimano Çin'de makina değil kamış ürettiriyor ya da kendi fabrikasında üretiyor her ne ise; makina parçası üretebilir tabii onu bilemem...

Kumyang makina alıp iyi çıkmasını beklemek Milli Piyango'da büyük ikramiyenin çıkma ihtimali kadar falan... Ama bir iki makinasını inceledim; parasına göre gayet iyi duruyorlar; en azından denenir uygun olan yerlerde; bozulursa da kaldırır atarsınız; çok çok üçotuz para bunlar zaten; tecrübe de edinilmiş olur...

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Varsa bildiğiniz makinaları, linklersiniz görür, öğreniriz. Tabii, Alibabadan çakma ürün olmamalı linkler.:D :D

Havada kalmamalı bu teziniz.:confused: :confused: ( Israrla takipçisi olacağım. :confused: :confused: )

Çin üretimi konusunda dikkat ederseniz '' Genelde '' ifadesini kullandım; özellikle.

Çin malını değil, orada üretim yapan firmaların kalitesinin sorgulanmasının sağlıklı olacağını belirttim.:confused: :confused:

Dolayısıyla, kalite konusunda da farklı bir şeyden bahsetmemişim ki. :confused: :confused: :D

Hani kusura bakma, ilkokul 1 den terk olunca,:p bazı ifadelerimi eksik anlatmış olabilirim. :confused: :confused: Artık o kadarcık kusur, '' Kadı kızında da '' var. :D :D

Hoş görünüz lütfen.cyrr

16. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Adamlar ucak bile yapiyorlar(çinliler)

17. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Sayın moderatör arkadaşlar ;

Lütfen bir konu açıldığında o konunun takipçisi olmanızı rica ediyorum.

Konu ne güzel bir soru ile başlamış Aykut bey ; X markanın bir modeli hakkında şüphelerini ifade etmiş,Ersin bey'de ilgili marka hakkında doğru bilginin adresini vermiş,bir kaç arkadaşta teyit etmişler.Ne güzel buraya kadar tamam.

Zaten forum ortamından da beklenilen bu olmalı,karşılıklı atışmalar değil...

Sonra da (S) ve (D) markaların klasik muhabbeti,hep aynı üslup sıkıyor artık.

Konu sonuçlandıktan sonra,boş muhabbetlere sınır getirmenizi diliyorum.

Saygılarımla...

18. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Bazı üyelerin bazı kategorilere mesaj yazması yasaklanmalı bence.

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Cengiz Balıkçılık ya da yukarıda reklamları da olan tanınmış av malzemesi satan internet sitelerinden alırsanız taklit olabileceğine ihtimal vermiyorum.
    Onlar da Okuma marka ürünleri Cengiz Balıkçılık'tan alıyorlar sonuçta.

Geçen kış aldık bu makinayı. En bilinen internet sitelerinin birinden. Jig avlarında kullanıyoruz. Tank gibi makina diyebilirim. Tek dezavantajı ağırlığı. Ama bu güçte olup da terazide daha hafif olan makinalar fiyat olarak baya ağır oluyorlar. :eek:

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Paylaşımların konu özelinin seyrinde bir sıkıntı varsa bunu müstakil bir başlıkla gündem edip başka katılımcıların da onayı/fikri alınabilir. Aksi halde işte burada olduğu gibi eleştiri konusu olan durumun bizzat içerisinde yer almak kaçınılmaz olur.

Ben de aynı duruma düşmüş oldum.:D

Konuşma diyene, sen konuşma demekle bir üçüncü kişiye de hak tanınmış olur, ila ahir...

Kıstas şu olsa gerek: itham, kişi haklarına saldırı, su-i zan, suistimal hariç paylaşım serbestliği. Konu özeline denk düşmese de.:)