Bu makina ile ilgili bilgi, fikir ve özellikle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=5642
Merhaba Yasin.Ben bu makineden aldım 2 hafta önce.Karaköy Spot Balıkçılık malzemelerinden.61.5ytl fiyatı vardı İçinde yedek plastik başlıkla birlikte.Gayet güzel ve kullanımı çok rahat.Çok hızlı deviri var.0.4 misina sardılar 250 m.Gören arkadaşlarımda beyendi.Fakat büyük bir makina.At çek işlerinde yorabilir bileği.Tabi kamışında ağırlığı onemli.
Teşekkürler İsa aslında benimkisi biraz geç kalmış bir soru yani makinayı aldım ancak tam olarak deneme fırsatım olamadı. Soruyu sormamdaki amaç daha ziyade makinada yaşayabilceğim muhtemel problemler varmı var ise ne gibi onlemler almalıyım. Makinayı almadan önce araştırmaya pek fırsatım olmadı.
Aynen benimde öyle oldu.Olta takım almaya gittim makina kamış 40-50 ytl vardı aklımda takım olarak.Ama bi gittim bu işin ciddiyetini kavradım.Diğer mallar çok basit geldi.Birazda arkadaşlarıma telefon açıp sordum ve nihayetinde satış elemanlarıda önerince 150 ytl ye maloldu bana.Aslında çok kullanmadım ama.Herhangi bir kötü yanını görmedim bahsettiğim ağırlığından fazla.Arkadaşımda bir tane alacak.55 liğinden. Tabi daha iyi bilgi verecek vardır ustalardan.
makinayı temizlemek için açayım felan deme ben açtım 3 günde zor topladım bide ara ara gördüğün yerdeki vidaları sık ben bi gün misinayı makaraya saran yerdeki bilyayı düşürdüm hatta spota gittim adamlar 3 ytl istedi cengiz e gittim ücret almadan yaptılar üstüne bi makina daha aldım makina güzel işe yarıyor ama dediğim gibi sakın içini açma
Makinan hayırlı olsun.Bu makineyi bir senedir kullanıyorum çokta hor kullanmama rağmen hiç bir arıza çıkarmadı.Yukarıdaki arkadaşı bahsettiği misinayı saran yerdeki küçük rulmanı her avdan sonra yağlamanı tavsiye ederim.Bu rulman paslanıyor ve dönmez oluyor dönmeyincede misinayı daha zor sarıyorsun.Pek çok iyi makinede bu özellik var o küçük rulman çok işe yarıyor ben benimkini paslandırıp Cengiz balıkçılıkta değiştirttikten sonra daha iyi avladım.Bereketli avlar dilerim.
evet haklısın biraz ağır gibi ama zaten ben bu makinayı kıyıdan yemli için kullanmayı düşünüyorum bence fiyatıda makul bir rakam umarım fiyat/performans ilişkisinin hakkını verir. bende yaklaşık aynı fiyata aldım küçük bir fark vardı ama malum kur yerinde durmuyor. bilgiler için tekrar teşekkürler.
bu uyarın çok yerinde oldu eskiden beri böyle bir hastalığım var söküp inceliyorum ama iş toplamaya gelince içine taktıkları fazla ve gereksiz parçalar elimde kalıyor daha sonra fazla parçalardan yeni bir makina yapmayı düşünüyorum. ayrıca dışarıdan bakınca 4 adet vida görünüyor hepsini sıkıcam ama sorunu çıkardan hangisi tam olarak anlamadım telin üstündeki misinayı üstünden geçen küçük rulman sanırım.
Birde bu makineyi atçek te çok rahat kullanabilirsin.Hiç merak etme yorulmuyorsun zaten makine çok hafif.Ben bu makineyi özellikle çapari için aldım bu makine içinde hafif bir surf kamış aldım ikisinin toplam ağırlığı 800 gr çaparide çok rahat kullanıyorum çok memnunum.
800 gr toplan nasıl olabilir.Makine Yaklaşık 680 gr geliyormuş.Yani kamış o zaman 120 gr falan hemde surf kamış.Yada ben yanlı biliyorum.Tartmadım ama şu yorumda öyle yazıyor. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-TRAVERTINE65
Yanlış yazmışlar 400 küsür gram geliyor.360-380 gramda kamış yaklaşık 800 gr misina ve kurşunu da hesab edersen 900 küsür gram olur.
O zaman iyiymiş valla.Benim kolum demekki psikolojikman yorulmuş .Ben ordaki bilgiyi dikkate aldım.O zaman Normal bir ağırlık aslında 65lik bir makine için herhalde.
öncelikle dediğim gibi yemliyi düşünerek aldım makinayı ancak uyarını dikkate alıp uygun bir kamışla at çek için de denemek ve durumu tecrübe etmekte fayda var teşekkürler.
Makine boyutlarına göre en hafif Okuma makine idi, bende bir tane aldım. Parasının hakkını veren bir makine ve gayet memnunum. güle güle kullanın