OKUMA SHOTAI Okuma'nın makine ve kamıştan sonra en büyük yatırımı misine alanındadır. SHOTAI %100 fluorocarbon özelliktedir ve alışılmışın aksine sağlamdır. Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,128mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,148mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,165mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,185mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,205mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,218mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,235mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,260mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,285mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,330mm Okuma Shotai fluorocarbon 75m 0,370mm
Peki sonra? Geçen aldım, üzerinde çekeri yazmıyor Gerçi önemli değil, ben misinanın yazan çekerine hiç bir zaman bakmam.. Sağlamlığı kafi gibi göründü. Gam tutması klasik FC gibi. Bir kaç takım yapıp biraz balığa attım. Kefal, izmarit gibi misinaya hassas balıklarda iyi netice verdi. Bence kullanılabilir. Ama pahalı.. Evet, benzer ürünlere göre belki bir nebze daha uygun fiyatlı ama, genede, 75m 15 TL biraz pahalı bir rakam.. Biraz düşerse daha iyi olur..
Abi evet az biraz tuzlu.. GG de falan 230 metre vanish'i 25-30 TL arası bulabiliyoruz. Peki kalite bakımından vanish veya rapala ile karşılaştırmaya girebilir mi? Bende dikkat ettim illustrasyon dan öyle sandım ama gerçekte çekeri yazmıyorsa ilginç bir durum. 150MT olarak düşünürsek 2x 15 = 30TL Yozuri mirage 150MT = 50TL
Yozuri mirage'da pahalı.. Ama mesela yozuri DUEL HD daha pahalı.. Bir terslik var yani, pahalılıkta değil, ucuzlukta yarışılır benim bildiğim... Yozuri'nin en iddialı FC misinası, H2O.. O bile bunlardan ucuz.. Piyasada, makul fiyatlı denebilecek tek ürün, sanırım yerli malı olan SAMM DICLE.. Eski makaralarından nispeten memnundum. Uygun fiyatlı ve FC beklentilerini karşılıyordu. Ama yeni makaralardan biraz pimpiriklendim açıkcası.. Görünüşte sorunsuz gibi, ama sanki %100 FC değilmiş gibi.. Genede emin değilim bundan.. Fakat fiyatı çok uygun: 100m'si 6 - 7 TL.. FC misina, zaten hafif takımlarda fark yaratıyor. Çapariyi FC yapmak pek bir şey getirmiyor. Ama zargana, izmarit, çinekop yada kefal takımı olarak çok faydalı oluyor. Bu takımlarda da sağlamlık vs. zaten kritik olmuyor.. Bu açıdan piyasada uygun fiyatlı FC açığı olduğunu söylemek kabil.. Tamam, süper çekeri olan ASSO bilmem ne gibi misinalar var. Ama kilosu 2 TL olan ve gayet iyi iş yapan misinalarda var.. eğer uygun fiyatlı bir FC piyasaya girerse, iyi iş yapacağına eminim.. Örneğin, Cabelas'ın Non-Vis ve ProLine FC misinaları var. 550m, 0.20'si 20 dolar.. Kullanıyorum ve gayette güzel bir misina.. Demekki, istenince olması mümkün..