Okuma trio 55 surf kamış için işe yararmı uzun atış performansı alabilirmiyiz?

Konu, 'Makineler' kısmında EskineAdamYunus tarafından paylaşıldı.

1. EskineAdamYunus

EskineAdamYunus Yunus

Favori Kamış:
    Okuma cedros tele surf 4.20
    Favori Makine:
    Okuma distance surf pro
    En İyi Avı:
    Daha balığa gitmek nasip olmadı
    Başlıkta yazdığım gibi?

2. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Alamazsın uzak atış için surf kafa makine almalısın..TRİO yemli ve beklemeli avlar için uygun........

3. OMMG

OMMG OKAN

Deniz bey in yazdığı gibi... :D :D

4. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    O MAKİNA İLE 60 GRAMDAN FAZLA KURSUN ATARSAN 5 AY KADAR SONRA GARİP SESLER GELDİĞİNİ FARK EDERSİNİZ.Onun için bunu almanızı önermiyorum.Lakin spin avcılıgında yemlide 60 grama kadar takımlarda kullanabilirsiniz.

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Muhammed merhaba,

yorum yazmışsın makina ile ilgili ama hiç kullandın mı bu makinayı? :) eline aldın mı hiç? Okumanın orta-üst seri makinalarındandır. Bir daiwa shimano kadar olmasa da bunlar İstanbul'da boğazda ağır kurşunlarla kullanılan makinalar. Örneğin bende zeon ve avenger var genelde 170-180gr ile kullanıyorum. Bakımını yaptığın sürece (yağlama temizleme) yarı yolda bırakmaz. Trio spin makina olarak geçer, asıl İstanbul'da yapılan ağır bir spin tarzı ama yinede kullanmadan yorum yapman ilginç:)

bir incele istersen
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13518/Okuma-Trio-55-makine

60 gr değil 160 atsan bir şey olmaz.

6. BassBariton

BassBariton Barış Yener

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.90m / Okuma V-System 2.40m Spin
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner PL-865 / Okuma Safina Noir 65 / Okuma Trio-30S
    En İyi Avı:
    Limit dahilinde ısparoz :D
    Ceyhun beye katılıyorum :) trio serisi spin için ama 55s i güzel bir surf kamışa takıp yeterli derecede mesafeye atış yapılabilir... spin kamışa takıp at-çek için kullanılabilir.. bence trio 55s iki amaçlı da kullanım için tercih edilebilecek bir makine... ama şu bir gerçek surf makine kadar uzağa atamaz 30s kadar da hafif olamaz ama iki türlü de iş görür kanaatindeyim...

7. furunotr

furunotr Haluk

İşte burası tam bir kısır döngü... Evet doğru düzgün bir surf makina ile çok daha erimli atışlar yapılabilir; ancak mesela ben bir türlü bu tip makinaları Boğaz'da at-çek için kullanmaya alışamadım ve bu konuda tercihimi ağır spin veya jig makinaları yönünde yapıyorum... Yani sadece uzağa atış benim için bir kriter oluşturmuyor... Evet mesafeli atabiliyorlar; bu önemli ancak kullanım kolaylığı ve pratikliği de pek fazla değil bu tip makinalar için...

Tabi ben yalnızca Boğaz'da at-çek için konuşuyorum... (Uyguladığım bu çünki)...

Bazı arkadaşlar ise surf makinaları tercih etmekte... Durum kişi ve koşullara göre değişkenlik gösterebilmekte demek ki...

Ama son noktayı koyacak olur isek surf makinalara göre daha düşük mesafede atış yapabilen bu makinalar ile av yapılabiliyor ise avın bulunduğu noktaya erişebiliyordur... Sonuç olarak onlar da yeterlidir diyorum...

Sözkonusu makina ise sahte ile at-çek için az biraz yetersiz kalabilir; 55 çap yerine 65 olanı tercih edilir ise daha uygun olur; 55'lik ise istavrit çaparisi ve beklemeli yemli avlar için son derece yeterli olur kanaatindeyim...

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    ürünün temeli atçek için bile olsa, dişli deviri ve misina kapasitesi yeterli olduktan sonra, 6000-8000 lik modellerin bir çoğu surf amaçlı kullanılabilir...

9. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bende Boğaz'da surf kafa makina kullanıyorum. Uzağa atmak için avantajlı ama surf makinaların (üst seviye olanlarından bahsetmiyorum) çekiş güçleri, surf kafa olmayanlara göre farkedilir derecede az.

Millerinin daha uzun olması sebebiyle sanırım. O nedenle bir sonraki makinam surf kafa olmayacak.

İyi bir atış tekniği ve kamışla arada çok fark olmuyor. Bunu hergün gözlemliyorum.

10. volkanerguner

volkanerguner Volkan

2 aydir kullanan biri olarak soyluyorum. Bu makina ile bofazdan at cek...beklemeli av...uzak atis hersey mumkun ve cok guzel. Hicbir sıkıntı yasamiyorum. Eve gelince ilik suyla yikiyorum.15gunde bir gresle yagliyorum. Hic ses falan yapmiyor.tavsiye ederim. Okuma salina 3 parca kamisla kullaniyorum. Simdi trio kamista cikmis teleskopik 250gr atarli alabilirsem super takim olacak.