Okuma V System 2.70 lik kamış hakkında yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında shartz tarafından paylaşıldı.

1. shartz

shartz murat kara

Favori Kamış:
    okuma v sistem
    Favori Makine:
    okuma 40 trio
    En İyi Avı:
    kofana 5kg, levrek 3 kg, baraküda 2 kg,akya 4kg
    arkadaşlar merhaba. 2.70 lik okuma v system spin kamış aldım. makine olarakta okuma trio 40 lık. ancak kamışla ilgili çekincelerim var. ben iskeleden avlanıyorum. denizden iskeleye balığı çekmek zordur. kıyıya benzemez. kepçe kullanamazsınız. tuttuğum balıklar 1kg üstü. acaba bu kamışla 3-4 kg luk balığı yukarı çekebilirmiyim. kırılma ihtimali varmı.

kamış için tıklayın

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    murat bey aynı kamışı kullanıyorum spin için orta sert bir kamıştır ancak 3-4 kg. bir balık yüksekten çektiğinizde kamışınıza zarar verebilir kırılma ihtimali var yani tavsiyem balığı iskele ayağına getirdiğiniz zaman misinayı el ile çekmeniz belki kaçırma riski olabilir ancak kamışa zarar vermekten iyidir

3. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    yada ucu çengelli teleskopik kakıçlardan temin edeceksin balık kıyıladımı kakıçla alacaksın

4. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Kamış atçek için çok iyi sağlam ve kaliteli ,ancak iskeleden yukarı 3-4 kg balık çekmek sorun çıkartır muhtemelen.Kakıç kullanmak iyi bir fikir yada kepçe...

5. shartz

shartz murat kara

Favori Kamış:
    okuma v sistem
    Favori Makine:
    okuma 40 trio
    En İyi Avı:
    kofana 5kg, levrek 3 kg, baraküda 2 kg,akya 4kg
    arkadaşlar 4 metre civarı bir yükseklikten bahsediyorum.kaçıçlar sanırım 2.5 metreyi geçmiyor. kepçe zaten olmaz. geriye bir tek yöntem kalıyor. misinadan tutup balığı yukarı çekmek ama bu da elime zarar verir hadi eldiven kullandık bu seferde misina kopabilir ki bu büyük bir ihtimal.yinede teşekkürler

6. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    En garantisi ip misina kullanmak sizin durumunuzda bence. Tamamı ip olmasına da gerek yok. Yükseklik 4 metre dediniz. Kullandığınız misinanın üzerine 5 metre kadar ip misina ekleyebilirsiniz. Böylece ip misina dan tutup kaldırabilirsiniz baığı.