Arkadaşlar,çeşitli boy ve türlerde 10 tane makinam var.İnternette trio 30S hakkında yazılan,"şöyle güzel bir makina,böyle güzel bir spin makinası"laflarına kanarak bir okuma trio 30S aldım.Hay nalet olsun almaz olaydım.Böyle bir makina ömrü hayatımda görmedim.bu makinaya sardığım çeşitli markalardaki 4 tane 100 er metrelik ip misinayı atmak zorunda kaldım.Bütün denediğim ip misinalarda kuş gözü yaptı.hemde öyle böyle değil.açılmamacasına kuş gözü düğümleri sarımı çok kötü.sanırım bu nedenle ip misina atamıyor. Hadi teknede avlanırken kullanayım dedim;o işi bile beceremedi. Anlayacağınız.bu makinanın reklamlarına kanıpta,benim durumuma düşmeyin.Shimano nun 40 liralık hyperloop grafit(ben ona plastik diyorum)makinası bile bu trioS den 10 kat daha iyi iş yapıyor.reeling idk
aynen benden bi okadar . trio s55 vardı ki sattım dayanamdım. ip misinamı berbat etti onun yanında monoyuda sürekli gam yaptırdı. shimano ultegra 4 senedir aynı misina sarılı tek gam yok.
Öncelikle merhablar... Bir zamanlar okuma trio 40S kulanıcısı olarak makineye haddinden fazla haksızlık etmişsiniz...Evet ip misinalarda sorun yaşatan bir makine ama bunu misina değerini incelterek veya makara yarım kalacak şekilde misina sararak bu sorunu halledebilirdiniz...Ben 0.19 ip misina ile makarayı yarım bırakmak kaydı ile bu sorunu çözdüm.Makine mono misina ile kullanıldığında tamamen sorunsuz hatta harika bir makine...inanılmaz bir şekilde mono misina boşalışı var...Gelelim ingiltere yorumlarına...Avrupada çoğu avcı ip misinayı tatlı suda tercih etmekte ve inanın adamlar markadan önce kullanıma dikkat ederek alış veriş yapmakta..Bizlerde bu ön yargı malesef kimi zamanlar tartışmalara bile gitmekte..Tabiki bir shimano ,daiwa ile aynı kulvarda olamaz,ama bizler hep en iyisi olsun en sağlamı olsun isteriz..Unutmayınki kadı kızında bile kusur vardır diye ata sözümüz vardır... Makineniz gayet güzel bir makinedir fakat ip misina kullanımına misina yatağı nedeniyle uygun değildir(benim gözlemim bu yöndedir) Makinenizi kaliteli bir mono misina ile kullanmanızı tavsiye ederim...İllaki ip misina şartınıda kafamızdan atalım artık...Balık kaçakacaksa kaçsın,büyük balık denk getirelimde yeterki kaçsın,o heyecanı bizlere yaşattın yeterki Makinenize bukadar olumsuz yaklaşmayın gayet kaliteli bir makineniz var... İyi günler dilerim...
Şimdi iki ayrı görüş ve aynı makara Bu bir tenakuzdur,sabit bir hadise değildir. Kimsenin bir malı hemen tüü kaka etmesi doğru bir hadise değildir. İp misina kullanılmasında birçok avantajı olan bir malzeme olsada,yanlış ve hatalı kullanımda derhal kuş gözü yapabilen,helede avcının bunu ilk safhada farkedememesinden ötürü içinden çıkılamaz bir hale gelebilen bir misinadır. Kullanılanlara faydalı olabilmesi açısından aşağıdaki noktalara dikkat edlip,edilmediğini merak etmekteyim.Yorumlarınızı b ekliyorum. 1)İp makara bobinine ne ölçüde sarılmıştır.Yani bobin son haddine kadar doldurulmuşmudur,yoksa normal misinadan daha azmı sarılmıştır. 2)İp misinayla atış yapıldıktan sonra,yem suya düştükten sonra hasıl olan misina boşluğu nasıl sarılmıştır. 3)TRio S'ler yüksek devirli makaralardır.Hangi tür avda kullanılmıştır. 4)Minicik bir kuşgözü,her türlü ip misinada olabilir.Atış esnasında fujilerden bir ses gelmişmidir,yoksa duyulmayıp atışlara devammı edilmiştir. Yada duyulupta atışlara devammı edilmiştir. BU sorulara vereceğiniz cevaplar durumu aydınlığa çıkaracaktır. Hadi lütfen cevaplarını veriniz. Sevgiler
Sevgili Vedat ağabeyciğim, sorularına sırasıyla cevap vermeye çalışayım. 1-100 metrelik ip misina bobini nerede ise tamamen doldurmakta, 2-Ben atıştan sonra kamışı 90 dereceye yakın yukarı diker ve kamış gerilene kadar boşluğunu alır ve ondan sonra kamışı indirerek sahteyi çekmeye başlarım. 3-At çek avında kullanmak için almıştım ancak hiç kısmet olmadı.daha ilk atışında kuş gözü yaptı.hemde büyükçe bir kuş gözü 4-Yukarıdada dediğim gibi ilk atışında itibaren büyükçe kuş gözleri yapmaya başladı.Her defasında düyümlü kısıma kadar olan ip misina kesilip atıldı.Fakat sonuç hiç değişmedi.4 tane 100 metrelik çeşitli marka ip misina harap oldu.
Bu açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim kardeşim.Lakin bu güne kadar,at çek avlarımda ip misina kullandım.Spin makinesi diye satılan bir makinenin ise ip veya mono misina diye bir ayrım yapmaması lazımdır sanırım.Eğer böyle bir özelliği varsada bunun ithalatçı ve satıcı firmalar tarafından müşteriye bildirilmesi lazımdır. Yarından itibaren mono misina deneyip bir test edeyim bakalım durumureeling
Sevgili Necati Sadece ilk maddedeki yanlış sarımın bile sorunun makaradan değilde fazla misina sarımından olduğunu ortaya koymakta. Asla ve asla normal mono misina kadar,ip misinada bobini doldurmayınız. Kamışı 90 derece dikipte boşluğu alırsanız,burada tekrar bir yanlışlık söz konusu, Sebebine gelince,normal misinada boşluk bu şekilde alınır ama ip misinada birkaç tur en azından sair elinizle ip itutup ilk sarımları sıkı sarmaya özen göstermelisiniz. Zira altta daha gevşek sarılan ip, üstte yüke binerek daha sıkı sarılan bölümün,atış esnasında gevşek bölümden bir miktar kaparak kuş gözü olmasına yol açar. Herşeye rağmen kuş gözü olursa bunu çözmek olasıdır.Ama anladığım kadarı ile oluşan kuş gözü düğümü oldukca büyümüş.Bu durum ilk anlarda küçük düğümle başlar,avcı farketmezsede gittikce büyür ve içinden çıkılmaz hale geliverir. Bu durumuda atlamış olduğun gözükmekte. Ben olsam asla bobini tüm doldurmazdım.Böylece pahalı ipten tasarruf edildiği gibi oluşacak sorunlardan kaçınabilirdimde.Elbette bu durumda alta bir miktar mono ilave ederdim,bu kerede mono ile ipi en iyi şekilde bağlamayı tam uygulaman gerekecektir. Esasen ipin önünede bir metre kadar normal FC misinayı,çözülmeyen,takılmayan zarif bir düğümle birleştirmeniz gerekecektir. Gelelim sandaldan kullanmaya. Yüksek devirli makaraların hepsi güç bakımından daha ağır devirlilere nazaran geridedir. Bu bakımdan dikine çekişlerde kamışınızı geriye doğru aradaki boşluğu en hızlı bir şekilde alabileceğiniz bu yüksek devirli makara ile alarak,gücü makaraya vermeyerek,kamışınızıda devreye sokarak çekmelisiniz. 80 kafa Daiwa Dog Fight bir makara hediye etti bir varlıklı adam bana.Drag gücü en yüksek,bir dönüşte en fazla misiyı sarabilen,fiyatıda Shimano Stelladan bile pahalı olan bu makara şayet anlattığım şekilde kullanıldığında katiyen performansını ortaya koyamamaktadır.Ancak kullanım gaye ve şekli aynı TRiodaki gibi yapıldığında ortaya çıkmakta ve fayda sağlamaktadır. Hyperloop Shimanoya gelince bu bir atçek makarası değildir.Özellikle İstanbul Palamut avlarında,levrek su üstügagasız sahtelerde,atçek aksiyonlarını sahteye verebimede eksik kalan,buna mukabil tekneden kullanımlarda gücü sayesinde fayda sağlayan bir güzel makaradır ancak fiyatı öyle 40 lira falanda değildir. Konu hakkında ilave soruların varsa beklerim. Sevgimle kal
Sevgili vedat ağabeyciğim, Bizimde bu güne kadar bildiğimiz,at çek makinelerde mümmkün olduğunca bobini doldurmak(tabii taşaçak kadar değil)iyi atış yapmamızı sağlar.Bobinin kenarlarına sürtünmenin az olup ipin rahat fırlaması için.Hatta satıcılar alt tarafa mono misina sarmamızı önerirler daima. Kuş gözleri çok büyük bir topak şeklinde meydana geliyor.Yanlız dikkatimi çeken şey,makine toplama esnasında sarımı güzel bir şekilde yapmıyor.Hatta düzgün sarması için ağır bir kurşun bağlayıp,birkaç atış yaptık.3.atışta yine kuş gözü yaptı.Ağırca bir kurşula sarmamıza rağmen yine sarım düzgün değildi. Hyperloop a gelince,bu makarayı teknede kullanmak için almıştım.Bir gün at çek yapmaya giderken yanıma aldığım yedek kamışa taktım.Nexave ile batan tip sahteyle avlanmaya çalışıyordum.baktım bir şey yok,şu plastik shimano yu su üstü sahtesiyle deneyim dedim ve bingo.İkinci atışta 1.300 gr lık levrek üstündeydi ve zavallı levrek kıyıya nasıl geldiğini bile anlamadı.Şimdi at çek avlarında bana hiç sorun çıkarmayan bu plastik shimano yu kullanıyorum.Hatta geçenlerde bir tane daha aldım ve yine 40 tl den. Neyse agabey lafı fazla uzattım,restoranda kalamar rakı beni bekliyor.Bizim bu taraflara gelirsen misafirim ol,beraber parlatalım Her zaman beklerim.
abi bende shimano eaxge miy neydi *** modeli..vardı benzer sorunu defalarca yaşadım..monoda sorun yok..okuma salinada da yaşadım.mithell makinalarımda da yaşadım..relix makinanda da yaşadım hep aynı marka örgüler ile sorunlar yaşadım.. şu bendeki sorunlu power pro örgü varya..atımı sarımı oldukca güzel abi..ama gel gelelim elimde patladıhihi şahsi görüşüm örgü kullanırkenn daha dikkatli sarım yapılmalı..örgü misinalarda dolaşma hadisesi var yani..yok deyil..farkına varamazsanız sahteyi fırlatırken kopartabilirsinizde...örneği çok son tavsiyem 40 lık geniş kafa makina tercih etmeniz..ben 40 lığa geçtim herşeyi unuttum (misina dolaşmas hususunda )
Foçaya mayıs ayının 25'inde uğradım ve bir gece kaldım. Belki tekrar gelebilirim. Nazik davetine teşekkür ederim. Sevgimle kal
Makine bu gün satıcı firma tarafından alınmış ve ithalaçı firmaya gönderilmiştir.Bakalım kaç haftada ve ne sonuç gelecek merak ediyorum? Aslında sonuç bence belli.Makine ithalatçı firmanın Laborotuvar larında uzman kişiler tarafından incelenecek ve makinede bir kusur yoktur diye geri gönderilecek
Okuma markası ürünleri eskiden fiyat olarak Avrupa standartlarının altındaydı. Şimdi ne hikmetse Shimano ve Daiwalari geçti. Mesela Av serisi.. Cengiz Balıkçılık firması ürünün arkasında duruyor mu? Duruyor. Yedek parça ve servis garantisi sağlıyor mu? Sağlıyor. Gel gelelim makinalarının fiyat aralıklarında alınabilecek tonla başka marka ve daha iyi alternatif ürün var. Sonuç sen ihtiyaçlarını ve tecrübeni göz önünde bulundurmadan bir seçim yapmışsın. Bir dahali sefere seçimini ona göre yaparsın. Saygılar..
bende o hyperloop var ve çok memnunum valla .. ama plastic olduğunu bilmiyordum bir zararı olurmu plastic olması ?
ege bende o hyperloop var ve çok memnunum valla .. ama plastic olduğunu bilmiyordum bir zararı olurmu plastic olması ?
Ege yeğenim, Plastik değildir o ve benzeri ürünler. XT-7 denilen grafit karbondur. Sert, hafif ve sağlam malzemedir. Bu ve benzer ürünler kullanılmasaydı, halazırda 700-800 gr. gibi o hantal ve ağır makinaları kullanma zorunluluğumuz olacaktı. Bu konuda sen rahat ol.
Sevgili Ege,hypperloop a ben plastik diyorum,aslında Tevfik ağabeyin dediği gibi grafit denilen bir maddeden yapılmadır.Benim en sevdiğim makinelerimden biridir.Hatta baktım bu makine yavaş yavaş piyasadan çekiliyor,bir tane daha yedek olarak aldım.:thumb:
Eğer makine ip misina kullanmak için yapılmamışsa, o makineyle ip misina kullanılmaz, hepsi bu. Şöyel sardım, makarayı doldurdum, doldurmadım vs. hepsi detaydır ve önemsizdir.
Mono misina sardığımda problem yoktu zaten. Tavsiye edebileceğin daiwa marka bir spin makine varmıdır? ama ip ve mono misina kullanabilsin.reeling