Merhaba, Bugün öğle arası hem geçen hafta kırılan kamışımı almak, hem de yeni geldiğini öğrendiğim Okuma Trio 65a makineyi görmek için Üsküdara, Cengiz Balıkçılığa gittim. Mağaza çalışanlarının ilgi ve alakası her zamanki gibi süper, toptancı olduklarından kalabalık inanılmazdı Bir önceki konumda kararsızım diye yazmıştım. Avenger 65, Zeon 65 ve trio arasında kalmıştım. Diğerlerini almak varken, Trio'ya bu para verirlir mi diye düşünüyordum, Trio yu görene kadar Biraz düşündüm 1 sn kadar sonra sar bana bir tane dedim. Çünkü çok hoş göründü gözüme. reeling Makine 610 gram ağırlığında, 4.8:1 devrinde, 9+1 bilyalı, 13 kg drag, alüminyum yedek kafalı. İnşallah sorunsuz her türlü avda kullanacağımı düşünüyorum. Kullandıktan sonra daha detaylı bilgi veririm. Saygılar.
Önce 13 kg. çekiş değil de drag gücü diyerek düzelteyim; sonra da iyi günlerde kullanmanızı dileyeyim... Kullanmayı becerebilirseniz değil 13; 20-30 kg.lık balıkları da çekebilirsiniz...
İyi dilekler için teşekkür ederim. Düzeltmeyelim, türkçe konuşmaya gayret edelim. Drag ingilizcesi, çekiş türkçesi Allah nasip etsin, daha büyüklerini hep birlikte tutalım reeling
drag gücü veya çekiş gücü, kalama tam kapalı olduğu andaki çeker değeridir. Sonuçta kalama tam kapalı olsada bu değeri geçen ağırlıkta makina misina boşaltmaya başlar.! Tabi 13kg çeker değeri ile 30kg balık tutulamaz diye bir şey yok. Balığı yorarsın kıyıya alırsın. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Valla ben 13 kilogramlık balığa razıyım, 30 kg olmasa da olur Test etmek için sabırsızlanıyorum ama genel görüntüsü harika makinenin. teşekkürler.
Maalesef "drag" kelimesinin (bizim kullandığımız makinalar ile ilgili olandan bahsediyorum) Türkçe olarak tek bir kelime ile karşılığı yok ve zaten bu karşılık çekiş değil... Bazıları debriyaj diye tanımlasa da bu sistemin tamamının adı "Ambreyaj"... Bir nevi kontrollü bırakma ve frenleme sisteminin bileşiminden oluşuyor sistem aslında; maksimum drag ya da çok çevrilmek istenirse kuvvet v.s. olarak tanımlanabilir... Gücü ayarlamak istediğiniz ağırlık aralarında; örneğin: 3; 5 veya 7 kg.da kol sabit kalır iken sistem sayesinde makara sürekli o kg.da kontrollü bir şekilde dönerek misinayı bırakıyor...