okuma trio 40 icin uygun örgü misina hangisidir.

Konu, 'Misinalar' kısmında Sebastian tarafından paylaşıldı.

1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    öncelikle selamlar , makinama artık örgü sarıcam bıktım cürüyen misinalardan. örgü bana daha çok dayanır kanaatindayım , sık sık gıtmıyorum artık balığa forumlardanda uzak kaldım , kalb kirizi gecirdi halam :/ power pro düşündüm kuş gözü vs dedikleri seyi yapıyormuş belli bir süre sonrada saçaklanıyormuş . bana tr de bulabileceğim okuma trio 40 yuvasına oturan sorun cıkarmayacak bir örgü misina lazım 0,10 vs olsa yeter sanırım berkley demeyin alamıyacam okadar param yok . başka alternatifleriniz nelerdir , simdiden teşekkürler rastgele herkeze .

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Örgü sana çok dayanabilirde, makinen örgüye dayanabilir mi bunu bir düşünmek gerekiyor.

3. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Maalesef Trio'lar örgü için ideal makinalar değildir. Atarken boşalma ve kuş gözü düğümleri ile çokca karşılaşırsın. Buda misina çürümesinden daha beter bir durumdur. Avı mahfeder. Tavsiyem mevcut monoflament misinalarının ömrünü uzatmaya yönelik çalışmalarda bulunman. Mesela her av sonunda yanında bulunduracağın tatlı su ile makinanın kafasını güzelce yıkaman. Ayrıca saklama koşullarında makinaların güneş görmemesine dikkat et. Eğer balkon gibi yerlerde muhafaza ediyorsan ömrü çok daha kısa olacaktır. Ve aslında saglam ama uygun misina tercihleri yaparak (Benim tavsiyem sufix siege) makinadaki misinayı ter/düz yapıp daha sık değiştirme çabasına girmeniz daha doğru olur. Kolay gelsin.

4. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    bende onu diyorum zaten örgü uymuyor makaraya :/

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    aynen bende yıkarım sürekli ama dura dura gene cürüyor anlamadım misina cok sarıdgımdan aralarında tuzlu su kalıyor sanırım ters düz yapmadım hiç aslında yapmak lazım abi sağol .

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ucuz, bolca satılan, sağlamlık vs. açısından makul bir misinadan bolca alıp, gerektikçe değiştirmek bu durumda en iyisi olacaktır. Mesela ASSO Clasic bu iş için gayet uygundur. 1000m si, evet bin metresi, 8.50 TL, aynen, sekiz buçuk lira. Koptum, bittim demeden, hırpalandığının emarelerini göstermeye başlayınca bir el atmak iyi olur.

Yada bir diğer çözüm, makinenin sarma telindeki yüzüğü değiştirmek, bilyayı çöpe atarak bu işe uygun kaliteli bir bilya (rulman) alıp takmak olabilir. Bu gibi rulmanlar çok ucuz değil, ama paranızın karşılığını verirler.

Nerden, nasıl temin ederim diyorsan, Tarabya Fishing Team'ın pek bir gayretkar, azimli ve bir o kadar da yardımsever üyeleri yardımcı olur sanıyorum.

7. korayandroid

korayandroid Koray

Makine örgüye uygunmu bence soruya önce bunla başlamak lazım :)

8. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    bahsi gecen makina okuma trio 40 baslıkta yasıyor zaten trollüğe gerek yok.

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    asso classic kadar iğrenc bir misina görmedim cok esniyor ama saglam değil zargana bile kopardi iri , powerline kullanıyorum suan memnunum 0,28 lik.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eğer zargana bile koparıyorsa, bu noktada sorunu misina da aramamak lazım. Tamam Asso Clasic öyle çok aman aman bir misina değil, bu tamam. Fakat, o kadar da değil.

Makinenizin, kamış halkalarının, bilhassa uç halkanın ciddi bir bakıma ihtiyacı olabilir. Düğümlere vs. daha bir dikkat etmeniz gerekebilir. Kötü atılmış bir düğümden daha kötü misinayı eskiten bir şey yoktur.

Elinizdeki makine vs. belli. Sizin onlardan maksimum verim alabilecek şekilde kullanmanız önemli.

Diğer yandan, benim bildiğim ASSO Classic, esnek filan değildir, hatta bu açıdan da çoğu misina ile yarışır. Bu aslında bir avantaj, bir üstünlük değildir, esnek misina daha sağlam olur genelde. Fakat bahsettiğiniz durum bana baya bir acayip geldi.

Şunu gördüm, ASSO Classic makarasına ucuz ve bayat çile misina sarıp, oradan makineye saran kimseler... Böyle bir durum yaşanmış olabilir.

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    sen antalyadaki zarganaları biliyormusun ?

12. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    1. bobin misina alırım.
    2. zargana bacagım kadar bişidi . gecen sonbaharda aldıık cıkarırken kafa attı koparttı.
    3.attıgım düğümleri forumda bilen olduğunu sanmıyorum . bana amcam öğretti balığı onada bir takacı usta öğretmiş fi tarihinde.
    4. asso nun tüm misinalarını kullanmadım amaa , kullandıklarım hep hüsrana ugratti , sonunda powerline al dedi birisi denedim 3 kg palamutu bile cekerken 30 luk asso zargana kemirdiği için balık iri cıkarırken kopartti , aynı sey her misina icin geçerli , bakmazsan veya balığa yedirirsen misinayı kopar , ama asso bombardinolarımı bile patlatti , sonuc olarak ben acemi değilim sadece bilgim eksikdir , onuda burada tedarik etmeye calısıyorum ama , baksanıza örgü bile tavsiye eden olmadı savegear örgü sardırdıydı arkadas hala kullanıyor hiç bişi olmadı bende öyle yapacam heralde.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Senin sorunun misina ile değil aslında, misinayı gevreten makinen ile.

Asıl düşündürücü olan, sorunu makinada değil de, misinada görüyor olman.

Bir kaç tavsiye. Balığın ağzına gelecek kısmı, 1 kulaç filan %100 FC misina ile yap. Bunlar, dişlere vs. çok daha dayanıklıdır.

14. korayandroid

korayandroid Koray

Senin okumanda kıtlık var ya da ne yazdığını bilmiyorsun.

Makineye hangi örgü uygun diye soran, daha makine örgüye uygun değili anlamıyorsa zaten makine falan almasın.

15. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:

ben gayet iyi anlıyorumda senın derdın ne onu anlamadım ?

16. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    ne trio imiş be ..peh..
    zorlamayın şu makineyi.
    örgüde sorun yaşanıyor.kaç kere yazılıp çizilecek daha.
    illa kullanmak isteyen gitsin sarsın bi kendo örgü :D
    ha whiplash sarmışın ha kendo ne farkeder bu makine için..

17. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sen, hem de Serdar Abi'ye. Biliyo musun diye mi sordun?
    Eyvahhh.. :laughing:

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şşşş... Bak bende "la havle" deyip ses vermemeye gayret ettim, çaktırma millete.