okuma trio 40s

Konu, 'Makineler' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Herkese merhaba.yeni alacağım kamış makine için kararımı verdim.okuma luremania 2,50cm ve 5-20gr atar makiğne de okuma trio 40s alıcam ama makine hakkında merak ettiğim husus,yedek kafası ile mi satılıyor?yok öyle satılmıyor ise kafa ayrı satılıyor mu?ve trio40s kullanıcıları memnun mu.iki kafa alıcam birine misina birine ip sarıcam.:thumb:

2. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Yedek kafası yok.ayrı olarak ben almıştım 25lira falandı tam hatırlımayorum.makina güzel iki yıl oldu bir sorun yaşamadım.örgü konusuna gelecek olursak ta sarımı çok iyi değil bu aşikar.dikkatli kullanmak lazım gergin sarılmalı.ben çok dikkat etmediğim için başka bir makina aldım örgü kullanmak için.

3. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Teşekkür ederim arkadaşım.ip misina için aldığın marka model hakkında bilgi verirmisin?

4. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    savagear adrenalin 0.10 aldım ama sen alırsan 0.13 0.15 almanı tavsiye ederim çünkü bendeki 0.25 remixon monomisinadan dayanıksız.SUFIX 832 GHOST daha iyidir

5. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Trio 40s güzel ve sağlam bir makinadır ancak malesef örgü misina konusunda çok şikayete sebep oluyor sarımda sıkıntı yaşatıyor ve kuş gözü düğümlere neden oluyor.

6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    her makinaya örgü olmuyor malesef trio s 55 40 arkadasım almıs, arıza adama diom jig takımı al o spin alıyor paso . anlamaıdm gitti zaten ben jige gittiğimde o napacak bakalım :D abi spin alcaksan paraya kıy biraz daha saglamını alda örgün dolanmasın rastgele. ıskarmozlar yavastan gelmıs su yagmur bı yagsa gidip deniyecem , ama yagamadı bir türlü.

7. ali bumin

ali bumin ali bumin

Metin Bey Merhaba,

4-5 aydır spin avı yapan biri olarak size bu kısa zamandaki deneyimlerimi aktarayım,karar vermeniz konusunda size belki ışık tutacaktır.Okuma Trio 40s ve Okuma Trio rtx 40 kullanıyorum.Hiç bir sorun yaşamadım,devir ve hızları at-çek için çok uygun.Her türlü misina kullandım ama ip misina kullandıktan sonra diğerlerini kaldırıp çöpe attım.İki makinamda da hatta 7 sene önce aldığım makinamda da ip misina kullanmaktayım.Sorun yaşadım mı hayır,kesinlikle 1 kere bile sorun yaşamadım.Diğer misinalarda yaşadığım dolanma,kafadan misinanın boşalması gibi hiç bir sorun yaşamadım.İp misinayı makinanın alacağı kapasite kadar sarın ama sarım sırasında mutlaka gergin sarın,göreceksiniz ki ip misina ile spin avının tadına varacaksınız.İp misina kullanırken tek önerim rüzgarın sağadan yada soldan estiği durumlarda sahteyi attıktan sonra sahte suya düşse bile misina bir süre daha boşalmaya devam ediyor,bunu önlemek için sahte suya düştükten hemen sonra kalamayı manuel olarak kapatın.İp misinalarımı Çin den getirtim,kaliteli olanları da var kalitesiz olanlarıda.500 metresini 15-20 dolar arası bedava kargo ile gönderiyorlar.Geliş süresi 20-30 günü buluyor ama beklemeye değer,özellikle fiyat olarak değer.Bir çok ürün getirtim bu şekilde ve hiç bir sorun yaşamadım.Söylediğim gibi Çİn de en kaliteli ürünü de bulabilirsiniz,en kalitesizini de.Adamlar ne isterlerse onu üretiyorlar :) Satın alacağınızı ürünü iyi incelemeniz,satıcıyı iyi incelemeniz halinde hiç bir memnuniyetsizlik yaşamayacaksınız emin olun.

Saygılar,

Keyifli avlar geçirmeniz dileğiyle.

8. evren

evren evren

Favori Kamış:
    shimano catana 300 m.- okuma v system 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40s
    En İyi Avı:
    levrek 80 cm 5,5 kg
    Öncelikle merhabalar. Trio 40s modelini geçtiğimiz kıştan bu yana sorunsuz olarak kullanıyorum. Yüksek deviri ,güçlü çekişi ve hafif yapısı nedeni ile spin avında kullanmaktan zevk aldığım favori makinam oldu diyebilirim. Berkley ip misine ile birlikte kullanıyorum. İlk atıştan sonra rapalayı çekerken boşluk vermeden misinenizi gergin bir şekilde sararsanız ip misine ile kullanırken bir problem yaşamazsınız. Yedek kafasını beraberinde göndermiyorlar. Benimde aklımda yedek satın almak geçiyordu aslında, şimdi düşününce ilk anda almamakla hata etmişim. Siz alırsanız nereden hangi fiyata aldığınızı bildirirseniz bizde faydalanırız belki. Makineniz şimdiden hayırlı olsun bol trofeli avlar diliyorum

9. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Ufaaak ufak kafamda birşeyler belirmeye başladı:thumb:

10. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Bende okuma v system 270 - 10-40 gr kamış ve okuma trio 40s aldım 2 ay oluyor kamışım saz gibi çok hoş makinamda öyle ama sahte ile atçek te daha kullanamadım sezonu sabırsızlıkla bekliyorum fakat makinamı trio 40s eşim okuma carbonit 390 kamışı ile yemli beklemeli de kullanıyor çok güzel çupra karagöz ler çekiyoruz hatta geçen perşembe gecesi ikitane birden karagöz çektim ama benim şanssızlığım heralde ilk üçüncü avımda makinanın geri sarma fireni boşaldı cengiz balıkcılığa gönderdim üçretsiz yapıp hemen gönderdiler sağolsun ammma tekrar dördüncü avımda geçen perşembe gecesi tekrar aynı arızayı yaptı ve yine gönderdim yapıp gönderdiler aradım teşekkür ettim sebebini sordum şans işte yayı yumşakmıs yayı boşanıyormuş yeni yay takmışlar tekrar olmaz dediler ki olursa bukez makinayı değiştiririrz dediler dee korkuyorum çanakkale den kilitbahir e lüfer e giderimmm tamm avın hızlı zamnında aynı arızayı yaparmıki diye endişeliyim ama Cengiz Balıkcılığada güveniyorum. Şunuda belirteyim ikitane birden karagöz çekerken makina yağ gibi kayıyor çok kullanışlı da işte bu sorun olmasaydı tek geçerdim.
    Sevgiyle kalın , rasgele.

11. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Bende 30'luk olanı var. Fiyat performans açısından istediğini veriyor. Ben ilk aldığım gunden beri 0,10 örgü misina ile kullanıyorum.
    Öncelikle makineyi at-çekde kullandım. Yaklaşık 2kg turnayı zorlanmadan çekti.
    Yemli avlar için 3,90lık bir surf kamış ile kullandım. kilo üstü minekopu rahatlıkla aldım. ayrıca bir arkadaşım da 2-3 kg.lık minekopu rahatlıkla çekti. Ancak tabii ki ciddi basan bir balığı kaldırır mı sorusuna net cevap değil.

Makinede bence ip misina kullanman çok daha iyi. Örgü misinanı at-çek avında kullandıktan sonra ucuna ağırlık bağlayarak olabildiğince sert fırlat ve sar. Sahte yemler hafif olması sebebi ile misinanın yumuşak sarılmasından dolayı tabii ki kusması veya karışması çok normaldir. ancak dediğimi yapar isen bu sorunu yaşamassın çünkü sıkı sarılır. Bu arada benim makinemde dolgu yok, tamamen örgü misina ve karışma sorunu hiç yaşamadım. Sana tavsiyem avdan sonra tatlı su ile yıkaman. bu misinanın da, makinenin de ömrünü uzatır.

12. yalicapkini

yalicapkini Yılmaz Er

Metin bey,
    Ben 2 senedir Okumanın Trio 40 modelini kullanıyorum. İp misina sarmadım ama monofil misinada öyle büyük bir sorun yaşamadım. Spin avlarda oldukça verim aldım. 4-5 kg lık turnaları sorunsuz şekilde aldım. Fiyat kalite oranına bakınca spin makineler içinde mantıklı bir seçim bence.. Bende yedek makarasını almadığıma pişman oldum. İlk fırsatta siparişini vereceğim ve birine ip birine monofil misina saracağım. Trio modelini aldığınızda pişman olmayacağınızı söyleyebilirim. Şimdiden iyi avlar dilerim.. :)

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi ben de cengiz balıkçılığı çok seviyorum gerçekten iyi esnaflar.işi erbabı onlar.bende de okuma salina seaspin 10-40gr var.kamışın ikinci parçası benim hatamdan dolayı porseleni döküldü.telefon açıp durumu izzah ettim.borcum neyse söyleyin öderim dedim kabul etmediler olmaz öyle dedim yine de almadılar kamışın uç halkasının yenisini yolladılar.harika insanlar.lakin benim asıl merak ettiğim husus trio 40s de ip misina sıkıntı çıkarır mı?bende octana 30 var misinayı çok dengeli sarıyor.şööyle bi düşünüyorum.octana böyle ise trio40s daha da iyi dir ama başka arkadaşlarım da ip misina da trio 40s tavsiye etmiyor.shimano özellikle shimano öneriyorlar.bakalım nası yapcez:)bu arada seninle beraber yengem de olta atıyor demek.valla tebrik ederim her adama nasip olmaz eşi olta atan.allah ağız tadı versin abim:thumb:

14. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    alakan için teşekkür ederim adaşım.bakalım trio40s de karar kılıcak gibiyim ama shimano nun da aynı devirde hatta fiyatı biraz daha hesaplı ve ip misinada oldukça referanslı bir iki modeli var onları da değerlendiriyorum.linkleri yolluyorum bi ara incele bana hak vericeksin.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/164332/SHIMANO-SONORA-4000-FB-4-1-BB-5-7-1-TUR-SPIN-MAKINE

http://www.avmarketi.com/asp/product/19117/Shimano-Exage-4000-RC-4XSSS-1-BB-Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/19071/Shimano-Zerus-4000-F-USA-3-1-BB-Makine

15. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Karahanlı kardeşim. Sana Özgür kardeşim güzel açıklama yapmış. Benim de ustam Vedat ABYOĞLUDUR ve beni ip mısınaya o alıştırdı ammaaa özgür kardeşimin desiği gibi sahte de ya ağırlık koy yada çekerken eldiven giy elinle sıkarak çek ilk etapta boşluğunu alana kadar yoksa kuş gözü düğüm olur demişt vee ben ava ilk başladığım dan beri ip mısına ile başladım vede kullanıyorum inanın hiç düğüm olmadı dolaştırmadım kii çokta memnunum. Trio 40s gerçekten yemli avda da kullanıyorum memnunum. Arızası şanssızlığım diyorum..cengiz balıkcılığa buradan teşekkür ediyorum.
    Sevgiyle kalın Rasgele.

16. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Bu arada eklemeyi unuttuğum bir şey var kusura bakma. Ben makineyi aldım, örgü misina kullanıyorum ama 3-4kere misina kpu, sebebini anlamadım. inceliyorum ama bir türlü bulamıyorum. sonra farkettim ki kalama ayarı yaptığım kapakta sorun var. Daha doğrusu kalama ayarı yaparken tuttuğum çıkıntı, kapağa tam yapışık değilmil. O ince araya girdiği için kırbaç gibi sart atış yaptığım için ipi kesiyormuş. Makineyi hemen değiştirdiler sağ olsunlar. Buna dikkat et. Örgü misinada sorun yaşamıyorum açık ve net söyliyeyim. Sarımı düzgün ve sıralı ayrıca. Bu arada mutlaka eldiven kullan.

Bu makineleri bence kendi sitelerinden kataloglardan ayrıntılı incele. Spin makineler çok ilgi alanım değil ama Shimano her zaman shimanodur. Gerek kullanılan malzeme, gerek teknoloji açısından hep 1 adım ileride adamlar. Ar-geleri çok kuvvetli.

17. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Arkadaşlar sizleri seviyorum:)işi bilen bu bilgileri levrek avlağı öğrenmeye yeğler.gerçekten çok kıymetli bilgiler bu bana verdikleriniz.hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.yakın zamanda ya trio 40s ya da shimano nun hem kamış hem makinasını alıcam.tabi alır almaz da resmi çekip sizlere sunucam.eldiven de mutlaka olmazsa olmazım olucak.hemde bilardo eldiveni :D

18. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Gündeminizde olan makinalardan shimano zerus benim ilk atçek amaçlı aldığım makinamdı ip misina ile kullandım başından beri şimdi bir arkadaşıma hediye ettim bakımsız haliyle senelerdir saat gibi çalışıyor. Makinenin kafa yapısı ip misinanın rahat akmasını sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir tavsiye ederim

19. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kendimi tamamen modernize ediyorum:laughing: ilk spin takımım okuma salina seaspin 10-40gr makine okuma octana30 du şimdi onu hacı babama vericem(tabi suüstü sahte kullanacağım zaman ondan ödünç alıcam:rolleyes: )şimdi sıradaki asıl alacağım kamış makine tamamen shimano olucak(fırsat eşitliği sağlamak için:thumb: )tabi bir iki suüstü eksiğim var ip misina florocarbon ile spin ihtiyacımı tamamlayacam.akabinde ve detayında sıruf ekipmana geçicem ve okuma ile yemli ihtiyacımı ve yan gereçleri de(ip misina vs)tedarik ettikten sonra birtanecikde göl kamışı ile final yapıcam allah izin verirse:D