arkadaşlar 1 haftalık izne geldim ve tam balık avının zevkine varacağım dediğim sırada başıma talihsiz bir olay geldi kamışın ilk halkası sanırım ip misina yüzünden aşınmış ve her atışımda ip misina kopuyor. Cengiz balıkçılığa göndersem tamiri olur ama malum benim bir haftam var. Pratik bir çözümü var mıdır bu işin en azından beni 5 gün idare etsin... şefaf oje ile filan olmaz mı?
Salinada yanlış hatırlamıyorsam fuji gold var.Aklıma ilk gelen epoxy oldu.fakat pürüzsüz yüzeyi ne kadar tutar bilemiyorum.Birde ne kadar iyi olur ama ne yaparsanız yapın porselen kadar akıcı ve sağlam olmayacaktır.(ayrıca ısıyada dayanan)epoxy kuruduqunda camsı pürüzsüz bir yüzeyi oluyor.hiç bişe bulamazsan son ihtimal olarak düşünebilirsin
bu olabilecek en pratik çözüm, en sağlıklı çözüm ise 5 dakikalık bir işlem ile hemen fincanın değiştirilmesi
Cengiz balıkçılığa gönderin gönderirken kargo ödemeyin aklınızda olsun gerekli düzeltmeyi yapar gönderirler sadece alıcı kargoyu ödemeniz yeterli.
o kamışın yüzüğünün ìçindeki porselen nasıl çıkartılır? kolay bir işlem midir onu çıkartsam ve balıkçıdan alacağım ucun içindeki porseleni taksam olur mu?
fincan derken halkanın içindeki yüzükten bahsediyorsunuz değil mi? onu söktüm şimdi sadece demir halka kaldı balıkçıya gidip uygun bir yüzük bulursam alıp takacağım.
Mehmet, balıkçıya gitmişken 100 metre 0,28 misina al. Aradığın parçayı bulamazsan ip misinanı çıkartıp, normal misina sararsın. Belki o zaman kopma yaşanmaz. En azından 5 gün idare eder.
Daha önceleri benimde kamışın en büyüğün önündeki porselen halkada ufak bir kırık ve boylu boyunca çatlak vardı. Sıkıntılı yere bol miktarda japon sıkıp ince zımparayla güzelce zımparalamıştım.
sorunu halletim herkese yardımları için teşekkür ederim... halkaya zarar vermeden içindeki porseleni parçalayarak çıkardım. Balık malzemesi satan dükkandan aynı boyutlarda halka alıp içindeki porseleni zarar vermeden çıkarttım ve japonla halkanın içine yapıştırdım süper oldu