Okuma Trio 30 S WTD aksiyonu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında anathema tarafından paylaşıldı.

1. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Selam arkadaşlar,
    Öncelikle, bu forumu uzun bir süre takip ettikten sonra üye olmaya karar verdim. Bu işlere yeni başlamış biri olarak forumda bulunan tüm usta balık dostları ile aynı ortamda olmak benim için büyük şans diye düşünüyorum. Daha çok uğraşmak istediğim spinning (at-çek) yüntemi. Bu sebeple yine forumdan takip ettiğim kadarıyla kendime göre kamış ve makina seçtim.

Makina: Okuma Trio 30 S
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16715/Okuma-Trio-30S-makine
    Kamış: Okuma V system Spin kamış 2.40
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13515/OKUMA-V-SYSTEM-SPIN-KAMIS-240cm-10-40GR

Muhtemelen bu ikisini alcam. Fakat bugün Hisarönündeki av marketlerden birinde Okuma nın Trio 30 S makinasını incelerken satıcı bana, bunu kullanırken WTD aksiyonu yapmana gerek yok buradaki S harfi o anlama geliyor dedi. Bu makinayı daha önce kullanan, deneyen veya bilgisi olanlar varsa bu ne derece doğru paylaşabilirlerse sevinirim. :rolleyes:

Bu arada daha takımı yapmadan cazibelerine dayanamayıp birkaç sahte de aldım, bakalım. İçimde acaip bir heyecan var umarım bu heyecanı kaybetmeyiz.

Herkese bol trofeli avlar dilerim reeling

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    makinanın wtd aksiyonu yaptırdığını ilk defa duyuyorum:)

yok öyle birşey,bende o makinayı yakınen inceledim,wtd aksiyonu nu kamışı kullanan yaptırır,bazı özel sahteler var,suyun hemen altından gelerek wtd aksiyonunu kendi yapar,ama gerçek bir su üstü sahtenin ki gibi ani sağa sola dönüşler yapamaz,
    güzel makina tavsiye ederim,

kamış aynı marka boy 270 yahut 3mt tavsiye ederim,

belki biri ile su kenarında tanışır onun 240kamışı varsa denemek için isteyi ver,o zaman anlarsın aradaki farkı:)

ne marka sahte yaptın?marka model vardır bir adları,bir sahteci olarak merak ettimde:)

yeni sahtelerin hayırlı olsun,

alacağın okuma ürünleri için birde burdan fiyat al derim,

cengizbalıkçılık, ben okuma vsistem 3mt kamışı 26tl daha aşağı almıştım diğer sitelere göre

3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Bence kamış 2.70 olsun. Hatta kullandığım kamışıda önerebilirim. Hem 2.40 hem 2.70. Fiyatı biraz pahalıdır V systemden ama kalitesi ve kullanırlığıda tartışılmaz.

http://www.avmarketi.com/asp/product/18918/Shimano-Bassterra-EV-S89HH-2-44-2-74-mt-

Hatta bunun 2.70-3.00 olanı mevcut. Elimde olsa bunla onu değişirdim....

Makine ve WTD konusuna gelince sanırım satıcı fena sallamış :D Benim bildiğim Speed den geliyor o "S".

4. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Spro Flashback, Shimano Catana Cx, Shakespeare Salt XT Surf MX Beach Rod
    Favori Makine:
    Shimano Catana, Daiwa Exceler, Okuma Espina
    En İyi Avı:
    Sürüsüne bereket tırıvırı..
    Makinanın devri yüksek ve hafif. Kalama gücü 8 kg. Bir turda 78.74 cm misina sariyor. Gövdenin tümüyle aluminyum olusu da uzun yillar keyifle kullanmana olanak saglar. Kamış seçimin de yerinde bence, daha fazla para vermeye gerek yok kamışa. İstersen muadil fiyattaki Shimano ve daiwa ürünlere de bak. Rastgele.

Makinanin teknik özellikleri

5. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    1 inch=2.54 cm
    35 inch * 2,54 cm = 88.9 cm sarar sanırım.
    Kamış konusundada diretiyorum :DD

6. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Birimçevir

Kamış boyu uzadıkça kamışa hakimiyet azalir.(Aksiyon..)

7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çevirdim :D 88.9 çıktı hocam. Benmi yanlış yapıyorum yada biliyorum? inch to cm değilmi?

Aksiyon konusunda haklısınız... Ama benim tercihim yinede 2.70 veya 3.00 olurdu :D

8. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşın bashettigi makine 30 luk olan model. 31 inch ile yap hesabı :)

9. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :)))))) Söylesene baştan abi :D 35 yazmışım oraya :) Cidden birimi yanlışmı biliyorum diye düşündüm bir ara :D

10. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok onemli deil anlaştık :)

11. vesper

vesper Ömer ÖZEL

V-system 2.40 kullanıyorum. Bagajda bir şeyler varken bagaja koymak iş, 2.70 - 15 cm 3.00- 30 cm daha uzun taşıması sorun olmazmı acaba

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    araçda taşıması araçların durumuna göre değişir abi:)v sistem kamışların bazokası var, ben scooter motor kullanıyorum aynı kamışın 3mt si var,

3mt lik bir kamışla kayalık bir bölgenin yamacında atış yapıyorsanız,240 a göre daha avantajlı,sahteyi fırlatırken acaba arkada bir yere takılacakmı hissini azaltıyor uzun olduğu için,

malum atçek sezonu kış aylarında hız kazanıyor ve başlıyor,bu aylarda kıyı kenarları pek sakin geçmiyor,dalgalı havalarda uzun kamış 240 göre yine avantajlı,biraz daha geriden ıslanmadan at çek yapma olanağı sağlıyor

210 240 kullanan ben ilk defa 3mt kullandım,sonra bir seferliğine 240 denedim,o gün 240 yok sanki elimde 1mt lik kamış var hissi verdi bana,ilk dk larda atçek yaparken bocaladım:) 240 bir tuhaf geldi elime,

ilk 3mt tecrubem den sonra 2ci 3mt olarak okuma v sistem aldım,

13. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Makinanın wtd aksiyonu yaptırdığını bende ilk defa duyduğum için sordum zaten :) Kamış ı 2.40 istememin en büyük sebebi kapalı halindeki uzunluk, aslında 2.40 la bende kıyıda zorlanacağımı düşünüyorum ama son kararım. bu arada aynı makinanın S olmayanı var onuda inceledim fakat hemen hemen aynı fiyat S olanı daha hızlı.
    Aldığım sahteler; River2Sea Rover 98 G15R ve G17R , River2Sea Buble Pen 80 MP03 ve Strike-Pro nun adını hatırlamadığım bir modeli.

14. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    merhabalar;

superflex 2,70 15-50 gr atarlı bir kamış ve ryobi kobe 2500 kullandım uzunca bir süre. makinayı temizlemek için kapsamlıca sökünce kullanırken çok memnun kaldığım makinanın aslında çok zayıf olduğunu parçalarının hiç güven vermediğini anladım.
    daha geçen hafta okuma trio 3000 makina aldım. aynı satıcımı bilmiyorum ama banada aynı şeyi söyledi ancak oldukça uzun bir süre wtd yapmış biri olarak buna inanmadım. makinayı denedim kullanımı çok güzel herşeyden önce devri çok yüksek ergonomik fakat wtd her zamanki gibi bilekte bitiyor hatta kolun kopuyor. esasen atarı düşük bir kamış uç kısmı daha esnek olduğundan daha hasas hareketle aksiyon sağladığından wtd yi kolaylaştırıyor tabiki bir de bu işin ideali ip misina
    bu arada shimano katana 7-14 atarlı 2,40 kamış aldım kamış çok rahat uzak atıyor fakat aynı markanın 10-30 atarlı 2,70 ini alsaydım çok daha iyi olacaktı biliyorum. neyseki yedeğim var. örnek 2,40 bir kamışla sibrilon şamandıra kullanarak silikon takım çalıştırma şansın az. çünkü şamandırayla silikon arası en az 1,5 kulaç olması gerekecek ki 2,40 bir kamışla bu takımı atman daha zor olacaktır.
    tavsiyem makinadan şaşma ben memnun kaldım ama wtd yi yine kendin yapacaksın
    kamışıda 10-30 atarlı 2,70 boyunda al shimano katana tavsiyem
    sahte seçimiyle ilgili bence forumları takip et su üstü en az 4 ayrı renk versiyonundan edin özellikle sığ yerlerde kurtarıcın olacak. birde not fantezi yapıp rapala düğümüyle uğraşma klips kullan ben çok kastım bağladım uzunca bir süre ama bir avda yerine göre 5 - 6 kez takım değiştirmek gerektiğinde illallah geliyor.
    bu işe yeni başlıyorsun bu işte kendi tecrübem çok balık alamayacaksın ama çok zevk alacaksın ve bol para harcayacaksın :) iş çünkü bir süre sonra koleksiyonerliğe dönüyor ama benim gibi 3. gidişinde 2 kg lık paşayı çektinmi yandın işte o zaman o gün bu gündür denizin o gün bana reklamları gösterdiğini düşünüyorum
    neyse
    bol avlar.....

15. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Babamın 3.00 lık kamışı var, pek hoşlanmadım. 2.40 tercih edicem. gönderdiğin linkteki kamışı inceledim fakat bugün V system 2.40 ı 100 TL ye bıraktı. Makinayı da 115 TL ye bıraktı. Muhtemelen kardeşimede bir takım yapacağız o zaman fiyatı dahada düşürebilirim belki :D

16. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Tavsiyelerin için teşekkür ederim reeling

17. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Benimde en büyük derdim bu işte.

18. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Senin makinanda Trio S olan modelimi? Kamış olarak önerdiğin Shimano Catana nın fiyatları da 300 Tl civarlarında, benim için biraz yüksek bu fiyat. Şu an 4 farklı renk sahtem var zaten. sahteleri alırken klips halka falan diğer ekipmanlarıda aldım.
    2 kg lık paşa bi gelsinde :D ( hiç kolay değil biliyorum ) ...

19. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Bende trio40s ve okuma v system 2.70cm kamış var her ikisinden de gayet memnunum .Aracta bagajda degilde arka koltukta taşıyorum

20. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Ersen ben okuma salina sea spin 2.40 kamış ve okuma octana30 makine aldım çoook memnunum kamış+makine+kaliteli sahte yem=balık
    kullanırken oltayı adeta dans ettiriyosun.ama özellikle wtd aksiyonunu vermenin kolay olmadığını anladım.sana tavsiyem 2.40 ile başla zamanla ihtiyaçların çeşitlilik arz eder.