Okuma Trio Rex 425 100-200gr / Shimano Ultegra 5500 XSC / Trabucco T-Force Deep Iso

Konu, 'Kamışlar' kısmında anilcanmutlu tarafından paylaşıldı.

1. anilcanmutlu

anilcanmutlu Anıl Can Mutlu

Toplamaya çalıştığım surf takımı Yalova Çınarcık'ta ve Ortaköy, Sirkeci, Galata sularında kullanacağım. Genel olarak av hedefimdeki balıklar yemli beklemeli olarak İskorpit, Dragonya, Çinekop, at-çek olarakta Zargana ve İstavrit tutacağım. Limitim makine ve kamış için 800 TL.

Surf kamış olarak Okuma Trio Rex 425cm 100-200gr almayı düşünüyorum.
    http://www.spotbalik.com.tr/Trio-Rex-Surf-425m-100-250g-Olta-Kamisi,PR-42677.html

Surf makine olarak Shimano Ultegra 5500 XSC 4+1BB almayı düşünüyorum.
    http://www.spotbalik.com.tr/Ultegra-5500-XSC-41BB-Olta-Makinesi,PR-36833.html

Misina olarak almayı düşündüğüm misina Trabucco T-Force Deep Iso Serisi 600m Monofilament Misina 0,30
    http://www.spotbalik.com.tr/Trabucc...i-600m-Monofilament-Misina-030,PR-135154.html

Fikir vermesi açısından spot balık'tan linkleri koydum. Kamışı da makineyi de daha uygun fiyatlara buldum. Sizce bu set nasıldır, nasıl olacak diye sorayım :D Misina'yı şoklama yapmadan kullanmayı düşünüyorum. Atış mesafesini arttırmak için makine ve kamışa alıştıktan sonra yedek kafasıyla örgüyü denemek istiyorum.

Yeni tavsiyelere açığım. Herkese rastgele ! mrsparkle

2. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    kamışa bişey diyemem ancak makina 5.3 devri ile boğazda sizi baya yorar.
    2 sene kullanıp 1 ay önce elden çıkardım.
    güzel sorunsuz vir makina ancak yükü çok hissediyorsunuz .
    çekişinde sıkıntı yok.

3. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Okuma Trio Rex 425 ben daha yeni aldım, fazla kullanamadım ama erimi gayet güzel.

Makine konusunda bahsettiğin makineyi hiç denemedim ama bende şu aralar makine alma arefesindeyim. Ben gerek tavsiyeler gerekse araştırmalarım okumaya çıkarttı. İstersen daha fazla detay sonradan gönderebilirim.
    Yok eğer bu modeli ben ucuza buldum hesaplı diyorsan o başka...

Misina olarak ip misina öneririm. Zevki başka, hele beklemeli/yemli avlarda çok daha başarılı. Ama ilk denemelerin için gidip pahalı bir ip misina alma çin malı 300-500metresi 9-10Usd olanlar var, onları dene.

4. anilcanmutlu

anilcanmutlu Anıl Can Mutlu

Shimano'dan vazgeçtim. Stoklara geldiği zaman Okuma'nın Trio Rex Salt TXS-60 modelini almayı düşünüyorum. Eğer paraya kıyabilirsem Daiwa'nın Cast'izm diye bir modeli var ki hem surf hem de spin avlarda kullanabileceğim bir model onu almayı düşünüyorum.