Selamun Aleyküm Bu Okuma Trio 55 Makina Hakkinda Bilgisi Olanlar Bildiklerini Kullananlarda Görüşlerini Yazabilirmi Ayriyeten Bu Makina Ile Ne Avlari Yapilir Nerelerde Kullanilabilir Bunlarida Yazarsaniz Memnun Olurum Birde Kamis Olarak Iyi Bi Surf Kamisina Ihtiyacim Var Acilen Yardimci Olurmusunuz
http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10639-OKUMA-TRIO-MAKINA.html Burada oldukça detaylı bilgi ve video var umarım yardımcı olur size...Aynı markanın kamışıda olursa takım olur ... http://www.avmarketi.com/asp/product/16721/Okuma-Compressa-Tele-surf-kamis-390cm-100-200g
Cemil abinin tavsiyeleri gayet güzel olmuş.. Muhammed sen demişsinki bu makine ile ne avlar yapılabilir ne yakalanır vs.. buna önce sen karar vermelisin ? eğer bir olta takımı almak istiyorsan mutlaka bir ihtiyacın vardır.. yani aklında, hayalini kurduğun ''şuraya bir gitsemde balık yakalasam'' dediğin avlanma yerleri vardır sen bunları yazarsan sana isteklerin doğrultusunda tavsiye gelir istanbulda olduğuna ve surf kamış istediğine göre sende çapari için kullanacaksın diye tahmin ediyorum ? eğer öyle ise gayet eterli olacaktır hatta makinanın 40lığını alırsan daha hafif olur..
CEMİL ABİ GERÇEKTEN ÇOK SAĞOL GÜZEL SEYLER PAYLASMMISSIN YARDIMCI OLMUSSUN. ALLAH RAZI OLSUN. AMA BEN DAHA UZUN Bİ KAMIŞ ARIYORUM. hakan abi sende yardımcı olmak için çalıyosun sendende allah razı olsun. avlamak istedigim balıklar istavritten levrege palamuta lüfere kadar olan balıklar makina 300 küsür gram olması sorun olmaz, daha agır makinalarla sabahtan akşama 80 gram sıyırtma kullandıgımı bilirim. çekeride 11 kg yazıoyo bir arkadasım var ona sorarsan daha fazlada çeker çünkü 5 küsür kilo balıgı azıcık zorlanmadan sadece agırlıgını hıssederek çektım diyor buna uygun kamısıda bir aydır arıyorum komık gelebilir ama 5 metre bi surf kamısında kaldı gönlüm.
merhaba. okuma trio 55 ve salina 65 kullanıcısı olarak görüşlerim ; trio 55 4.5 devri var ve yemli avlarda balığı ve kurşunu hiç hissetmezsin. yani boş ta çeksen doluda hatta 2 tane çinekopu bile çeksen balığın oltada olduğunu hissettirmiyor. bu benim için dezavantaj. ama koluda yormuyor. yağ gibi. salina 65 ise devri 4.8 ve kafa büyük. o yüzden balık oltada ise çok rahat hissedebiliyorsun çünkü makina sarımından hissedilebiliyor. ikisininde bu sene farkettiğim problemi ise ses yapması ve misinalara gam yaptırması. 3-4 farklı misina kullandım ki 2 senedir kullandığım ve çok memnun olduğum shimano ultegra makinemde sarılı trabucco deep iso misinamı bile gam yaptırmayı başardı. şimdi iki makinayı artık kullanmıyorm.çünkü istavritte köstekleri bedene sardırıyor ve makinede az boşluk bıraktınmı misinayı kamışa doluyor. şahsi tavsiyem okumadan uzak durman. shimano modellerine bakabilrsin.
Misina sarım klavuzlarının temizlik ve yağlamasını periyodik olarak yapıyormusunuz??? Daha doğrusu hiç yaptınız mı??? Eğer bunları yapmıyorsanız kullandığınız Shimano makina da bir süre sonra aynı problemi yapmaya başlayacaktır... Ayrıca makinalarınızı ithalatçısına götürün; paslanan o rulmanların değişimi ve bakımını ücretsiz olarak yapıyorlar bildiğim kadarıyla... (Net bilmiyorum yine de sorarsınız...)
bakımını yapıyorum düzenli olarak. açıkçası 3 senedir kullandığım shimano makinam saat gibi çalışıyor. okumaları cengizbalıkçılığa gönderdim bakıcaklarmış. ama soğudum açıkçası 2 farklı modelde de aynı sorun olunca