Merhaba avcı dostlar ; Spin kamışım için güzel bir makine arıyorum.Aslında aklımda Okuma Trio 30 var ama diğer spin makinalarına bakınca Trio'nun fiyatı biraz daha yüksek görünüyor.Acaba bu makinenin , örneğin Ryobi 30'dan yada diğer makinalardan daha yüksek fiyata sahip olmasının nedenleri nedir ? Yada şöyle sorayım ; Okuma Trio o fiyatı hakedecek bir makinemidir yoksa o fiyata daha iyi bir makine varmıdır ? Makina için ortalama 80 -130 tl'lik birşey düşünüyorum , daha yukarısı olmaz malesef.
Aman bu makineyi alma ben inceledim uzak dur. Kolu bir çeviriyorsun oynamayan yeri yok, bakma görüntüsüne altına yazılan yazılara sen. "Okuma ne oluyor? bir yerlerin oynuyor" dedim hemen. Makineyse aradığın al bunu güle güle kullan. Yedek parça garantisini filan boşver düzgün kullanımda ve gerekli bakımlarını yaptığın sürece bir sorun yaşamaz uzun süreler kullanırsın yedek parçaya filanda ihtiyacın kalmaz. En azından avlakta tüh makine bozuldu ne yapacaz sorunsalını yaşamazsın.
Bende spro montana 4400FD aldım dün çok harika bir makina fren sistemi çok hoşuma gitti ayrıca tabiri caizse yağ gibi kayıyor makina paslanmaz çelik bilyalar aliminyum kafa grafit gövde hafif çok hoş bir makina tavsiye ederim
Anlıyorum.Shimano'nun diğer makinelerinide incelediğimde farklı bir catana modeli daha olduğunu gördüm.Mavi renkte bir makine.O makine ile sizin önerdiğiniz kırmızı renkteki bu makine ile birebir aynımıdır ? Birde Shimano Alivio ve Daiwa crossfire modelleri var o fiyatlarda.
Okuma Trio'yu ben de önermem. Uluç Bey'in önerdiği makine çok ama çok daha iyi bir makine. Mavi catanayı da beğenmedim açıkçası. Eğer biraz daha üste çıkabilirseniz, cabelas'tan kendi makinem olan sahara'yı şiddetle önerebilirim. Nakliye dahil 100 $ 'a kapınıza kadar geliyor. Yok o kadar çıkamam derseniz, yine cabelas'tan sonora'da iyi makinedir. Saygılarımla Alpay
merhaba furkan bey ben arkadaşlara katılmıyorum neden böyle kötü bi yorum oldu açıkcasıonada şaşkın haldeyim ben bi 10 gün önce aldım trio 30 hatta daha bugün avda kullandım alabalık avı için aldım çok memnun kaldığım bir makina ben kesinlikle öneririm
Merhaba..Kötü yorumlara ben de katılmıyorum..trio 30 kullanıyorum.. at çek için çok hoş makina..özellikle sarım telinin kalın olması atış yaparken kendi kendine kapanmasını engelliyor.Sürekli alabalık avına giden birisi olarak ben çok beğeniyorum...
130 kafaya koyduysan biraz daha kas 140 ver al bir shimano nexave 4000 unut catanayı falan catana hiç güven vermedi bana Shimano kulanıcısıyım ama bu makina sıradan geldi bana...ayrıca yedek kafası da alüminyum değil... http://www.avmarketi.com/asp/product/16661/SHIMANO-NEXAVE-YENI-4000-FC-MAKINE
2 tane okuma trio 55 lik makinem var çok sağlamlar hiç bir yeride oynamıyoru gerçi ben bunları beklemeli avlarda kullanıyorum. spin için okuma salina 40 kullanıyorum
Trio 55 ve 30 dan çok memnunum, zorlu avlara girdiler ve banamısın demediler, özellikle 30 u spinde en güvenilir silahım olarak görüyorum. Flame 20 bile oynama yapmadı daha.
Bende spin takımı kurmayı planlıyorum.. Okuma Flame'yi düşünüyorum. Triolara da genelde olumlu eleştiriler duydum ancak kullanmadığım için bilemiyorum.
Tekrar merhaba ; Açıkça belirtmeliyim ki Trio hakkındaki yorumlara bende şaşırdım fakat makineyi henüz elime alıp inceleme fırsatı bulamadığımdan ötürü birşey diyemiyorum. Deniz Bey sizce linkini verdiğiniz makine spin avcılığı için biraz ağır değilmi ? Makine ağırlığı 360 gr. Diğer yorum yapan , fikrini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.Eğer önerebileceğiniz alternatifler varsa hala değerlendirebilirim.Tercihimi en sona bırakmak istiyorum. Saygılar
Kırmızı renkte olan 2011 model mavi ise 2010 model. Shimano alivio bir alt segment makine, daiwa crossfire ise sweepfire dan bir üst makine ama daiwa crossfire ve sweepfire lar çin işi ve bu makinler daiwa nın en alt segment spin makineleri, catana ise Malezya da yapılıyor.
Trio hakkında yazılılanları ben de şaşkınlıkla okuyorum,uzun zamandır biraz ağır olmasına rağmen Trio 55 kullanıcısım ve oldukça da memnunum,hatta yeni serisi Trio 40 S ten de birtane aldım.306 gr ağırlığıyla oldukça hafif,6.2:1 deviriyle hızlı ve bu yüksek devrine rağmen 9 kg max drag gücü ile de oldukça güçlü bir makina.Yanlız genellikle Shimano kullanıcıları bu makinayı beğenmiyorlar,en azından benim av yaptığım birkaç arkadaşım için geçerli.Tabiki Shimano markası tartışılmaz güzel,ama Okuma yı da fiyatının üzerinde kalitede makina ürettiği dolayısıyla emsal teşkil edecek makinalardan daha hesaplı olduğu için seviyorum ,bu benim şahsi görüşüm.Son karar sana ait...
Merhaba, Okuma'ların tipleri güzel görünüyor o yüzden alıyoruz ama, marka'nın dediği gibi yüksek performanslı aletler değiller.Örnek vermek gerekirse, Salina 10000 almıştım ilk kullandığımda şaşırdım, gayet güçlü geldi, fakat kullandıkça zorlanmaya başladığını gördüm.Misina tekerleğini açtığımda pas oluşmuştu yenisini alıp taktım bir kaç avdan sonra aynısı oldu çünkü rulmanın üstünde tuzlusu'dan biraz da olsun korunmak için plastik yok. Plastik takıp rulmanı çiftledim bunun dışında gayet iyi bir alet sadece misina tekerleğine plastik koymayı geliştirmeleri gerek okuma'nın en üst makineleri bunlar, spin olarak trio'yu inceledik acayip şekilde kafa sallıyor diğer üst ve daha büyük boy salina'da vs. kafa sallama olayı yok misina yüklediğimizde biraz yavaşlar sallama ama yine de kötü bir özellik. Firmayı kötülemek gibi bir niyetim yok ama shimano'nun en alt makinesi bile faket iyi işliyor. Makine alırken elden ve inceleyerek almak gerek..
Uluç bey merhaba, Sadece elinize alıp baktığınız bir makine için bu kadar ciddi yorum yapmış olmanız enteresan geldi bana. Üstelik makineyi alıp kullanmış bunca kişi iyi şeyler söylerken. Diğer bir konudaki mesajınızda şöyle demişsiniz; Hiç kullanmadığınız bir makine hakkında, üründen bu denli uzaklaştırıcı bir yorum ne kadar doğrudur bilemiyorum. Makinenin iyi ya da kötü oluşu, kolunu çevirmekle anlaşılmaz. Kullandığım iki adet abu garcia var, kolunu çevirince kafa dahil her yeri oynar mesela. Ama hem ben, hem de denemek istediğini söyleyerek makinemi ödünç alan arkadaşlarım, ya da kendisi bu makineleri kullanmış olan arkadaşlarım, makinenin kalitesinden şüphe duymadığımızı dile getirmişizdir. 6-7 yıldan sonra hala yağ gibi makinelerdir üstelik. Biz erkek arkadaşımla makinelerimizi ortak alıp, ortak kullanıyoruz. Okumaya ait iki makinemizde de şimdiye dek hiçbir sorun yaşamadık. Son alıntı yapmış olduğum mesajın bulunduğu konuda, başka makineler de önerilmiş ama siz sadece okumayı ayırarak yermişsiniz. Dediğim gibi hiç kullanmamış olduğunuz halde üstelik. Bana sorarsanız, bir okuma makine edinip, ondan sonra yorum yapmak yerinde olur. Ya da siz kolunu çevirip beğenmediyseniz almazsınız ama yorum da yapmazsınız o zaman. Kendi adıma, kullanmadığım hiçbir ürün için yorum yapamam. Bu hem markaya, hem de satıcısına haksızlık olur. Bu arada, okuma ürünlerini getiren, bildiğiniz gibi Cengiz balıkçılıktır. Satış sonrası desteği de haliyle onlardan görürsünüz. Ancak bildiğim kadarıyla, sadece okuma ürünleri için değil, satışa sundukları tüm ürünler için bu desteği gösterirler. Benim pek alışverişim yoktur ama üyelerimizin dile getirdiği memnuniyetten, bunu anlamak mümkün. Velhasıl, satış sonrası desteğin bu kadar iyi olması, okuma ürünlerinin kötü olduğunu göstermez. Hatta başka bir açıdan bakacak olursak, bu kadar çok satış sonrası destek sağlanmaya başlandıysa, okuma ürünlerine çok rağbet var demektir. Ki o kadar ürün veriliyorsa, elbette binlercesinin arasından atıyorum 50 tanesi (ki o da başlangıçta değil) sonradan problem çıkarabilir. Bu 50 tane de, satılan ürünün sayısını bilmediğimizden bize çok görünebilir. Ömür boyu garanti ve satış sonrası, sizin de dediğiniz gibi Türkiye ortalamasının üzerinde destek verilen bir marka için endişe etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Zira problemli ürünler için de gerekenlerin yapıldığını, yine sitedeki arkadaşlarımızdan biliyoruz.
Selamlar ; Tercihimi SHIMANO CATANA 4000 FB'den yana yaptım.Makineyi bugün gidip aldım ve yaklaşık yarım saat civarı diğer makineler ile birlikte inceledim.Nedendir bilmiyorum ama bu makineye daha çok ısındım diğerlerine göre. Bu arada Okuma hakkında bende bugün satıcıdan duyduğum birşeyi söyleyeyim ; Mağaza sahibi ; "Biz okumanın hiçbir malını getirmiyoruz mağazamıza , adamlar sattığı malın arkasında kesinlikle durmuyor" dedi. Şuana kadar yardımcı olmaya çalışan , yorum yapan ve fikrini belirten herkese tek tek teşekkür ederim. Spin malzemelerimi tanıtan bir konu açacağım , isteyen oradan takip edebilir takımları. Saygılar
Sennur hanım şöyle oluyor aynı yerde hem shimano nun 80 - 90 tl lik bir makinesinin kolunu çeviriyorsunuz, hemde okumanın 120 tl civarındaki trio 30 un ve aradaki farkı görüyorsunuz o na göre de fikriniz oluşuruyor ki (shimano catanayı sadece incelemedim kullandımda). Sonrada balikavi.net sitesinin forum sayfasında girip bu konuda fikir almak isteyen arkadaşa şahsi fikrinizi söylüyorsunuz. Bir makineyi kullanmadan da o makine hakkında fikir sahibi olacak tecrübeye sahibim. Sonuçta alacağınız makineyi incelemeden almayın bir prensipte mevcuttur. Bir kişi makineyi almadan önce illakin kullanmak zorunda mı? Sadece inceleyerek fikir sahibi olamaz mı? Konumuz abu garcia değil elime alıp kolunu çevirmişliğim de yok o yüzden o makineler için bir şey diyemeyeceğim. Diğer kullanıcıların hangi makineyi hangi şartlarda kullandıkları beni ilgilendirmez onlar memnundur ve fikirlerini yazarlar nedir yani. eyvallah güle güle kullansınlar ne diyim. Hayır okuma'yı yermedim okumanın trio spin makinesi hakkında fikrimi söyledim. Çünkü ryobi 3000 inde güzel makine ama aynı fiyata shimano almak varken niye ryobi alınsın ki? Sonuçta ryobi de güzel makineler yapmasına rağmen yedek parça sorunu onda da var. Velhasıl kelam zaten cengiz balıkçılığın satış sonrası desteğine bir şey demiş değilim olması gerekeni yapıyorlar. Avrupa standartlarında bir destekleri var ama eee ne yapayım yani? Sırf bu yüzden insanlar Cengiz Balıkçılıktan mı alışveriş yapmak zorunda. Asıl yazılarınızı okurken bir şey farkettim de biz burada cengiz balıkçılığın sattığı her ürünü övmek zorundamıyız? Bu sadece bir soru. Genelde polemikler kullanıcılar arasında olur ve maderatör ler çözer veya konuyu kapatır siler bitirir. Siz ise direk polemiğe girmişsiniz ilginç. Forumlarda hakkında fikir sahibi olduğumuz makineleri önce birilerine mi sormamız gerekiyor ve ona göremi yorum yapacağız. Ben bildiğimi söylerim kimse nin kırılıp gücenmeside umurumda olmaz.
Uluç beyin söylediklerine ben de katılıyorum. Artık belli bir seviyeye geldikten sonra emin olun makinanın kolunu çevirdiğinizde bile o makina hakkında olumlu ya da olumsuz bir fikriniz oluşuyor. 32 yaşındayım, 6 yaşında babamın balığa giderken beni de yanında götürmesiyle ve el oltasıyla başladığım balık avıma 12 yaşından beri makina ve kamış kullanarak devam ediyorum. Geçen süre içinde birçok markanın birçok kamış ve makinasını kullandım ve artık bu malzemeler hakkında yorum yapacak kadar bir tecrübeye ulaştığımı düşünüyorum. Bunları yazma sebebim gerçekten yılların tecrübesiyle bazı malzemeleri yük altında kullanmadan sadece elinizde tutup sağını solunu kurcuklayarak incelemeniz neticesinde o malzeme hakkında menfi ya da müspet bir fikre sahip olunabileceğine dair olan inancımdır. Okuma trio konusuna gelirsek makinayı ben de elime alarak ve iyice kurcuklayarak inceledim ve bana da fiyatına oranla yetersiz göründü. Ne yazık ki çevremde bu makinayı kullanan arkadaşım da hiç olmadı. Dolayısıyla bu başlığa eğer Uluç'tan önce yorum yapsaydım ben de kendisi gibi bir yorum yapardım. Burada yanlış anlaşılma olmasın amacım A firmasının malını falan da kötülemek değil; okumanın triosundan ziyade zamanında flame'ini de inceleyen biri olarak flame 30'u birçok arkadaşıma tavsiye ettim ve bu makinayı almalarını sağladım çünkü fiyat/performans oranı olarak gerçekten tatmin edici bir makinaydı. Yaptığımız avlarımızda Flame 30'la ciddi büyüklükte lüferler ve tatlı su turnaları yakalayıp makinayı sorunsuz bir şekilde kullandık. Yani biri bana başlangıç için spin makina soracak olsa uygun fiyatı ve fiyatının üzerinde gösterdiği performans nedeniyle Flame 30'u direkt olarak öneririm. Cengiz balıkçılık konusuna gelirsek birçok firmadan alışveriş yapan biri olarak bu firmadan da çeşitli alışverişlerim oldu ve bu firmada çalışan birçok arkadaşı da tanırım. Gerçekten yardımsever kişilerin çalıştığı ve satış sonrası da destekleri de gayet iyi olan bir firmadır. Ancak burada firma hakkında konuşulmuyor; firmanın getirdiği ve başka birçok mağazada da satılan bir makinadan bahsediliyor ve makina hakkında görüş belirtiliyor. Dolayısıyla firmayı ve firmada çalışanları seviyorum ya da firma siteye sponsor oluyor alışverişe gidenlere de indirim uyguluyor diye de firmanın getirdiği/sattığı mallar hakkında hiçbir olumsuz yorum yapmayacağım diye birşey söz konusu olamaz. Bizler burada amatör balık avcılığına gönül vermiş kişiler olarak hiçbir firmanın "satış temsilcisi" değiliz. Burası bir forum ortamı olduğu için beğendiğimiz ya da beğenmediğimiz malzemeler hakkında fikir belirtmemiz de son derece normaldir ve yazılanlar içinde hakaret olmadığı sürece buna hiç kimsenin de müdahale hakkı yoktur. Buna ADMİNLER ve MODERATÖRLER de dahildir. Dolayısıyla lütfen herkes ilgilenmesi gerekenle ilgilensin ve gereğini yapması gerekenlerin gereğini yapsın. Kişilerin içinde hakaret olmadığı sürece forum kuralları dahilinde olan konular hakkında fikirlerini belirtmesinin kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğine inanıyor ve yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla..
Uluç bey, Öncelikle az önceki mesajımda isminizi yanlış yazmışım, bu nedenle özür dilerim. Az önce düzelttim. Gelelim konumuza; bir ürün hakkında inceleme ile de fikir sahibi olunabileceğini düşünüyor olabilirsiniz. Ama bu net bir fikir vermez. Kullanım sonrası fikirler, asıl izlenimlerdir. Bir ürünü yermekle, o ürün hakkındaki olumsuz fikirlerimizi söylemek arasında fark vardır. Aşağıdaki ifadeniz, olumsuz fikrinizi beyan etmekten ziyade, yerme durumunu içeriyor diyebiliriz. Kimse hiçbir şeyi Cengiz Balıkçılıktan almak zorunda değil. Esasen konuya yazarken de, böyle bir geri dönüşle karşılaşacağımı biliyordum. Genellikle bu en büyük karşı koyuş oluyor çünkü karşıdaki kişi için. "Sennur hanımın adının altında admin yazıyor, Cengiz balıkçılık da sponsorları, kayırması doğaldır" gibi bir düşünce doğuyor ya da doğmasa da bu meyanda yönlendirme yapılıyor. Fakat farkındaysanız, bizim birden fazla sponsorumuz var, hepsi farklı farklı ürünler satıyor. Oturup tek tek hepsini korumaya almak gibi bir düşüncemiz olamaz, ki bu ürünler hakkında çok zaman olumsuz fikirler yazılıyor ama müdahale etmiyoruz. Dediğim gibi, böyle bir geri dönüşle karşılaşacağımı biliyordum ancak ne var ki, hiç kullanmadığınızı söylediğiniz için, yaklaşımınızı farklı algılayarak yazma ihtiyacı hissettim. Bugüne dek burada başka markalar için de yerme durumları oldu fakat aynı şekilde algıladıklarıma kim satıyor olursa olsun ya da marka her ne olursa olsun, aynı şekilde fikirlerimi yazmışımdır. Sponsorumuz olmayanlara ait ürünler de dahil. Bunun dışında, Cengiz balıkçılığa ait başka olumsuz yazılar da yazılmış, ancak hiçbirine müdahale etmemişizdir. Kaldı ki, hemen biraz üstte, sizden sonra olumsuz fikirlerini yazan Furkan arkadaşımıza da hiçbir şey demedim. Çünkü ürünü kullanmış ve rahatsızlığını bu şekilde dile getirmiş. Elbette herkes yaşadığı olumsuzlukları yazacak, ürünler hakkında değerlendirmeler yapacak. Ama hiç kullanmadığınızı söylediğiniz bir marka için bir iki konuda keskin cümleler kurunca, ister istemez yazmak durumunda kalıyoruz. Burada, sırf bir markayı öne çıkarmak adına, diğer markaları özellikle karalamaya çalışanlar da oluyor. Bunları ayırt etmemiz güç. Ben sizin kullanmadığınız bir ürün hakkındaki "Aman bu makineyi alma ben inceledim uzak dur" yorumunuzun niyetini bilemem takdir edersiniz. "Ben bu makineyi inceledim, kolunu çevirdim, aksamın her tarafında oynama olduğunu gördüm. Kendi adıma, bu makineyi almanın iyi bir fikir olmayacağını düşündüm ve almadım ama sen de bir incele istersen, ona göre karar verirsin" demiş olsanız, böyle bir algıya sebep olmayacaksınız aslında. Ama yorumlarınız keskin olunca, bilin ki sadece benim tarafımdan değil, başka kişiler tarafından da yanlış anlaşılabilirsiniz. Yöneticiler düzeni sağlamaktan mesuldürler evet ama bir yandan da bu tip konularda dikkatli olmak zorundadırlar. Bunu da ayrıca söylemek isterim. Fikrinizi söyleyin evet ama bu kadar keskin, bu kadar markadan soğutucu olmasın derim. Sadece bu marka için de değil, tüm markalar için söylüyorum bunu. Dilerim söylemek istediğimi tam olarak ifade edebilmişimdir.