Okuma Trio 30 Kol değişimi

Konu, 'Makineler' kısmında elaziz23 tarafından paylaşıldı.

1. elaziz23

elaziz23 Ali

Merhabalar, iki gün önce Okuma Trio 30 Spin olta makinası aldım fakat bu makinanın sağ-sol kol değişimini yapamadım. Bu makinayı kullananlar acaba kolu sağa alamıyormuyuz? Ben sol elle kullanamıyorum.

2. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

daha önce başka makinalarda yaptın mı kol değişimini? trio kullanmadım ama işleyişinin diğerlerinden farklı olacağını sanmıyorum.makinanın sağ tarafındaki vidayı gevşetip söktükten sonra kolu çekip çıkar sonra da kolu sağ tarafa tak ve vidayı sola takıp sıkıştır..

3. elaziz23

elaziz23 Ali

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet başka makinalarda dediğiniz gibi çok rahat değişiyor fakat bu makinada kolu soldan sökünce sağ tarafa girmiyor. Her iki yönün giriş ağzı farklı. Bu yüzden acaba göbeği mi komple sökmeliyiz?

4. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Hayır hayır göbeği komple sökme hocam. bütün makinelerde aynıdır, diğer taraftaki vidayı gevşetip sökebilirsin buna rağmen gelmiyorsa, internetten cengiz balıkcılık yaz Istanbul Usküdar'daki şubelerini ara onlar sana tarif eder. Yanlış birşey yapmayın :)

5. elaziz23

elaziz23 Ali

Ve en sonunda buldum çok şükür... Az daha sinirden komple makinayı sökecektim :((( Meğer vidayı söküp kolu çıkardıktan sonra, karşı (sağ) tarafta içe giren küçük bir plastik kapakçık varmış, bu nedenle kol oradan içeri girmiyor. O kapakçığı da ince bir bıçakla çıkartınca diğer makinalar gibi kolu sağdan geçirdim. O küçük kapakçığı bu sefer sola takıp vidayı sıktım.
    Bunun böyle yapılacağını kullanma klavuzuna yazmak çok mu zor? İnşallah aynı sorunla karşılaşan benim gibi başka acemi arkadaşlara yardımı olur.

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    içinde genelde plastik bir parça bulunur titreşimi ve balansı ayarlamak için onu bir kibrit çöpü vasıtası ile çıkartın şekli pentagona benzer diger tarafa takın işlem tamamdır .... kolay gelsin rasgele

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Pentagon...! Süper bir benzetme:D

8. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

sorunun çözüldüğüne sevindim..bi ara acaba farklı bir mekanizma veyahutta işleyişi mi var diye aklıma geldi ama katalog bilgilerinde sağ ve sol kullanıma müsait olduğunu görmüştüm trioların ki bütün makinalarda böyledir sanırım bu neyse Allahtan acı bi tecrübe yaşamamışsınız :) güzel günlerde kullanırsınız inşallah makinanızı..

9. elaziz23

elaziz23 Ali

Çok teşekkür ederim, iyi niyet temenniniz için...

O plastik parça öyle bir yerleştirilmiş ki; ilk görüşte oranın sabit, yekpare bir parçasıymış gibi duruyor. Sökülebileceğini tahmin bile edemedik...

10. maestro1907

maestro1907 Mustafa Altintas

açıkçası ben de aynı sıkıntıyla karşılaştım bu yüzden foruma baktım hemen ve aradığım cevabı buldum teşekkürler :)