okuma surf kamış yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında atakan_ata tarafından paylaşıldı.

1. atakan_ata

atakan_ata atakan_ata

merhaba arkadaşlar.eskiyen takımları yenilemek için araştırma yapmaktayım ve Okuma Cedros Tele surf kamış 420cm 100-200g .Okuma Compressa Tele surf kamış 390cm 100-200gr atarlı kamışlardan birini almak istiyorum.sizden ricam bu kamışlardan kullanan arkadaşlar varsa kamışlar hakkında görüşlerini söylerlerse sevinirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    benim görüsüm 4.20 olmasıdır..

3. rüzgar41

rüzgar41 KADİR

Favori Kamış:
    LİNEA AFFE SURF
    Favori Makine:
    OKUMA ZEON 65
    En İyi Avı:
    5 KG' lık YAĞ TENEKESİ
    Atakan bey,
    4,20 almanız sizin için uygun olacaktır. bende surf kullanıyorum linea affenin 250 gr atarlı , 4.20 boyu , 540 gr ağırlığında, kapalı uzunluğu 118 cm. makina olarak Okuma zeon 65 kullanıyorum çok memnunun. Fiyat olarakta abartılı değiller. İncelemenizi tavsiye ederim.

4. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Surf kamışta dikkat edilmesi gereken en önemli konu boyunuz ve kol uzunluğunuz.
    bunları dikkate alarak seçim yapmanız daha doğru olur kanısındayım..Okuma CEDROS surf fiyatına göre gerçekten çok kalite ...Ayrıca hafifliğine diyecek yok....

5. atakan_ata

atakan_ata atakan_ata

yardımlarınız için teşekkürler.önerilerinizi dikkate alacağım sağolun

6. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Cedros tek kelimeyle muhteşem bir Surf Kamış,Atış erimi,hafifliği,sağlamlığı gerçekten 4 X 4 :)

Bana göre en büyük avantajı,atış esnasında hareketli porselenlerin sağa sola kaymaması,Şu ana kadar kullandığım tüm teleskopik surfler de, ( İtalcanna Kombat,Lineaffea S-Curve,Abu Garcia vs vs .) beni en çok rahatsız eden konu atış esnasında hareketli porselenlerin sağa,sola kaymasıydı,Cedrosta bu kesinlikle olmuyor.Cedros tavsiye ederim,İlk parti tükendi diye biliyorum,İnşallah bulursunuz,Yoksa 15-20 gün beklemek zorunda kalacaksınız.

Rastgelsin.

7. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    bende de cedrosun 3 parçalı kamışı var ve bunu almadan önce kullandıgım shimano vengeance idi. cedros surte tartışmasız daha iyi. ama diger parçalıları kullanmadıgım icin mukayese etmem gerçekçi olmaz. ama cedrosun telekopik olanını mukayese edecek olursanız?? yani hareketli proselenler dışında mesela lineaeffe s-curve göre aksiyonu, uzağa erimi, daha mı iyidir??

8. atakan_ata

atakan_ata atakan_ata

görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.cedros almaya karar verdim .umarım güzel avlarda kullanmak nasip olur.

9. trakya

trakya Ali Enver

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Tele Surf 4.20, D.a.m Spezi Composite Tele Surf
    Arkadaşlar bende bu kamıştan almayı düşünüyorum. Fakat aynı kamışın 4,50lik modeli de var ve 5 parçadan oluşuyor. 4,20lik model 4 parça sanırım. Bu durumda kıyıdan uzağa atışlar için hangisi daha uygun olur.

4,5mlik bana çok abartı geliyor. Ama boy farkı çok önemli derseniz onu almayı düşünürüm.

Görüşlerinizi bekliyorum...

10. atakan_ata

atakan_ata atakan_ata

arkadaşlar,kamışı kartalda bir av bayisinde inceleme fırsatı buldum.kamış gerçekten çok hafif vede hassas ama boğazda ağır kurşunları atmakta zorlanacakmış gibi bir izlenim bıraktı bende.kamışı kullanan arkadaşların kamış performansı hakkında görüşlerini merak etmekteyim.umarım olumlu tenkitler alırızda gönül rahatlığıyla kamışı alırız:)

11. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Cedros ve Salina uzun süre boğazda denendi ve başarılı olunca Ülkemizde satışa sunuldu,Ben denedim ve çok başarılı buldum.Kamışta 3 hareketli porselen kullanılmış,beni şaşırtan üst iki hareketli porselenden sonra bir sabit porselen konulması ve 3.hareketli porselenin bu sabit porselenden sonra olması.100 gr kurşun ile 100 mt üzerine rahatlıkla çıktım,tabiki boğazda daha ağır kurşunlar gerekecektir,başta söylediğim gibi uzun süre boğaz da test edildikten sonra satışa sunuldu.

Gönül rahatlığı ile alıp kullanabilisiniz.

Rastgelsin.

12. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Okuma kamışlar aynı okuma makinalar gibi ""Ömür Boyu Garanti" ile mi satılıyor? Ne kadar garantisi var?

13. ambrosia

ambrosia bulut

Bende Okuma Cedros 4.50 lik 3 parçalı kamış kullanıyorum. Sizler kadar bilgili olmasamda Carbon konusunda (bisiklet ve uçurtma) oldukça bilgi sahibiyim. 20 mm alt kısım kalınlığı ile ince gibi gözüken ve ağır kurşunlara dayanamayacak hissiyatını, kullanılan carbon malzemesi ve carbon kalınlığına bakarak anlayabilirsiniz. Kullanılan Carbon IM9 ve oldukça kaliteli (ve etli).

J aksiyon ve hafifiliği ile de, hem atar, hem de balığın vurma hissiyatı ile de fiyatına göre oldukça başarılı.

Makine yatağı diğer surflerde olduğu gibi çok ileride değil. Bu sebep ile kol boyu 1.70 boylarında biri için oldukça ideal.

Paslanmaz Zirkonyum kaplama ile güçlendirilmiş SIC misina klavuzlarıda oldukça başarılı ve low raider ile görsel olarak da güzel.

Fuji makina yatağı ile takılan makina da en ufak bir oynama yapmıyor.

Bence ilk klavuz , makina yatağından biraz daha ileride olabilirdi. Parçalar birbirine çok rahat giriyor ve bu ilk başlarda kuşkuya sebep olsa da atarken hiç bir sorun olmuyor. Ayrıca parçaları birbirinden ayırırken de elinizin kaymaması için mevcut yerlerin boyası hafifi tırtıklı. Bu da çıkartırken daha kolay bir tutum ve kontol sağlıyor.

Fiyat perfomans olarak bana göre 10/9

Son düzenleme: 23 Nisan 2011
  14. trakya

trakya Ali Enver

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Tele Surf 4.20, D.a.m Spezi Composite Tele Surf
    Aynen bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Bu kamışlarda ne kadar garanti var?
    Bir de nereden alırsak alalım garantisi yinede geçerli mi? Yoksa illa cengiz balıkçılıktan mı almamız lazım?
    Sanırım cengiz balıkçılık ta internet üzerinden satış yapmıyor.

15. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 Kullanmaya başladım.. Şu ana kadar en ağır 150 Gr. Kurşunla atış yaptım.. Atış yaparken ekstra güç uygulamaya gerek yok, 150Gr. kurşunu 100 gr. atar gibi atıyorsunuz.. Mesafe olarak baktığınızda da gözle görülür bir şekilde fark oluyor..

16. ambrosia

ambrosia bulut

3 Parçalı Okuma Cedros kamışımın girip çıkarken çok rahat girmesi ve at-çek sırasında yanlamasına çekişlerde dönmesi beni rahatsız etmişti.

Eşimden aldığım tırnak cilası ile çok ince bir şekilde içine giren parçaların üst kısmına cila çektim. Böylece çok ince bir tabaka kalınlaşan (erkek) kısım sayesinde artık daha sağlam duruyor.

17. erdinconar

erdinconar

Favori Kamış:
    olta kaşık çapari rapala
    En İyi Avı:
    sazan eşkina levrek torik zargana lüfer