okuma-shimano???

Konu, 'Makineler' kısmında gokhan10 tarafından paylaşıldı.

1. gokhan10

gokhan10 ismail ertargın

2. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    Catana derim 2 senedir kullanıyorum taş gibi makina hiç bakım yapmadım hala ilk günkü gibi düşünmeden alabilirsin... ne alırsan hayrını gör .

3. Azer

Azer Azer

En İyi Avı:
    Levrek 46 cm, 1100 gr
    Shimano alivio 30-60 gr atarlı kamışını aldım, kırıldı ve heralde 4 ay önce mağazaya götürdüm ve hala geri alamadım.

Okuma servisi ortalama 1 gün tutuyor.

Siz düşünün...

Shimano servisinin çok çok çok kötü, okuma servisinin çok çok çok iyi olduğunu düşünüyorum. Zannımca bu düşünceme katılanlar çok olur.

Bir de yanılmıyorsam Okuma makinelede omür boyu garanti veriyor.

4. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    Surekli ariza cikaran okuma makinelerinin omur boyu garantisi olsa ne olur. Yada ucu kirilan 300 tl lik lineaffe kamisin orjinal parcasi yerine uydurma uc takilip surekli kirilmasina ne dersiniz. Shimano nexave kamis ucu kirildi 15 gunde orjinal ucu getirttiler . Karar sizin

5. baraküda007

baraküda007 fatih

okumayı bilmemde shimano exage serisi var bende hiç memnun değilim yağmur suyundan bile etkileniyor ıslanınca makina zorlanıyor şimdi istemeye istemeye kullanıyorum elim bollaşınca yeni bir makine alacam ama shimano makine bidaha almam sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş o misal işte bir arkadaşımda 2tane ryobi ecusima var taş gibi sudan falan etkilenmiyor

6. kilim1

kilim1 Mehmet

Bu makinelerin standartı yok galiba. Bazıları bir ürünü övmekle bitiremiyor, diğerleri yerde yere vuruyor ve aslında galiba herkes haklı. Ben iki markayıda kullanıyorum fakat yukardaki seriler değil. Mesela Okuma Power Liner 865 2 adet makinem var. İlk aldığım diğerinden 1 yıl eskidir o kadar iyiki yağ gibi kayıyor, fakat diğeri yani 1 yıl daha genci o hissiyatı vermiyor (Bakımları vs. yapılıyor). Yani ilk olarak aldığım diğeri 2. makine denk gelseydi diğer makineyi almazdım, ama ilkinden o kadar memnun olmuştum bir tane daha aldım. Yani bence bu olay tamamen şans meselesi, üst klasman makinelerden bile şikayet okuyorum. Muhakkak şikayet edenlerde haklıdır, memnun olanlarda. Şansına güvenip sana uyan birisini seçeceksin.

7. baraküda007

baraküda007 fatih

doğru söylüyorsun abi şans gibi duruyor bu olta makineleri harbiden belli bir standartı yok geçenlerde istnabulda bir oltacıya gittim herkesin bildiği bir mağaza internettede bayağı satış yapıyorlar adam diyorki benim için bir tek shimano en sağlamı o diyor burada antalyadaki alışveriş yaptığım av bayii ben shimanoyu dükkanıma sokmam satarsam başım ağrır diyor o da en iyisi okuma diyor başka bir av bayii arkadaşımda en iyisi ryobi diyor bir arkadaşımda okuma salina jig makinesi almıştı akya balığını çekerken dayanmadı bozuldu diyor bende makineyi değiştireceğim ne alsam karar veremiyorum artık

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Defaten anlatmışımdır...

100 dişli, 200 bilya lazımsa makineler için, 30 kalite, 70 adi dişli alırsınız. 50 kalite, 150 adi bilya birde.

Sonra kaliteli olanları birleştirir, adileri ayrı birleştirir kutular satarsınız.

Birisi gider iyisi denk gelir, aman pek iyi, şöyle iyi der, diğerini bastırır genelde. Böylece piyasaya sürülen dandik ürünlerin üzerini örtecek müşteri potansiyeli sağlarken, toplam maliyeti düşürürsünüz.

Ortadaki olay böyle bir olay tahminen.

Gelelim konuya. En iyi shimano olmayan shimanodur derim her daim. Sebebi de şudur genelde. Shimano ladım, şöyle kötü çıktı, bozuldu filan derseniz, "aman sen kullanmayı, bakmayı becerememişsin, hiç şimano bozulur mu allasen" filan diyen bir sürü şakşakçısı olur, birde kabahatli çıkarsınız. Bir Shimano almayarak en azından bu hale düşmekten kurtulmuş olursunuz.

Avenger'lerin ilk modelleri, eskileri gerçekten iyiydi, fiyatına göre. ama yenileri için aynı şeyler pek söylenmiyor. Alıp biraz ince ayar yapmanız gerekebilir.