Okuma Trio Modeli Makinası olan arkadaşlara yaralı bir site kendi Makinasını Söküp bakımını yapmak istiyenlere resimli anlatım reeling http://dorsetfishingrods.blogspot.com/2011/08/okuma-trio-orignal-strip-service.html
Okuma Zeon ZN-65 ve AV-65 bakım için video isteyen olursa hazırlayabilirim ayda bir komple açıp bakım yapıyorum, yalama olacak en sonunda vidaları
hazırda yok, yarın bakım yaparken çekerim videoya. Elim alıştı artık, askerde gözlerimizi bağlayıp silah söküp takmak gibi oldu artık Karanlıkta bile bakım yaparım makinaya Yarın eklerim videoyu.
Ben şahsen Bizzat kendim Bu siteyi bulmadan önce makinamdan gelen bir ses için Hiç tereddütsüz söktüm makinenin ömür boyu garantisi oldugunu bilmeme rağmen, Biraz tecrübesi olan herkez bunu yapabilir sonuçta insan yapısı şeyler bunlar. yapmanız geren şey birsıraya göre söküp toplamaktır...
Bende aldım elime eski makinenin birini hem bakım yapayım hemde öğrenirim dedim ,ilk söküp takmam 3 saatimi aldı ( 1 tane de parça arttı).terkrar söküp taktım bu kez bütün parçalara yer buldum ama makine bozuldu
Üstad, Şu açtığın konuyu bu sabah değil de, dün akşam eve gitttiğim gibi okumuş olsa idim, Okuma octana OT-30 makineme bakım yapmaya kalkmaz, tek vidasına bile el sürmezdim. Şimdi elimde, ana gövdesini kaplayan teflon görünümlü plastiğindeki tırnaklarından biri kırılmış, bu nedenle yarım milimetrelik boşluk oluşmuş, İçine ulaşılabilen en ücra ara boşluktan üstünkörü yağlanmaya çalışılmış bir makine var
Basimdan nezaman mekanik aletleri sökmeyle ilgili bir olay gecse mutlaka 2-3 parcasi artar bende kizarim bukadar cok bosta vidami olur diye en son triomun kafasini sôktügümde kalama vidasini yalama yaptim allahtan cengiz balikcilik varda ayni gun icinde kargoladilar
bugün bakım yapacak zaman bulamadım AV-65 için. Bakım yapacağım zaman videoya çekicem foruma eklerim.
ben bakım yapacak olsam ki hiç öyle bir niyetim yok bakım yapmadan önce mutlaka tam olarak ne yaptığımı kayda alabilecek şekilde video yada cep tele kayıt yaparım. neyi nerden ne şekilde sökmüşüm. unutkanlık oldumu açıp bakarım ha birde şu var; iyi usta mutlaka malzeme artırımı yaparmış. 2-3 parça fazla çıktıysa ustasınızdır