arkadaşlar merhaba. 2.70 lik okuma v system spin kamış aldım. makine olarakta okuma trio 40 lık. ancak kamışla ilgili çekincelerim var. ben iskeleden avlanıyorum. denizden iskeleye balığı çekmek zordur. kıyıya benzemez. kepçe kullanamazsınız. tuttuğum balıklar 1kg üstü. acaba bu kamışla 3-4 kg luk balığı yukarı çekebilirmiyim. kırılma ihtimali varmı. kamış için tıklayın
murat bey aynı kamışı kullanıyorum spin için orta sert bir kamıştır ancak 3-4 kg. bir balık yüksekten çektiğinizde kamışınıza zarar verebilir kırılma ihtimali var yani tavsiyem balığı iskele ayağına getirdiğiniz zaman misinayı el ile çekmeniz belki kaçırma riski olabilir ancak kamışa zarar vermekten iyidir
Kamış atçek için çok iyi sağlam ve kaliteli ,ancak iskeleden yukarı 3-4 kg balık çekmek sorun çıkartır muhtemelen.Kakıç kullanmak iyi bir fikir yada kepçe...
arkadaşlar 4 metre civarı bir yükseklikten bahsediyorum.kaçıçlar sanırım 2.5 metreyi geçmiyor. kepçe zaten olmaz. geriye bir tek yöntem kalıyor. misinadan tutup balığı yukarı çekmek ama bu da elime zarar verir hadi eldiven kullandık bu seferde misina kopabilir ki bu büyük bir ihtimal.yinede teşekkürler
En garantisi ip misina kullanmak sizin durumunuzda bence. Tamamı ip olmasına da gerek yok. Yükseklik 4 metre dediniz. Kullandığınız misinanın üzerine 5 metre kadar ip misina ekleyebilirsiniz. Böylece ip misina dan tutup kaldırabilirsiniz baığı.