Alamazsın uzak atış için surf kafa makine almalısın..TRİO yemli ve beklemeli avlar için uygun........
O MAKİNA İLE 60 GRAMDAN FAZLA KURSUN ATARSAN 5 AY KADAR SONRA GARİP SESLER GELDİĞİNİ FARK EDERSİNİZ.Onun için bunu almanızı önermiyorum.Lakin spin avcılıgında yemlide 60 grama kadar takımlarda kullanabilirsiniz.
Muhammed merhaba, yorum yazmışsın makina ile ilgili ama hiç kullandın mı bu makinayı? eline aldın mı hiç? Okumanın orta-üst seri makinalarındandır. Bir daiwa shimano kadar olmasa da bunlar İstanbul'da boğazda ağır kurşunlarla kullanılan makinalar. Örneğin bende zeon ve avenger var genelde 170-180gr ile kullanıyorum. Bakımını yaptığın sürece (yağlama temizleme) yarı yolda bırakmaz. Trio spin makina olarak geçer, asıl İstanbul'da yapılan ağır bir spin tarzı ama yinede kullanmadan yorum yapman ilginç bir incele istersen http://www.avmarketi.com/asp/product/13518/Okuma-Trio-55-makine 60 gr değil 160 atsan bir şey olmaz.
Ceyhun beye katılıyorum trio serisi spin için ama 55s i güzel bir surf kamışa takıp yeterli derecede mesafeye atış yapılabilir... spin kamışa takıp at-çek için kullanılabilir.. bence trio 55s iki amaçlı da kullanım için tercih edilebilecek bir makine... ama şu bir gerçek surf makine kadar uzağa atamaz 30s kadar da hafif olamaz ama iki türlü de iş görür kanaatindeyim...
İşte burası tam bir kısır döngü... Evet doğru düzgün bir surf makina ile çok daha erimli atışlar yapılabilir; ancak mesela ben bir türlü bu tip makinaları Boğaz'da at-çek için kullanmaya alışamadım ve bu konuda tercihimi ağır spin veya jig makinaları yönünde yapıyorum... Yani sadece uzağa atış benim için bir kriter oluşturmuyor... Evet mesafeli atabiliyorlar; bu önemli ancak kullanım kolaylığı ve pratikliği de pek fazla değil bu tip makinalar için... Tabi ben yalnızca Boğaz'da at-çek için konuşuyorum... (Uyguladığım bu çünki)... Bazı arkadaşlar ise surf makinaları tercih etmekte... Durum kişi ve koşullara göre değişkenlik gösterebilmekte demek ki... Ama son noktayı koyacak olur isek surf makinalara göre daha düşük mesafede atış yapabilen bu makinalar ile av yapılabiliyor ise avın bulunduğu noktaya erişebiliyordur... Sonuç olarak onlar da yeterlidir diyorum... Sözkonusu makina ise sahte ile at-çek için az biraz yetersiz kalabilir; 55 çap yerine 65 olanı tercih edilir ise daha uygun olur; 55'lik ise istavrit çaparisi ve beklemeli yemli avlar için son derece yeterli olur kanaatindeyim...
ürünün temeli atçek için bile olsa, dişli deviri ve misina kapasitesi yeterli olduktan sonra, 6000-8000 lik modellerin bir çoğu surf amaçlı kullanılabilir...
Bende Boğaz'da surf kafa makina kullanıyorum. Uzağa atmak için avantajlı ama surf makinaların (üst seviye olanlarından bahsetmiyorum) çekiş güçleri, surf kafa olmayanlara göre farkedilir derecede az. Millerinin daha uzun olması sebebiyle sanırım. O nedenle bir sonraki makinam surf kafa olmayacak. İyi bir atış tekniği ve kamışla arada çok fark olmuyor. Bunu hergün gözlemliyorum.
2 aydir kullanan biri olarak soyluyorum. Bu makina ile bofazdan at cek...beklemeli av...uzak atis hersey mumkun ve cok guzel. Hicbir sıkıntı yasamiyorum. Eve gelince ilik suyla yikiyorum.15gunde bir gresle yagliyorum. Hic ses falan yapmiyor.tavsiye ederim. Okuma salina 3 parca kamisla kullaniyorum. Simdi trio kamista cikmis teleskopik 250gr atarli alabilirsem super takim olacak.