OKUMA SEA BASS MİSİNA

Konu, 'Misinalar' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    merhabalar cümleten abiler arkadaşlar:) bu gün bayi ye gittim,önce biraz sohbet ettim..önünüze gelene şu sahteleri vermeyin diye laf ettim:rolleyes: dün merada 17 at çekci vardıbanghead hepside bohcacı ya gelde kafayı yeme.üstelik bizim çantamızda olan bir çok sahte onlarda da var..nasıl yaygara olmuş anlamıyorumidk

siz siz olun bayiye şu sahte iş yapıyor diye tiyo vermeyin...mera açığı vermeyin..ben böyle yapmıyorum lakin bu yeni tipler yaygara yaptı manavgata..
    kimsede benden ulu orta sahtesine yorum beklemesin..pm yolu ile soran olursa cevaplarım.. gerçekden işin mokunu çıkardılar..ALLAH dan bu aralar balık çıkmıyor..:)

neyse gelelim okuma sea bass misinaya..öncelik ile merak ettiğim nippon 22mm i inceledim..fiyat olarak 6.85 çıkardı 6.50 olur dedi...

22 mm süper maxim ile kıyaslama yaptım.bir elimin parmakları arasında maxim diğerinde nippon..her 2 misinada eşit kalınlıktamı diye yokladım..şahsım nippon un çok az daha kalın olduğuna kanaat getirdi..
    ayrıca nippon maxim den daha sert bir misina..

her 2 misinayı elinize alınca fark olduğunu anlıyorsunuz sertlik derecesi hususunda..

ben bunları yaparken yanındaki arkadaş..birde misinayı şöyle test et dedi ve aldı elimden...her 2 misinayı sırasıyla avucunun içine alıp birleştirdi,,ellerinin arasında iyice ufaladı bıraktı masaya..nippon kıvrım kıvrım oldu..

süper maxim lastik gibi geri açıldı..

ben nipponu kutusuna koydum kaldırdım..

süper maxim iyi hoşda..masraflı olmuya başladı..her ay misina yeniliyorum..her ay 11 tl 28 lik kullanırsam 13tl çöp oluyor..pahalı gelmiye başladı..

gözüm okuma sea bass a takıldı..oldukca yumuşak bir misina..soft misali birşey:D çeşitli düğümler atıp test yaptım 2 elimle..bir süper maxim 25 lik perfonmansı hissettim gibi:D hoşuma gitti alldım..

fiyatı 10tl 300mt:thumb: çeker değeri yazıyor..kalınlığını süper maxim ile kıyasladım bana göre doğru oranı belirtmişler ambalajlarında..25lik maxim ile karşılaştırdım biraz kalın geldi okuma sea bass..normal çünkü bu 26lık misina..28lik süper maxim in yanına tutdum ondan belirgin şekiilde ince idi..

kobay olarak ilk önce ucuz sahteler ile balık yakalayım sonuç iyi çıkarsa pahalı olanlarıda kullanırım:D
    gerçi kalama diğe birşey var..iri balık binerse ver kalamayı boşa kafa atıp dursun..mayışınca çekeriz:D

1 ay sonra net bir şekilde yorumlarım bu misinayı..ayrıca kullananlardan da yorum bekliyorum yaptıkları avın ağırlık derecesinide yazarlarsa sevinirim:)

Uploaded with ImageShack.us

kalın sağlıcakla

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Gayet iyi bir misina ben kullanmıştım:)

3. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Sonucu merakla bekliyorum :)

4. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Kadir abi okuma bluefish i bir kez dene bir daha bırakmazsın.

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Kadir merhaba, okuma seabass'ı kullandım. Tek sorunu taşa falan yanlışla sürtesen misina lifleniyor.! maxim'de böyle bir sorun yok herhalde :)

Bu arada Amerika'dan powerpro 10lb (0,15mm) misina geldi sonunda, hemen makinaya sarıp atış yaptık. çok sağlam ve şok düğümünü iyi tutuyor. bence senin kullandığın örgüde bir sorun vardı.

6. burhacakir

burhacakir BURHANETTİN

Favori Kamış:
    alba oryantal 3,00/3,30
    Favori Makine:
    okuma raw2/shimano exage 40fc
    En İyi Avı:
    levrek 10,250kg
    merhaba ben bu misinayı halende kullanıyorum güzel misina.kalamayı sağlam yaparsanız sizi yolda bırakmaz.

7. burhacakir

burhacakir BURHANETTİN

Favori Kamış:
    alba oryantal 3,00/3,30
    Favori Makine:
    okuma raw2/shimano exage 40fc
    En İyi Avı:
    levrek 10,250kg
    kadir kardeş ayrıca o bohçacı dediklerin her yerde var sebebbi forumlarda yer verdiğiniz avlak bilgileri bir de malzemeden çoook kazanmaya çalışan malzeme satıcıları.Bizde genellikle bilinçli avcılık yok.iyi avlar.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kadir abi misina sağlam, fena değil. Hani fiyatına göre kullanılır. Ancak çok esnek, çektikçe uzuyor gibi. Tuzlu suya direnci az gibi geldi bana. Benim seyrek kullanımımda bile birkaç ay sonra liflendi gibi oldu. Sanki kabuk atar gibi, tam anlatamıyorum. Senin gibi wtd yapacak bir spinciye pek dayanmayacaktır tahminim.

Gene 300 metre 10 küsür tl olan Mercan misinayı denesene. Hatırım için. :D:D:D (en kötü 10 tl yanar, çok değil) Ben 0,31'ini kullanıyorum ama bence gayet ince 0,28 gibi. 0,35'ini bulamadım, bulsam alacağım. :)

Hayırlı olsun. :)

Söylenenler doğru abi, ne zaman rapor yazsam, üç aşağı beş yukarı avlak ismi yazmasamda bölgedeki avcılar neresi olduğunu biliyorlar ve avdaşlarımı tanıyorlar. Ertesi hafta bir gidiyoruz, bir nikah memuru eksik. Gelinle damadı bul, bir nikah memuru tedarik et. Büyük kalabalık hazır. :)
    Gelinle damat ta mutlu olsunlar, Ayyy, düğünümüz ne kalabalıktı diye. :D

(Sen öğret herşeyi, milleti özendir, sonra çoğaldılar diye şikayet et. :D:D:D Asıl balık çıkmaya başlayınca kahrolacaksın. :D)

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    şimdi niden kullanmıyorsun:D
    bende aynen merak ediyorum şöyle esaslı bir balığın karşısında:)
    o aklıma gelmedi orda iken lakin daha önce tavsiye edildiğini okumuştum.. bayide de yoktu..:) spro nun en çok satan model makinasının sıparişini verdirdim..bayiye gidince tembih ederim o misinadan da getirtirler..:)

benim misina taşa az birşey sürtsün ben gıcıklanır o bölümü keserim her zaman böyle bir huyum var..tabii en ufak bir çizilmede dahi bunu yapıyorum..

misinan hayırlı olsun..dediğin gibi bize arızalı ürün denk gelmiş:(

teşekkür ederim abi sağolasın..kalamayı çok vermemeyişimden ağzım 2 kere yandı:D bu sefer denk gelirse vereceğim yolu:)

dediğin gibi abi,,malzemeci cirosunun peşinde..ne kadar satarsa cebine yansıyor..ancak bizim başımız asıl bohcacılar ile dertte:(

biliyorsun abi,,ufak balığı kandırması kolay olur büyüklerine nazaran..bunlarda balık tutduk diye mekna üşüşüyorlar..birde yeniler ya heyecan yapıp her yerde konuşunca..ondan ona yayılıp duruyor bu haber..mekan istilaya uğruyor..loto tutsada bu hafta öbür haftaya tası tarağı toplayıp gitsem diye plan yapmıya başladım:)

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bir kere kullandim bahsi gecen misinayi. Gercekten cok ama cok saglam. Tek kotu yani, cok cabuk gam yapiyor. Bunun disinda at-tekneyi kenara cek o derece :D

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    maxim 4 makara var halen elimde:) elimde at çek için çeşitli misinalar varda..bunu bayide görünce merak ettim...adıda sea bass mış:D test ettim olur aldı..ancak ilerliyen zamanda dediğin gibi sorun yaşatırsa bilemiyeceğim:) ne demişler tilki dönüp dolaşır aynı kümese gelir:D süper maxime devam ederiz:) dediğin misinayı burda görmedim..idk bir deniyelim sonuç ne olacak..
    hava bozsa şöyle fırtına çıksa,,yağmur yağsa çoğu gelmez,,ben alışmışım böyle havada beklemeye:D o vakit rahat edrim..onca insan ın içinde balık tutsam oda ayrı bir dert:D bu sefer dahabi hışımla sarılacaklar..sabit 3 kişiyiz diğerleri hariç..bunların gözü önünde 4 balık atladı..bir dahaki gelmemde benim olta salladığım yerde sıralanmışlarya:D halbuki onların yeri sabitti hep aynı yerde duruyorlardı..o gün bu gündür aynı yerde atıp çekiyoruz:rolleyes:

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bir yanlışın olmasın misina oldukca yumuşak:) gam testinide yaptım..aynı süper maxim gibi:) yumuşak misina kolay gam yapmaz..başka marka yumuşak misinada var..oda aynı şekilde kolay gam yapmıyan misinalar arasında..sufix marka.sert yapılı misina çabuk gam yapar:)

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...

Abi ayıp ipe hakarettir bu:D Ama ipim biterse elimde var kullanırım:p

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Mercan misina tedarik edilir:D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Allah kolaylık versin abi, gülerek okudum. Her yer aynı demek ki. :D
    Bi de balık tutsan gözlerinin önünde, o dört kişi olur 14 kişi. :D:D:D

Misina gayet yumuşak, çabuk gam yapmıyor, test ettiğin gibi.
    Ne zaman gam yapıyor; misinayı 2-3 avda kullandın tuzlu kaldı bekledi, o zaman sertleşip gam yapıyor. :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Satıcı mısın, bilelim :laughing: 0,35'lik varsa bi 300 metre lazım. :D

0,31 likle fortuna sahtenin (13 cm olan) iğnesini açtım, sahteyi kurtardım gene de kopmadı. (Düğüm: Palomar:D)
    Gayet yumuşak, kolay gam yapmayan misina. Ben çok memnunum. Bi topta (100 metre maxim vardı) nereye koydum bulamıyom. :D:D:D

17. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Marka tamam abi birde modelini alıyım senden, yarın çıkar bakarım. Varsa alır kargolarım bir kaç koli:D

18. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Kadir bey okuma blufish kullandım o da iyi misina.Ancak ben bir ara awashıma aldım 28 mm okuma blufish ile kıyasladığımda misina kalınlığı aynı görünmesine rağmen awashıma daha ince, yani orjinal misinalarda bu önemli bence.Bir arkadaşın tavsiyesine üzerine şuan shımano ultegra 0,28 mm kullanıyorum ilk kullanımında pek tatminkar edici değildi ,biraz daha deneyeceğim..Sizde payşaırsınız misina hakkındaki yorumunuz.

19. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Kadir abi bende misina aradım geçenlerde Okuma alacaktım bana Berkley Trilene Sensation Ultra 0.28mm Şeffaf Olta Misinası 274 mt önerdiler iyi gibi ama daha balıkla deneyemedim.
    Aklımda benim SİGLON var 100 metresi ile berkley ve okuma 300 m. olduğu halde aynı yani biraz pahalı ama kullanıp memnun kalan arkadaşlarım olduu, aklında olsun.

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    makinanın birinde örgü sarılı..onun için hava koşullarının sertleşmesini bekliyorum:D da.. ben örgü kullanırken tırsıyorum porselenini yerinden çıkartacak diyehihi malum aksiyonlarla yatıp kalkıyoruz :)
    şuan için bayağı misinam var..bunu yişillik olsun diye aldım:D hoşnut kalırsam kullananıda artar..bütçesine uygun misina arıyanlar için..tek merakım balığın karşısında ne yapacak..düğümden hiç kopmadı..düğüm mukaviyeti güzel:)