okuma salina

Konu, 'Makineler' kısmında gümüş tarafından paylaşıldı.

1. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    lıneaeffe turnafresh 3.90 gold fish ocean surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma salina sa 55 okuma travertine tr 65
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    3 hafta önce at çek için okuma powerliner almıştım ama içime sinmediğinden dolayı okuma salina sa 55 ile değiştirdim iyimi yaptım bilemiyorum salina sa 65 alacaktım ağırlık farkından dolayı 55 liğini aldım 55 liği boğaz için ufakmı kalır sizce yorumlarınızı bekliyoum şimdiden teşekkürler herkese rastgele

2. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    yokmu bi yorumu olan

3. furunotr

furunotr Haluk

Boğaz'ın neresinde kullanacağınıza bağlı; Beşiktaş'ta veya benzeri yerlerde kullanacaksanız 55'lik yeterli; hatta daha küçük kalibreli makinalar da işinizi görebilecektir; Şemsipaşa, Kanlıca gibi akıntısı bol yerlerde kullanacaksanız 65'lik olan daha uygun olur...

4. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    kanlıcada kullanırsam makine zararmı görür yani ama üsküdarda ve kanlıcada 55 lik makine kullananları gördüm

5. furunotr

furunotr Haluk

Makina zarar görmez de sizi yorabilir biraz...

6. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    usta kafam karıştı benim ya bazı arkadaşlar diyoki 55 lik at çek için daha iyidir 65 lik at çekte yorar sizde diyosunuzki 55 lik yorar

7. furunotr

furunotr Haluk

Aslında kafa karıştıracak birşey yok; avlağın durumuna ve av stiline göre makina ve kamış seçimi yapmalıyız; bu esnada kendi fiziksel durumumuz ve stilimiz de önemli...

Eğer kıyıdan levrek için at-çek yapılacak ise ki bu zaten Istanbul Boğazı için geçerli değil av stiline göre genellikle 1,80 m., 2 m., 2,75 m. veya 3m. 2 parça spin kamış; 30 veya 40 kalibrelik yüksek turlu makina seçilir; her iki malzemenin de kaliteli ve güvenilir olması aranır.

Eğer hedefiniz yemli büyük balıklar ise avlağa göre boyu ve özelliği değişen yemli kamış ve orta veya ağır yemli makinalar (baitrunner dedikleri); ya da Istanbul boğazı gibi genellikle akıntılı yerlerde göreceli olarak açıkta balık aradığınızda ağır kurşun atabilecek surf tipli kamışlar ile ya surf tipli makinalar ya da genellikle 65 kalibrelik makinalar tercih edilir... (Bunların çok yüksek kaliteli olması gerekmiyor; pekala ortalama bir kamış ve makina ile de balık tutulabilir; ancak ciddi sayılabilecek miktarda bütçe ayırıp üst segment ürünlerine sahip olunursa hem kullanım rahatlığı hem de daha fazla güvenirlilik sağlanır.)

Aslında yukarıdaki anlatımları örnek olarak verdim; kişisel tercihler avlak özellikleri ve birçok değişkene bağlı olarak örneklemeler de değişebilir...

Siz de koşullarınızı gözönünde bulundurarak ona göre bir tercihte bulunursunuz...

Bahsettiğiniz 55'lik makina ne kadar hafif veya ağır bilmiyorum ancak atçek sırasındaki bu makinanın hafifliği ilk başta avantaj gibi gelse de eğer zorlu bir av bölgesindeyseniz; akıntı kuvvetli ve 150 ila 175 gram gibi ağırlıklar kullanıyorsanız bir de irice bir balık (örneğin kaba lüfer) yakaladıysanız doğrudan dezavantaja döner ve sizi çok zorlar; belki de oltanın ucundaki balığı sırf bu yüzden kaçırabilirsiniz...

Yazdıklarım belki size bir fikir verebilecektir...

8. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    Selamlar

değerli arkadaşım okuma sa 55 bende aldım arkadaşlarımda aynı bilgileri verdiler birde yanına abisini aldım sa65 ikiside aynı cubukluda ve kanlıcada cok rahat kullandım 55 sping surf kamışda kullanıyorum 65 serrontoda ve şimdilik memnunum

9. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    geçtiğimiz cumartesi bende çubukludaydım sa 55 kullandım ve çokta memnun kaldım 65 lik olarakta travertine 65 kullanıyorum sa sa55 140gr kurşun 8 tane iri istavrit ve o akıntıya karşı çok güzel memnunum alacaklara tvsiye ederim